وکیل در اختیاریه


با معرفی وکیل در اختیاریه همراه شما هستیم.

نمونه لایحه دفاعیه در قرارداد بیع شفاهی

ریاست محترم شعبه … دادگاه حقوقی …

سلام علیکم؛ با احترام به وکالت از ناحیه خوانده آقای/ خانم …

در برابر دعوی مطروحه از طرف آقای/ خانم…

با عنوان خواسته: خلع‌ ید و مطالبه اجرت المثل ایام تصرف…

مقید به رسیدگی در وقت: … ساعت: …

به آگاهی می رساند، دعوی مبحوث فیه به دلایل آتی الذکر محکوم به بطلان است:

اولا: معتقدم‌‌ برخلاف ادله ابرازی خواهان، و اینکه خواهان در دادخواست تقدیمی اعلام نموده: … صرفا برای مدت چند ماه، آپارتمان مورد تنازع را در اختیار موکل و به قید و وصف امانت داده …

خلاف ظاهر است زیرا استدامه تصرفات چند ساله از سوی موکل، تعرضی را از سوی خواهان بعنوان مالک در بر نداشته، که امری درخور تامل می‌ باشد.

جهت دریافت مشاوره از وکیل در اختیاریه با گروه مشاوره تخصصی موسسه مهر پارسیان از طریق شماره تماس های 88663925-88663926-88663927 با ما در ارتباط باشید.

ثانیا، در عرف معمول حتی قراردادهای اجاره بیش از مدت یک سال منعقد نمی‌ گردد؛

حال چگونه ممکن است بپذیریم اسکان موقت و آن هم سه ساله و با وصف امانی و خلاف عرف ادامه یافته و خواهان‌ کمترین تعرضی بدان ننموده است.

ثالثا، وجوه ماخوذه از موکل توسط خواهان و از طرق مختلف و در سال‌ های تصرف موکل در ملک مورد ترافع، که با اندک کارشناسی ثابت می گردد حدود هفتاد درصد بهای ملک را در بر میگرد، حکایت از توافقاتی بین اصحاب دعوی ولو به‌ صورت شفاهی دارد که قدر متیقن نافی وصف تصرف غاصبانه موکل است.

رابعا، چنانچه توافق شفاهی طرفین برای انجام معامله مورد انکار خواهان قرار گیرد در پاسخ باید گفت که این انکار با ادعای اخطار شفاهی خواهان خطاب به موکل جهت تخلیه و تحویل آپارتمان که در روابطی غیر از تصرفات غاصبانه کاربرد دارد واجد تنافی می گردد.

خامسا، فاصله زمانی تاریخ ارسال یک‌ ماه گذشته اظهارنامه از سوی خواهان، خود حاکی از عدم تعرض او نسبت به موکل در سال‌ های تصرف دارد، اگر چه نوع توافق و شرایط حاکم بر آن مستلزم اثبات است و شاید از این پرونده خروج موضوعی داشته باشد، و البته بلافاصله اقدام به تقدیم دادخواست خواهد شد، ولی همانگونه که فوقا اشاره شد، تصرفات موکل، قطع به یقیین حاصل توافق بوده و صفت غصب در این خصوص مفقود می‌ باشد.

بنائا به مراتب و معنونه در فوق:

و با اتکال به مفهوم مخالف ماده ۳۰۸‌ قانون مدنی، و مدلول اصل مندرج در ماده ۱۹۷ قانون آئین دادرسی، رسیدگی و صدور حکم بر بطلان دعوی مورد استدعاست.

با تشکر و تجدید احترام

شرایط حق شفعه در خرید و فروش مال مشترک هستند.

پاسخ:

«شفعه» به معنای تملک سهم فروخته‌ شده شریک به وسیله شریک دیگر است. این حق به دلیل جلوگیری از ضرر شریک در مال غیرمنقول قابل تقسیم قرار داده شده است تا اگر یکی از دو شریک، سهم خود را از طریق بیع به دیگری واگذار کرد، شریک دیگر با پرداخت همان بها به مشتری، سهم شریک خود را تملک و از ضرر خود جلوگیری کند.

قانونگذار در ماده ٨٠٨ قانون مدنی می‌ گوید: هرگاه مال غیرمنقول قابل تقسیمی بین دو نفر مشترک باشد و یکی از دو شریک، حصه (سهم) خود را به قصد بیع (فروش) به شخص ثالثی منتقل کند، شریک دیگر حق دارد قیمتی را که مشتری داده است، به او بدهد و حصه مبیعه (سهم فروخته‌ شده) را تملک کند که این حق را حق شفعه و صاحب آن را شفیع می‌ گویند. اخذ به شفعه یکی از اسباب تملک است که ماده ۱۴۰ قانون مدنی، این موضوع را مورد توجه قرار داده است.

جهت دریافت مشاوره از وکیل در اختیاریه با گروه مشاوره تخصصی موسسه مهر پارسیان از طریق شماره تماس های 88663925-88663926-88663927 با ما در ارتباط باشید.

غیرمنقول بودن مال، از شرایط اخذ به شفعه

از جمله شرایط اخذ به شفعه، غیرمنقول بودن مال است.

بر اساس ماده ۸۰۸ قانون مدنی، حق اخذ به شفعه در صورتی برای شریک ثابت ذکر شده است که مال غیرمنقول باشد.

منظور از مال غیرمنقول، غیرمنقول ذاتی از قبیل؛ زمین است.

اما چنانچه غیرمنقولی ذاتی نباشد و به وسیله عمل انسان غیرمنقول شده است، مثل: ساختمان و درخت، چنانچه به تبع عرصه فروخته شود، به تبع عرصه میتواند مورد حق شفعه قرار گیرد. اما چنانچه بطور مستقل به فروش برسد، شریک حق شفعه نخواهد داشت. بر اساس ماده ٨٠٩ قانون مدنی، هرگاه بنا و درخت بدون زمین فروخته شود، حق شفعه نخواهد بود.

مشاع بودن مال غیرمنقول

در ماده ٨٠٨ قانون مدنی، به مشاع بودن مال غیرمنقول تصریح شده است. اگر مالی بین دو نفر مشترک باشد و تقسیم شود، بعد از تقسیم دیگر حق شفعه‌ ای نخواهد بود؛ چرا که دیگر شرکتی باقی نیست تا به منظور جلوگیری از ضرر، حق شفعه وجود داشته باشد.

حال اگر بعد از تقسیم مال و از بین رفتن شرکت، شریک دیگر حصه خود را به شخص ثالثی بفروشد، در این صورت نیز حق شفعه وجود نخواهد داشت، به دلیل اینکه یکی از شرایط اخذ به شفعه، مشاع بودن و وجود شراکت بین دو نفر است، اما بعد از تقسیم دیگر شراکتی وجود ندارد.

شفعه نیز فقط در صورتی است که تنها یک شریک وجود داشته باشد، بنابراین شفعه منحصر به مواردی است که شرکت میان دو نفر است.

در خصوص مشاع بودن مال غیرمنقول و وجود حق شفعه بعد از تقسیم یا از بین رفتن شرکت استثنایی وجود دارد. ماده ٨١٠ قانون مدنی تصریح می‌ کند: اگر ملک دو نفر در ممر یا مجری مشترک باشد و یکی از آن‌ ها ملک خود را با حق ممر یا مجری بفروشد، دیگری حق شفعه دارد؛ اگر چه در خود ملک مشاعا شریک نباشد.

این در حالی است که، اگر ملک را بدون ممر یا مجری بفروشد، دیگری حق شفعه ندارد. قانون مدنی در ماده مذکور، بطور استثنا حق شفعه را در بیع ملک مفروز (جدا کرده) به اعتبار مشاع بودن ممر یا مجری قرار داده است که از این استثناء نمیتوان تجاوز کرد.

قابل تقسیم بودن مال غیرمنقول

بر اساس ماده ٨٠٨ قانون مدنی، مال غیرمنقول مشاع بین دو نفر، باید قابل تقسیم باشد تا در اثر فروش یکی از دو شریک، دیگری با استفاده از حق شفعه حصه شریک دیگر را تصاحب کند و مانع از ضرر به خود شود.

حق شفعه در ملک قابل تقسیم به وجود می‌ آید تا بدین وسیله از ضرری که مالک سهم مشاع در اثر تقسیم متحمل می‌ شود، جلوگیری شود، اما در ملک غیرقابل تقسیم، این ضرر متصور نیست.

دو نفر بودن شرکا

اخذ به شفعه در صورتی به مال غیرمنقول تعلق می‌ گیرد که، شراکت بین دو نفر وجود داشته باشد. این مورد به صراحت در ماده ٨٠٨ قانونی مدنی تصریح شده است بنابراین چنانچه تعداد شرکا بیشتر باشد، دیگر حق شفعه وجود نخواهد داشت.

در صورتی که مال غیرمنقول بین دو نفر مشترک باشد و یکی از دو شریک سهم خود را به چند نفر طی یک عقد بفروشد، شریک دیگر میتواند نسبت به تمامی آن سهم، اخذ به شفعه کند، زیرا در زمان عقد شرکا دو نفر هستند و با فروش سهم توسط یکی از شرکا، حق شفعه برای شریک دیگر حاصل می‌ شود و تعدد خریداران تاثیری در حق شفعه نخواهد شد.

جهت دریافت مشاوره از وکیل در اختیاریه با گروه مشاوره تخصصی موسسه مهر پارسیان از طریق شماره تماس های 88663925-88663926-88663927 با ما در ارتباط باشید.

شریک تمام سهم خود را انتقال دهد

از اطلاق ماده ٨٠٨ قانون مدنی، چنین استنباط می‌ شود که حق اخذ به شفعه برای شریک در صورتی ایجاد می‌ شود که شریک دیگر تمامی حصه (سهم) خود را به شخص ثالث انتقال دهد. در غیر این صورت، هر وقت بعضی از سهم خود را واگذار کند، حق اخذ به شفعه برای شریک دیگر موجود نخواهد بود، زیرا با اخذ به شفعه، زیان ناشی از درخواست افراز باقی خواهد ماند. حکم اخذ به شفعه برخلاف قاعده است و در مورد تردید در وجود آن، اصل بر نبود آن است.

حق شفعه به ورثه منتقل می‌ شود

حق اخذ به شفعه پس از فوت شفیع به ورثه، ارث می‌ رسد و ورثه میتوانند به قائم‌ مقامی شفیع نسبت به اخذ به شفعه اقدام کنند. با توجه به اینکه شفعه، حق مالی است، پس از فوت صاحب آن به ورثه منتقل می‌ شود و آنان میتوانند از این حق استفاده کنند.

ماده ٨٢٣ قانون مدنی می‌ گوید که حق شفعه بعد از موت شفیع، به وارث یا وراث او منتقل می‌ شود.

بر اساس نص صریح قانون، حق شفعه به ارث می‌ رسد و همانگونه که ماترک تقسیم می‌ شود، حق شفعه نیز بر همین مبنا و طبق قواعد تقسیم، بین وراث تقسیم می‌ شود.

اما مساله‌ ای که مطرح می‌ شود، این است که بعد از تقسیم حق اخذ به شفعه، وراثی که صاحب این حق می‌ شوند، چگونه میتوانند نسبت به اعمال حق خود اقدام کنند؟

در صورتی که ورثه متعدد باشند، نمیتوانند در حق شفعه تبعض کنند؛

به این معنا که بعضی از آن ها، از سهم خود صرف نظر و بعضی دیگر نسبت به سهم خود اخذ به شفعه کنند، زیرا ورثه بیش از حقی که مورث دارا است، نمیتواند دارا شود و مورث نیز نمیتوانست نسبت به بعض از مبیع، اخذ به شفعه و نسبت به بعض دیگر، آن را ترک کند.

حق شفعه قابل اسقاط است

حق اخذ به شفعه توسط شفیع اسقاط می‌ شود؛

این اسقاط ممکن است به واسطه فعل شفیع باشد، به‌ گونه‌ ای که عمل او منصرف به اسقاط این حق باشد همچنین ممکن است اسقاط با لفظ صورت گیرد و شفیع انصراف خود را شفاهی اعلام کند.

ماده ٨٢٢ قانون مدنی می‌ گوید:«حق شفعه قابل اسقاط است و اسقاط به هر چیزی که دلالت بر صرف نظر کردن از حق مزبور کند، واقع می‌ شود.» این اسقاط ممکن است به لفظ باشد مانند آن که شفیع پس از بیع به مشتری بگوید اخذ به شفعه نمی کنم یا به فعل باشد، چنانکه شفیع پس از اطلاع بر بیع شریک خود، سهمش را به دیگری انتقال دهد که با این انتقال، حق اخذ به شفعه‌ اش خود به خود ساقط می‌ شود.

جهت دریافت مشاوره از وکیل در اختیاریه با گروه مشاوره تخصصی موسسه مهر پارسیان از طریق شماره تماس های 88663925-88663926-88663927 با ما در ارتباط باشید.

دفتر وکالت وکیل در اختیاریه

دفتر وکالت و امور حقوقی بین المللی وکیل محمدرضا مهری متانکلائی بنا به مقتضیات روز جامعه تصمیم به اجرایی کردن سریع تر پروژه استارت آپ وکیل در ایران نموده است.

با توجه به ضرورت کم کردن حجم مراجعین به اماکن عمومی.

کم کردن رفت و آمدهای غیر ضروری شهروندان در سطح شهر.

کمک به متمرکز شدن امور اداری، حقوقی و مالیاتی شهروندان در سراسر ایران.

سایت جدید دفتر حقوقی محمدرضا مهری متانکلائی با عنوان وکیل آنلاین آغاز به کار نموده است.

دفتر وکالت مجازی وکیل آنلاین در ایران خدمات زیر را ارائه خواهد نمود.

ارائه منظم اطلاعات و مشاوره حقوقی رایگان صرفا از طریق درج مقالات علمی حقوقی.

امکان مشاوره حقوقی آنلاین با وکلای پایه یک دادگستری در موضوعات تخصصی در همه ساعات شبانه روز.

مشاوره حقوقی حضوری با وکیل تخصصی پس از تعیین وقت قبلی.

عضویت شهروندان در بزرگترین جامعه حقوقی آنلاین کشور و برخورداری از تخفیف مشاوره و حق الوکاله.

امکان عضویت وکلای دادگستری و کارشناسان رسمی جهت معرفی به جامعه پس از تائید هیات مدیره.

قبول وکالت دادگستری بدون حضور موکل در دفتر وکیل.

خدمات وکالت ایرانیان خارج از کشور در ایران.

خدمات وکالت ایرانیان در سایر کشورها توسط وکیل رسمی.

در صورت نیاز به خدمات مشاوره حقوقی، تهیه و تنظیم لوایح و دادخواست و شکواییه های حقوقی، تنظیم قرارداد های حقوقی، مالیاتی و اداری با دفتر حقوقی محمدرضا مهری متانکلائی تماس بگیرید.

جهت دریافت مشاوره از وکیل در اختیاریه با گروه مشاوره تخصصی موسسه مهر پارسیان از طریق شماره تماس های 88663925-88663926-88663927 با ما در ارتباط باشید.

دفتر وکیل در اختیاریه

خدمات تخصصی گروه وکلای ملک و حقوقی تهران

موسسه حقوقی مهر پارسیان، با به کارگیری برترین وکلای تخصصی ملکی در شمال تهران خدمات زیر را ارائه خواهد نمود:

مشاوره حقوقی آنلاین و حضوری با وکیل در اختیاریه

قبول وکالت در پرونده اختلافات ملکی بین مالک و سازنده

قبول وکالت در مطالبه وجه چک و سفته، مطالبات بانکی و اختلافات مالی بین شرکاء

قبول وکالت در پرونده تصرف عدوانی حقوقی، مزاحمت و ممانعت از حق حقوقی، خلع ید

تنظیم دادخواست جهت دعاوی ملکی و حقوقی در تهران

قبول وکالت در پرونده الزام به اخذ پایانکار، صورتمجلس تفکیکی و الزام به تنظیم سند رسمی

تنظیم و تهیه لایحه دفاعیه جهت ارائه به دادگاه حقوقی و ملکی در تهران

در صورت نیاز به مشاوره حقوقی با وکیل تخصصی ملک و حقوقی در تهران به یکی از راه های زیر اقدام کنید.

ارسال پیام از طریق خط تلفن همراه

09120067661

09120067662

09120067663

09120067664

09120067665

09120067669

ارسال پیام از طریق شماره واتس آپ و تلگرام

09120067664

09120067669

پس از ارسال پیام شکیبا باشید تا جهت وقت مشاوره حضوری یا آنلاین هماهنگی صورت گیرد.

حداکثر ظرف 12 ساعت وقت مشاوره تنظیم و به شما اعلام خواهد شد.

دفتر وکیل پایه یک ویژه پرونده ملکی و حقوقی تهران

5/5 - (15 امتیاز)

2 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *