امروز با موضوع معرفی وکیل امور مالیاتی در تهران با شما هستیم.
موضوع مهم مالیات بر ارزش افزوده که بدون اطلاع رسانی و آموزش اجرای آن توسط سازمان امور مالیاتی آغاز شده است، توسط محمدرضا مهری بهترین مشاور مالیاتی تهران و وکیل متخصص جرایم مالیاتی تهران در سطرهای آینده مورد توضیح قرار خواهد گرفت.
برای اطلاع از آخرین نظرات محمدرضا مهری وکیل پایه یک دادگستری و مشاور حقوقی با ما همراه باشید.
نکات مهم در معرفی وکیل مالیاتی در تهران
- برای جستجوی وکیل امور مالیاتی تهران چه اقدامی لازم است؟
- بهترین راه اعتراصض به مبالغ مالیات در تهران چیست؟
- دفتر وکیل امور مالیاتی و و کیل جرایم مالیاتی شمال تهران کجاست؟
مشاور مالیاتی تهران
با مفهوم مالیات بر ارزشافزوده آشنا شوید…
?مالیات بر ارزشافزوده «مالیات غیرمستقیمی» است که مصرفکننده (خریدار) آن را به همراه بهای خرید کالا یا خدمات میپردازد و برخی از کالاها و خدمات از این مالیات معاف هستند که در گفتگو با رئیس شعبه ۳ بدوی دیوان عدالت اداری به ابعاد مختلف آن میپردازیم.
یکی از مسائلی که مردم جامعه، بهخصوص فعالان اقتصادی با آن مواجه هستند بحث مطالبه مالیات است رسیدگی به اختلاف مؤدیان مالیاتی از سوی سازمان امور مالیاتی انجام میشود.
بر اساس ماده ۲۱۹ قانون مالیاتهای مستقیم؛ وظیفه مطالبه، تشخیص و وصول مالیات به سازمان مستقلی به نام سازمان امور مالیاتی محول شده است که در راستای مقررات قانونی این سازمان به مؤدیان مراجعه میکند و از آنها مطالبه مالیات میکند؛ بعد از اینکه مالیات قطعی شد، مطالبه و وصول مالیات را انجام خواهد داد؛ اما همانگونه که میدانید هرگونه مطالبه مالیات طبق قانون بهوسیله اظهارنامهای که مؤدی تنظیم میکند و در قانون مهلت مشخصی دارد، به عمل میآید؛ یعنی مؤدی مالیاتی، فعال اقتصادی و یا کسی که درآمد کسب کرده در مهلت قانونی اظهارنامه را تقدیم میکند تا مورد رسیدگی قرار گیرد.
اظهارنامه مالیاتی، دفاتر، اسناد و مدارک مؤدی یا موردقبول واقع میشود که رسیدگی بر اساس آن انجام میگیرد و یا دفاتر رد میشود. از سویی ممکن است مؤدی فاقد دفاتر باشد که اصطلاحاً به آن رسیدگی علی الراس میگویند و مالیات بهصورت علی الراس با توجه به قرائن قانونی تعیین خواهد شد.
مطالبه مالیات و بهخصوص مالیات بر ارزش افزوده از موضوعاتی است که شهروندان در دیوان عدالت اداری پیرامون آن بسیار طرح دعوا میکنند لذا پایگاه آموزشی مهداد در خصوص ابعاد مختلف آن به گفتگوی اختصاصی با محمدعلی برومندزاده؛ رئیس شعبه ۳ بدوی دیوان عدالت اداری (امور اقتصادی، اراضی و شهرسازی) پرداخته که میخوانید.
? در قانون چند نوع مالیات وجود دارد؟
انواع مالیات در قانون و مقررات مختلف بهطورکلی دو قسم است یکی مالیات مستقیم و دیگری مالیات غیرمستقیم. مالیات بر ارزشافزوده که محور بحث ماست از نوع مالیاتهای غیرمستقیم است.
اجرای قانون مالیات بر ارزشافزوده در ایران از مهرماه سال ۱۳۸۷ شروع شد و در حال حاضر، مبلغ آن بهصورت ۳ درصد عوارض و ۶ درصد مالیات از مصرفکنندهها دریافت میشود.
?مالیات بر ارزشافزوده چیست؟
مالیات بر ارزشافزوده یعنی مالیاتی که پرداختکننده واقعی آن از ابتدا مشخص نیست و درواقع مالیات مصرفکننده نهایی و گیرنده خدمت نهایی است و مؤدی آن شخصی است که از جانب مؤدی واقعی، مالیات را پرداخت خواهد کرد. توضیح مطلب آنکه بر اساس قانون مالیات بر ارزشافزوده مصوب سال ۱۳۸۷ و مواد یک، چهار و پنج آن؛ مالیات بر ارزشافزوده به دو چیز تعلق میگیرد ۱-عرضه کالا ۲- ارائه خدمت.
بهطورکلی هیچ منبع و مأخذ دیگری برای مالیات بر ارزشافزوده غیرازاین دو مورد وجود ندارد.
درباره نحوه تعلق گرفتن مالیات بر ارزش افزوده به عرضه کالا توضیح دهید.
فروشندگان کالا مکلفند در هنگامیکه کالا را به مشتری و خریدار عرضه میکنند بر اساس آن درصدی که در قانون پیشبینیشده و هرسال یا هرچند سال یکبار قابلتغییر است را از مصرفکننده و خریدار اخذ و بهحساب سازمان امور مالیاتی واریز کنند؛ یعنی مؤدی در اینجا فروشنده ایست که مأمور وصول مالیات است و همزمان با فروش جنس، هم ثمن معامله را به نفع خود اخذ میکند و هم ۹ درصد مالیات بر ارزشافزوده موضوع معامله را از مشتری گرفته و بهحساب سازمان امور مالیاتی واریز مینماید. عرضه کالا به خود، مشمول مالیات بر ارزشافزوده خواهد بود و بهعنوانمثال اگر کسی بخشی از کالا را برای خود استفاده کند؛ اداره مالیاتی میتواند بابت این کالا نیز از او مطالبه مالیات نماید.
?مالیات بر ارزشافزوده در خصوص ارائه خدمت چیست؟
اشخاصی که به هر نحوی به دیگران ارائه خدمت میکنند مثلاً ماشینی را تعمیر یا فرشی را شستشو و یا رفو میکنند؛ مکلفند بر اساس نرخ فعلی قانون مالیات، ۹ درصد از مجموع خدمتی که ارائه میدهند را از گیرنده خدمت اخذ و بهعنوان مالیات بر ارزشافزوده بهحساب سازمان امور مالیاتی واریز کنند.
?در خصوص ارائه خدمت موضوع مالیات بر ارزشافزوده توضیح بفرمایید آیا استثناء هم دارد؟
ارائه خدمت حتماً باید به غیر باشد. ارائه خدمت به خود، مشمول مالیات بر ارزشافزوده نخواهد بود. اگر کسی به خودش خدمتی را ارائه بدهد مثلاً تعمیرکار خودرویی، ماشین خود را تعمیر کند؛ اداره مالیاتی نمیتواند بابت این تعمیر و خدمت از او مطالبه مالیات نماید. ارائه خدمت حتماً باید به غیر باشد و در مقابل مابه ازا باشد.
چنانچه شخصی به دیگری ارائه خدمت کند و این خدمت بهصورت رایگان صورت گیرد مثلاً فرشهای یک موسسه خیریه و مسجد را بهصورت مجانی و رایگان شستشو کند و مابه ازا نگیرد؛ سازمان امور مالیاتی بابت این خدمت نمیتواند مطالبه مالیات کند.
?چه عرضهها و کالاهایی مشمول مالیات بر ارزشافزوده و چه کالاهایی شامل آن نمیشود؟
تقریباً همه عرضهها و خریدوفروشها مشمول مالیات بر ارزشافزوده است مگر آنچه در ماده ۱۲ مالیات بر ارزشافزوده آمده است؛ یعنی اداره مالیاتی نمیتواند از بابت عرضه کالاها یا ارائه خدماتی که در این ماده ذکر شده است؛ مطالبه مالیات نماید و اتفاقاً بیشترین اختلاف بین مؤدیان و ادارات مالیاتی ناشی از برداشتهایی است که از مصادیق مندرج در ماده ۱۲ مالیات بر ارزشافزوده وجود دارد.
?در ماده ۱۲ قانون مالیات بر ارزشافزوده ذکر شده که اموال غیرمنقول از شمول مالیات بر ارزشافزوده معاف است؛ تکلیف مشاوران املاک در این خصوص چیست؟
در این ماده، نکاتی وجود دارد که برداشتها از آن مختلف و متفاوت است یکی از این موارد، اموال غیرمنقول است. در ماده ۱۲ ذکر شده است که اموال غیرمنقول از شمول مالیات بر ارزشافزوده معاف است، ولی در مورد اینکه منظور از اموال غیرمنقول چیست؛ اختلاف وجود دارد.
گاهی مشاوران املاک اینگونه برداشت میکنند که چون معاملهای را که بابت آن کمیسیون دریافت کردند، مربوط به مال غیرمنقول است؛ مشمول مالیات بر ارزشافزوده نمیشود. درحالیکه ادارات مالیاتی معتقدند صرفاً خریدوفروش یا اجاره ملک غیرمنقول مشمول مالیات بر ارزشافزوده نیست و آنهم راجع بهعین ملک؛ اما بسیاری از مؤدیان معتقدند که سایر حقوق متصوره بر مال غیرمنقول ازجمله حقوق ارتفاقی و انتفاعی نیز مشمول این استثنا مندرج در ماده ۱۲ میباشد. مثلاً اشخاصی کار جدولکشی، احداث پارک و فضای سبز یک مجتمع را تعهد میکنند؛ در این رابطه باید بررسی شود که آیا این امور مشمول مالیات بر ارزشافزوده است یا خیر؟
اداره مالیاتی معتقد است اینها حقوق متفرعه بر ملک است و مشمول مالیات بر ارزشافزوده میشود؛ اما بسیاری از مؤدیان معتقدند که این امور هم بهنوعی متفرع بر مال غیرمنقول ذکر شده در ماده ۱۲ است و باید از شمول مالیات بر ارزشافزوده مستثنا شود
?در خصوص گوشت که جزء مستثنیات ماده ۱۲ مالیات بر ارزشافزوده آمده و خدمات جانبی آن توضیح دهید؟
اختلاف دیگر که ممکن است در این بحث پیش بیاید ممکن است راجع به گوشت باشد. گوشت یکی از مواردی است که در ماده ۱۲ ذکر شده است آیا اینکه گوشت مشمول مالیات بر ارزشافزوده نمیشود، خدمات جانبی گوشت مثل خدمات کشتارگاهی را هم در برمیگیرد؟
در این رابطه مثلاً شخصی در دیوان عدالت اداری طرح دعوا میکند که در کشتارگاه ذبح انجام میدهد و بابت آن حق کمیسیون و دستمزد دریافت میکند و بر این باور است که با توجه به اینکه گوشت از شمول مالیات بر ارزشافزوده مستثناست، دستمزد وی هم از شمول مالیات بر ارزشافزوده مستثنا خواهد بود که در این خصوص اختلاف نظر وجود دارد.
بر اساس ماده ۱۲ قانون، آنچه در بحث گوشت، مشمول استثنا شده؛ صرف عرضه گوشت است و سایر خدمات متفرعه بر گوشت ازجمله خدمات کشتارگاهی مشمول این استثنا نشدهاند و آن دستمزد و خدماتی که کشتارگاه بابت ذبح و بستهبندی گوشت میگیرد؛ مشمول این مالیات نیست. در مورد شکر، روغن و گندم، قند و همه این موارد هم همینطور.
? در خصوص ماده ۱۳ قانون و صادرات به خارج از کشور، مالیات بر ارزشافزوده چگونه است؟
یکی از عناوینی که از شمول موارد مالیات بر ارزشافزوده استثنا شده است، ماده ۱۳ این قانون و صادرات است. صادراتی که اشخاص به خارج از کشور (هم صادرات کالا و هم صادرات خدمت) انجام میدهند از شمول مالیات بر ارزشافزوده موضوع این قانون خارج است و اداره مالیاتی نمیتواند از صادراتی که اشخاص انجام میدهند؛ مالیات بر ارزشافزوده مطالبه نماید.
وکیل مالیاتی در تهران
برای دریافت مشاوره کیفری با وکیل پایه یک دادگستری و عضو گروه وکلای مهر، همه روزه از ساعتهای 19 الی9 و پنجشنبهها15 الی9 با شمارههای زیر تماس حاصل فرمایید.
شماره تماس وکیل مالیاتی در تهران
- 021-88663925
- 021-88663926
- 021-88663927
- 021-88663628
- 021-88799562
- 021-88795408
- 021-88796143
- 09120067665
تعیین وقت مشاوره حضوری با وکیل پایه یک دادگستری، درخواست مطالعه پرونده توسط وکیل پایه یک دادگستری، درخواست وقت مشاوره با محمدرضا مهری، مدیر موسسه حقوقی مهر پارسیان، از طریق مدیر داخلی دفتر گروه وکلای مهر امکان پذیر است.
09120067669
موسسه حقوقی مهر پارسیان
سلام ببخشید اداره دارایی میتونه به حسابهای بانکی قبل از سال 1395 سرک بکشه و بر اساس اون مالیات تعیین کنه؟
میتونین یه وکیل خوب مالیاتی تو تهران به من معرفی کنید که حقمو از اداره دارایی بگیره؟
سلام روز به خیر
مراجعه به تراکنشهای بانکی برای قبل از سال ۹۵ هم قانونی هست اما بار اثبات درآمدی بودن تراکنش به عهده سازمان امور مالیاتی و مامورین مالیاتی می باشد و نه مودی
🔹اطلاعات حسابهای بانکی اشخاص به تنهایی درآمد تلقی نمی شوند و با اظهار مکتوب صاحبان حساب و تراکنش مبنی بر ماهیت غیردرآمدی تراکنش ها از آنها رفع تعرض صورت می پذیرد و بررسی مدارک و مستندات و اثبات وجود و تحقق درآمد برای اشخاص و سپس مطالبه مالیات از اختیارات و تکالیف و وظایف سازمان امور مالیاتی و مامورین مالیاتی می باشد.
🔵(دادنامه شماره ۹۹۰۹۹۷۰۹۰۶۰۱۱۵۱۱ الی ۱۵۲۱ مورخ ۹۹/۱۲/۱۷ هیات تخصصی مالیاتی، بانکی دیوان عدالت اداری)
سلام. یک سوال داشتم. همسر من حدود ۱۰ سال پیش مدرک دانشگاهی خودشون رو برای رتبه به یک شرکت دادن. در اون زمان یک وکالتنامه در دفترخانه تنظیم شد و بر طبق اون به مدیرعامل اختیار دادن که بجای ایشان امضا کنن و ۵ درصد هم سهم گرفتن. در همان وکالت نامه اشاره شد که ایشان در سود و زیان نقشی ندارن. الان دارایی به پرونده تین شرکت ورود کرده و به این وکالتنامه هم توجهی نمی کنند و حساب های همسر من رو بستن. ما می خوایم از مدیرعامل شکایت کنیم. امکان داره در این خصوص وکیل به ما معرفی کنید. سپاسگزارم.
سلام اداره دارایی قطعا به توافقات بین افراد کاری نداره و شما باید مالیات متعلقه رو به نسبت سهم پرداخت کنید.
راه شکایت از مدیر عامل یا هیات مدیره شرکت هم باز هست.
در صورت نیاز به وکیل با شماره زیر تماس بیگرید.
09120067662