امروز با موضوع بررسی وظایف و اختیارات مدیر ساختمان همراه شما هستیم.
حفظ و اداره ساختمان و اجرای تصمیمات مجمع عمومی:
این وظیفه اصلیترین و کلیترین وظیفه مدیر یا هیئت مدیره است.
یعنی تمام کارها و فعالیتهای مدیر یا هیئت مدیره باید در راستای این باشد که ساختمان را از آسیب و خرابی حفظ کند و امور جاری آن را انجام دهد.
همانطور که پیش از این گفته شد مجمع عمومی ساختمان اصلیترین نهاد قانونگذار در ساختمان است و مدیر یا هیئت مدیره باید از تصمیمات مجمع تبعیت کند.
البته اگر تصمیمات مجمع با قانون تملک آپارتمانها یا دیگر قوانین کشور مغایرت داشته باشد، مدیر یا هیئت مدیره نباید از آن تبعیت کند.
عدم تفویض مدیریت به اشخاص دیگر:
بر اساس قانون تملک آپارتمانها مدیر یا هیئت مدیره امین شرکای ساختمان هستند و نمیتوانند شخص دیگری را به جای خود بگذارند.
وقتی که مجمع شخص یا اشخاصی را برای مدیریت ساختمان انتخاب میکند حتما از تواناییهایش اطلاع داشته و بر اساس آن دست به چنین انتخابی زده است.
بنابراین مدیر باید تمام وظایفش را خودش انجام دهد.
البته اگر قرار است مدیری بیش از سه روز در ساختمان نباشد، میتواند با یکی از ساکنین هماهنگ کرده و اختیارات را به صورت کوتاه مدت به او تفویض کند.
تعیین شارژ هر واحد:
مدیر یا مدیران وظیفه دارند شارژ هر واحد را تعیین کرده و از مالکین اخذ کنند. تعیین شارژ ممکن است به روشهای گوناگون انجام شود از جمله:
شارژ ثابت، شارژ بر اساس متراژ، شارژ بر اساس نفرات، شارژ بر اساس نفرات و متراژ، شارژ بر اساس شارژ ثابت و متراژ، شارژ بر اساس شارژ ثابت و نفرات.
اینکه شارژ به کدام روش محاسبه شود از تصمیمات مدیر یا هیئت مدیره است.
رسیدگی به اعتراض ساکنین:
هر کدام از ساکنین که اعتراضی به نحوه مدیریت، وضع ساختمان یا شارژ پرداختی خود داشته باشد میتواند به مدیر یا مدیران مراجعه کرده و آنها نیز وظیفه دارند به شکایت فرد رسیدگی کنند.
مثلا بر اساس قانون افراد چه از واحدشان استفاده کنند و چه نکنند ملزم به پرداخت حق شارژ هستند.
اما ممکن است مالکی به این اعتراض داشته باشد که وقتی از خانه استفاده نمیکند و در نتیجه آب و برق و گازی نیز مصرف نمیکند، چرا باید برای این موارد حق شارژ پرداخت کند.
مدیر یا هیئت مدیره باید به شکایت فرد رسیدگی کرده و در صورت صلاحدید فقط حق شارژ خدمات عمومی ساختمان را از او بگیرد.
بیمه کردن ساختمان در برابر آتشسوزی:
یکی از اصلیترین وظایف مدیر یا هیئت مدیره بیمه کردن ساختمان در برابر آتشسوزی است.
آتشسوزی از حوادثی است که ممکن است هر لحظه رخ دهد و بیمه کردن ساختمان در برابر این حادثه امری ضروری است.
مدیر یا هیئت مدیره باید به تناسب زیربنا سهم هر واحد از بیمه آتشسوزی را حساب کرده و کل ساختمان را بیمه کند.
اگر حادثه رخ دهد و ساختمان بیمه نشده باشد جبران خسارت مالکین بر عهده مدیر یا هیئت مدیره خواهد بود.
رویت و بررسی وکالتنامه نماینده مالکین:
مدیر یا مدیران وظیفه دارند قبل از شروع جلسه مجمع عمومی وکالتنامه معتبر نماینده مالکین را رویت کرده و صحتش را تایید کنند.
نگهداری صورت جلسات مجمع عمومی ساختمان:
همانطور که پیش از این گفته شد تمام تصمیمات جلسات مجمع عمومی باید صورت جلسه شده و نگهداری از این صورت جلسات بر عهده مدیر یا هیئت مدیره است.
این صورت جلسات باید به امضای کلیه حاضرین برسد.
صورت جلسات مجمع عمومی از اسناد معتبری محسوب میشود که حتی در مراجع قضایی نیز قابل استناد است و مدیر یا مدیران باید در حفظ و نگهداری آنها نهایت تلاششان را بکنند.
اطلاعرسانی تصمیمات مجمع عمومی به افراد غایب:
هرچند که یک هفته پیش از تشکیل جلسه مجمع عمومی دعوتنامه برای همه مالکین ارسال میشود، اما ممکن است به هر دلیلی بعضی از مالکین نتوانند در جلسه حضور پیدا کنند.
از آنجا که تصمیمات جلسه مجمعی که به رسمیت رسیده باشد الزامآور است، همه ساکنین باید از آن مطلع شوند.
وظیفه مطلع کردن مالکین غایب از این تصمیمات بر عهده مدیر یا مدیران است.
این اطلاعرسانی باید حداکثر تا ده روز بعد از تاریخ جلسه انجام شود.
دادن گواهی تسویه حساب هزینههای ساختمان:
دفاتر اسناد رسمی باید هنگام تنظیم انواع سندهای انتقال، اجاره، رهن، صلح، هبه و… گواهی تسویه حساب هزینههای ساختمان را رویت کنند.
این گواهی باید به تایید و امضای مدیر یا مدیران رسیده باشد.
ارسال اظهار نامه به مالکین بدهکار:
اگر مالک یا استفادهکننده ساختمان حق شارژ خود را به هر دلیلی پرداخت نکند مدیر یا هیئت مدیره وظیفه دارد بدهی او را از طریق اظهار نامه به اطلاعش برسانند.
توجه شود که اطلاع دادن بدهی از طریق نامه معمولی یا چسباندن آگهی به تابلوی اعلانات وجهه قانونی ندارد و بعدا نمیتوان در مراجع قضایی به آن استناد کرد.
مدیر ساختمان اظهار نامه را روی فرمهای مخصوصی که از دادگاه تهیه میشود ثبت کرده، در سه نسخه تنظیم و امضا میکند.
بعد آن را در دفتر دادگاه به ثبت میرساند و مبلغ بدهکاری توسط مامور ابلاغ دادگاه به اطلاع مالک میرسد.
در اظهار نامه باید ریز مطالبه جزء به جزء آورده شود.
مشاوره حقوقی وظایف و اختیارات مدیر ساختمان
مشاوره تلفنی و حضوری با وکیل پایه یک دادگستری، مشاوره آنلاین با وکیل پایه یک دادگستری وظایف و اختیارات مدیر ساختمان، مطالعه پرونده توسط وکیل پایه یک دادگستری توسط وکلای متخصص امکان پذیر است.
جهت هماهنگی از روزهای شنبه تا چهارشنبه ساعت9 الی 19 و روزهای پنجشنبه از ساعت 9 الی 15 با دفتر وکالت محمدرضا مهری وکیل پایه یک دادگستری و مشاور حقوقی تماس بگیرید.
021-88663925
021-88663926
021-88663927
021-88663628
021-88799562
021-88795408
021-88796143
شماره همراه وکیل وظایف و اختیارات مدیر ساختمان
09120067661
09120067662
09120067663
09120067664
09120067665
تماس آنلاین در تمامی ساعات شبانه روز با مدیر دفتر محمدرضا مهری با شماره همراه زیر امکان پذیر است.
09120067669
گروه وکلای رسمی مهر پارسیان
سلام و عرض ادب خدمت شما. یه سوالی داشتم از خدمتتون. ما همسایمون شارژ که نمیده هیچ، محلی که توی پارکینگ پارک میکنه هم ماشینش روغن ریزی داره. بهش میگیم میگه مال من نیست، من تا ۵ عصر نیستم یکی جای من پارک میکنه حتما، من به عنوان مدیر ساختمان چیکار میتونم بکنم؟
سلام. پیش از راهنمایی و پاسخ سوال شما توصیه میگردد، ضمن مطالعه قانون تملک آپارتمانها، نسخهای از قوانین مربوطه را به سمع و نظر همسایگان برسانید، اما در خصوص نحوه اثبات میتوانید از نهاد حقوقی تامین دلیل استفاده نمایید، برای این امر لازم است به شورای حل اختلافی که صلاحیت محلی رسیدگی به دعاوی محل استقرار ملک شما را دارد مراجعه و تقاضای تامین دلیل فرمایید، متعاقب این امر نمایندهای جهت مشاهده و تامین دلایل با پرداخت هزینه ایاب و ذهاب به محل شما ارسال و دلایل شما و انتصاب را گواهی مینماید، که میتوانید بعد از آن با استناد به تامین دلیل متخذه، اقامه دعوا و رفع مزاحمت ایشان و چنانچه خسارتی وارد آمده است از مرجع قضایی مطالبه نمایید.