سرقفلی اوقاف

سرقفلی اوقاف

سرقفلی اوقاف


دعاوی مرتبط با سرقفلی اوقاف بسیار پیچیده می‌باشند، در این مقاله وکیل سرقفلی اوقاف به بررسی تخصصی سرقفلی و وقف (اوقاف) پرداخته است.

 سرقفلی حقی است که در قانون روابط موجر و مستاجر برای مستأجران املاک تجاری پیش‌بینی شده است. لذا این حق فقط در خصوص محل تجاری مثل اجاره مغازه می‌باشد و در غیر این صورت سرقفلی جایگاهی نخواهد داشت.

اوقاف به هر نوع مالی اعم از ملک و… گفته می‌شود که مالک آن با نیت خیرانه، با عمل حقوقی وقف از نقل و انتقال مصون می‌دارد (حبس می‌کند) و منافع آن را در راه خیر قرار می‌دهد.

به طور مثال شخصی که خانه خود را وقف می‌کند، یعنی به موجب وقف از خرید و فروش و ارث رسیدن و هرگونه انتقال آن جلوگیری می‌نماید و منافع آن را در راه خیر، مثلا برای احداث کتابخانه یا گرمخانه قرار می‌دهد.

با توجه به آنچه گفته شد، می‌توان گفت که سرقفلی در اوقاف در صورتی ایجاد می‌شود که ملک وقفی به عنوان ملک تجارتی برای انجام اعمال تجاری، اجاره داده شود یا ملکی با حق سرقفلی، وقف شود.

در گروه وکلای حقوقی موسسه حقوقی مهر پارسیان، تیم پژوهشی، توسط وکیل سرقفلی اوقاف، به بررسی سرقفلی در املاک وقفی پرداخته است و همچنین آماده ارائه هرگونه خدمات به شما مخاطبان گرامی می‌باشد.

جهت تنظیم وقت و دریافت مشاوره از وکلای متخصص موسسه حقوقی مهر پارسیان با شماره تماس‌های موسسه که در انتهای مقاله درج شده‌اند تماس برقرار نمایید.

سوالات مهمی که توسط وکیل سرقفلی اوقاف بررسی می‌شوند:

  1. سرقفلی چیست؟
  2. وقف چیست؟
  3. اجاره ملک وقفی چگونه است؟
  4. در چه مواردی سرقفلی اوقاف دریافت می‌شود؟
  5. بهترین وکیل در حوزه سرقفلی اوقاف کیست؟

سرقفلی

قراردادهای اجاره‌ای که در سال 1376 منعقد می‌شدند، علاوه بر کرایه‌ای که از مستاجر گرفته می‌شد از همان ابتدا مبلغی به عنوان سرقفلی نیز دریافت می‌شد. در این صورت مستاجر با مبلغی که در ابتدا اجاره به مالک می‌داد، حقی پیدا می‌کرد که سرقفلی نام دارد که به موجب آن صاحب این حق نسبت به دیگران در اجاره کردن ملک حق تقدم (برتری) می‌یابد.

چنانچه مستاجر ملک را دوباره اجاره نکند و قصد تخلیه محل را داشته باشد، مالک باید مبلغی که در ابتدای اجاره از مستاجر گرفته است به قیمت روز به او برگرداند.

وقف

 قانون مدنی در ماده 55 در تعریف وقف بیان داشته است، وقف عبارت است از حبس عین مال و تسبیل منافع آن. در وقف، اصل مال و عین آن ثابت نگه داشته می‌شود، در حالی که استفاده از منافع آن ادامه دارد.

ملک که وقف می‌شود خود مستقلا دارای شخصیت حقوقی جدا می‌شود و شخص حقیقی (انسان) مالک آن نیست و تنها نمایندگی آن را به عنوان متولی بر عهده خواهند گرفت.

اجاره ملک وقفی چگونه است:

وکیل سرقفلی اوقاف در خصوص اجاره املاک وقفی بیان داشت، متولی، نماینده مال موقوفه می‌باشد و می‌تواند با رعایت مصلحت، مال موقوفه را اجاره دهد و چنانچه متولی فوت نماید یا محجور (زائل شده قوای عقلی) شود اجاره همچنان باقی می‌ماند و منحل نمی‌شود.

مواردی که سرقفلی اوقاف دریافت می‌شود

به موجب ‌آیین‌نامه نحوه و ترتیب وصول پذیره و اهدایی، اراضی (زمین‌ها) موقوفه‌ای که برای ساختمان واحدهای تجاری اعم از پاساژ و غیره مناسب باشد، می‌باید توسط متصدیان امور وقف نسبت به احداث آنها رأساً‌ اقدام و سپس از طرق نشر آگهی مزایده به اجاره واگذار شود.

چنانچه ملک وقفی تجاری بوده و به عنوان ملک تجاری نیز اجاره داده شود و برای سرقفلی توافق صورت بگیرد، سرقفلی مزبور با ارزیابی کارشناس رسمی دادگستری تعیین می‌شود و به نفع موقوفه پرداخت می‌شود.

تمام قوانین و مقررات مرتبط با سرقفلی که در قانون وجود دارد در خصوص سرقفلی وقف نیز جاری است. اگر مستاجر ملک تجاری وقفی بخواهد سرقفلی را منتقل کند، باید اجازه متولی و موافقت اداره اوقاف را کسب نماید و 10 درصد از میزان سرقفلی را که دریافت می‌کند به موقوفه پرداخت نماید.

چنانچه مستاجر در ابتدای اجاره، به موقوفه سرقفلی پرداخته باشد، ۱۰ درصد مبلغ مزبور نسبت به ما‌به‌التفاوت سرقفلی پرداختی به موقوفه و سرقفلی جدید محاسبه و دریافت می‌شود.

سرقفلی اوقاف

البته اگر مستاجر بخواهد سرقفلی را به خویشان و یا وراث طبقه اول خود یعنی پدر و مادر و فرزندان خود منتقل نماید، از مبلغ مذکور که تحت عنوان پذیره یاد می‌شود معاف خواهد بود.

اگر مستاجر در زمینی که برای بنا‌ی ساختمان مسکونی از اوقاف اجاره کرده است، بر خلاف شرط، اقدام به ساخت محل و کسب و کار بنا نماید، هنگام انتقال ملک یا اجاره دادن محل کسب باید ۵۰ درصد سرقفلی را برابر نظر کارشناس به موقوفه پرداخت کند.

ماده ۴ آیین نامه نحوه و ترتیب وصول پذیره و اهدایی در این باره بیان نموده است:

هرگاه مستاجر بخواهد واحد تجاری را که عرصه و اعیان آن وقفی است به غیر انتقال دهد باید با کسب موافقت متولی و اداره حج و اوقاف و امور خیریه ۱۰% کل سرقفلی محل را که کارشناس یا خبره محلی تعیین می‌کند، به هنگام تنظیم سند اجاره به موقوفه بپردازد و در صورتی که قبلاً سرقفلی به موقوفه پرداخت کرده باشد ۱۰% مزبور نسبت به مابه‌التفاوت سرقفلی فعلی محاسبه و دریافت می‌شود.

بهترین وکیل در حوزه سرقفلی اوقاف

به دلیل اینکه یک طرف این دعاوی سازمان اوقاف می‌باشد، این دعاوی از اهمیت بسزایی برخوردار می‌باشند.

به دعاوی که بر مبنای قرارداد و ارتباط اختلافی پیش آمده می‌باشند و مطالبه حق به همراه دارند، دعوای حقوقی گفته می‌شود و در دعاوی که در آنها جرمی واقع شده یا آسیب بدنی یا مالی به شخصی وارد شده دعاوی کیفری می‌باشند.

دعاوی مرتبط با سرقفلی اوقاف دعوای حقوقی است و برای طرح دعوای حقوقی باید دادخواست تنظیم شود.

تنظیم دادخواست امری تخصصی و در حیطه دانش و تجربه وکیل دادگستری می‌باشد، چرا که اگر دادخواست به درستی تنظیم نشود ممکن است دادخواست رد شود و حق زایل شده و از بین برود.

برای طرح هرگونه دعوا در خصوص سرقفلی یا اوقاف یا سرقفلی اوقاف و سایر مسائل حقوقی چنانچه نیازمند وکیل متخصص و با تجربه هستید ما به شما موسسه حقوقی مهر پارسیان، با مدیریت وکیل پایه یک دادگستری، دکتر محمدرضا مهری را معرفی می‌کنیم، که با دارا بودن وکلای متخصص در امر سرقفلی اوقاف پرونده‌های زیادی را به نتیجه مطلوب رسانده و موجب رضایتمندی موکلین خود گردیده است.

_

نشانی دفتر وکالت وکیل آنلاین در تهران

_

میدان ونک- ابتدای بزرگراه حقانی- خیابان گاندی جنوبی- خیابان چهاردهم- پلاک 14- طبقه 4- واحد 9 و 10

تلفن‌های تماس ثابت با دفتر موسسه مهر پارسیان (محمدرضا مهری) در تهران

تماس با دفتر وکیل آنلاین خارج از ساعات اداری و تعطیلات و ارسال پیام از طریق خط تلفن همراه

ارسال پیام از طریق شماره واتس اپ و تلگرام

پس از ارسال پیام شکیبا باشید تا جهت وقت مشاوره حضوری یا آنلاین هماهنگی صورت گیرد
حداکثر ظرف 12 ساعت وقت مشاوره تنظیم و به شما اعلام خواهد شد
دفتر وکالت مهر پارسیان – محمدرضا مهری وکیل پایه یک دادگستری

خدمات دفتر وکالت و امور حقوقی بین المللی محمدرضا مهری

مشاوره حقوقی آنلاین با وکلای پایه یک دادگستری در موضوعات تخصصی در همه ساعات شبانه روز
امکان مشاوره حقوقی حضوری با وکیل تخصصی جرایئم اقتصادی
قبول وکالت دادگستری بدون حضور موکل در دفتر وکیل
خدمات وکالت ایرانیان خارج از کشور در ایران
وکالت ایرانیان در سایر کشورها توسط وکیل رسمی
معرفی بهترین وکیل مهاجرت بین المللی در تهران
بهترین وکیل کیفری تهران
معرفی بهترین وکیل ملکی تهران
بهترین وکیل دعاوی پولی و بانکی تهران
معرفی وکیل خانواده تهران
بهترین وکیل دادگاه تجدید نظر
وکیل اعاده دادرسی و دیوان عالی کشور
بهترین وکیل فرجام خواهی

5/5 - (27 امتیاز)

6 دیدگاه

  • سلام . من مغازه ای اجاره کردم که در یه پاساژی که ملکیت آن وقفه هستم و حق سر قفلی بر اساس سال1356 دارم. ستاد موقوفات استان تهران چند وقته طی قرار دادی با یک پیمانکار طرح نوسازی پاساژ را داره و رضایت مستاجران را به عهده این پیمانکار گذاشته آیا میتونه بدون موافقت همه مستاجرا کاری انجام بده؟

    • سلام دوست عزیز
      با توجه به قانون موجر و مستاجر مصوب 1356 مالک پاساژ (موقوفه)، می‌تواند با اخذ پروانه ساختمان نسبت به تخلیه مورد اجاره اقدام نماید. در این‌صورت حقوق کسب و پیشه مستاجر بنا به نظر کارشناس رسمی دادگستری، از سوی مالک به صندوق دادگستری سپرده می‌شود و مستاجر می‌تواند آن را برداشت نماید.

  • با سلام و وقت بخیر، اینجانب سرقفلی مغازه ای را چند سال قبل به صورت انتقال سرقفلی قولنامه دستی و بدون اجاره نامه که در آن مدت اجاره ذکر نشده و مثلا از قرار هر ماه هزار تومان نوشته شده است این مغازه به صورت قولنامه دستی بین چندین نفر معامله شده و امضای رضایت بنده در برگ معاملات قولنامه دستی موجود است، سوالم این است که برای تخلیه سرقفلی با توجه به این که چندین بار معامله شده و هیچ قولنامه ای به من ندادن و در معاملات در هیچ کدام قرارداد اجاره ای بین من و هرکدام از ایشان منعقد نشده و من فقط سند منزل با یک باب مغازه را دارم چه طور اقدام کنم آیا به آخرین نفری که ساکن مغازه هست اقدام کنم؟ ممنون میشم راهنمایی بفرمایید.

    • سلام وقت شما بخیر
      اگر شما سرقفلی را واگذار کرده اید نمیتوانید درخواست تخلیه را بدهید و معامله را فسخ کنید. شما میتوانید دادخواست الزام مستاجر ( مالک سرقفلی ) به تنظیم قرارداد اجاره را مطرح نمایید. برای دریافت اطلاعات بیشتر و مشاوره با وکیل متخصص در امور سرقفلی با شماره 09120067662 تماس حاصل فرمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *