جرایم مالیاتی

جرایم مالیاتی

جرایم مالیاتی


امروز با موضوع جرایم مالیاتی با شما هستیم.

جرم مالیاتی چیست و چه پیامدهایی به دنبال دارد؟
رسیدگی به جرم فرار مالیاتی، در صلاحیت کدام مرجع است؟
آیا دادگاه ویژه برای رسیدگی به جرم مالیاتی، توسط قانون‌گذار پیش‌بینی شده است؟
آیا مرتکب جرم مالیاتی به وکیل متخصص، جهت دفاع از پرونده فرار مالیاتی، زمینه نیاز دارد؟
موسسه حقوقی معتبر برای پیگیری پرونده‌های جرایم مالیاتی چه ویژگی‌هایی می‌بایست داشته باشد؟

برای یافتن پاسخ‌های این قبیل سوالات با این نوشته، که توسط مشاورین حقوقی و وکلای پایه یک موسسه داوری بین‌المللی مهر پارسیان، نگاشته شده است همراه باشید.

مقدمه

نقش مالیات و اهمیت آن در اقتصاد هر کشور، امری غیرقابل ‌انکار است. هر دولتی که درآمدهای مالیاتی بیشتری داشته باشد، می‌تواند بخش عظیمی از هزینه‌های خود را، بدین‌ وسیله تأمین کند، در صورت پرداخت به موقع مالیات و افزایش خدمات دولت، فعالیت و تولید مؤدیان نیز افزایش می‌یابد.

وکیل مالیات شمال تهران

بدین منظور، نظام مناسب مالیاتی که کار آیی اقتصادی داشته باشد، از اهمیت بسیاری برخوردار است؛ اما در راستای اجرا و اعمال مالیات‌ها، مسئله‌ای به نام ترفندهای مالیاتی به وجود می‌آید، منظور از ترفندهای مالیاتی توسل به خلأهای قانون، به ‌منظور اجتناب از پرداخت مالیات یا کاستن از بار مالیاتی، به ‌نحوی ‌که مؤدی، به‌ ظاهر کار خلاف قانون انجام نداده و در عین عدم پرداخت یا پرداخت مالیات، به میزان کمتر از مقرره قانونی، می‌تواند خود را از شمول مجازات قانونی مصون نگه دارد و یا اینکه کلاً از بار پرداخت مالیات شانه خالی کند.

عوامل فرار مالیاتی

تورم، نبود سرمایه اجتماعی، پیچیدگی قوانین و نرخ مالیات‌ها، احساس ناامنی مودی مالیاتی، ازجمله عوامل برای فرار از پرداخت مالیات شناسایی ‌شده است.

عدم تمکین مالیات

به ‌طور کلی هدف مرتکب در این نوع جرائم، عدم پرداخت کامل یا پرداخت ناقص مالیات است. اجتناب از پرداخت مالیات با جرم فرار مالیاتی تفاوت دارد، زیرا اجتناب از پرداخت مالیات، رفتار غیرقانونی نیست و مؤدی از راه‌های مختلف قانونی به‌ منظور کاهش مالیات استفاده می‌کند.

ابطال رای هیات تجدید نظر مالیاتی

مثل ‌اینکه سرمایه‌گذاران سرمایه‌های خود را از کشور با نرخ مالیات بالا به کشور با نرخ مالیات پایین منتقل نمایند. تمامی مصادیق فرار از مالیات و اجتناب از پرداخت مالیات در عنوان کلی‌تر تحت عدم تمکین مالیات قرار می‌گیرند که این‌ گونه تعریف می‌شود: نقض قوانین و تعهدات مؤدیان مالیاتی در مراحل سه‌گانه تشخیص و وصول و اجرای مالیات‌ها را گویند.

در اصلاحیه قانون مالیات‌های مستقیم، شروع به جرم مالیاتی و مشارکت در جرم‌های مالیاتی و معاونت در آن‌ها نیز مورد توجه قرار گرفته شده است. مسئولیت کیفری برای شخص حقوقی نیز پیش‌بینی‌ شده است.

جرم فرار از مالیات و پیامدهای آن

فرار از پرداخت مالیات پیامدهای ناگواری در پی دارد، جرایم مالیاتی، سبب می‌شود درآمدهای مالیاتی همواره از آن چه برآورد می‌شود، کمتر باشد.

در بودجه سالانه دولت اختلال به وجود بیاید و شکاف بین گروه‌های مختلف درآمدی بیشتر، بی‌عدالتی در وصول مالیات و شکل‌گیری فرهنگ عدم تمکین مالیاتی و باعث عدم اطمینان شهروندان به نظام مالیاتی شود.

برای فرار از مالیات در کشورها، مجازات‌های سخت‌گیرانه پیش‌بینی شده است این جرم در تقسیم‌بندی جرائم در دسته جرائم اقتصادی قرار می‌گیرد. ماده ۲۰۱ قانون مالیات‌های مستقیم مصوب ۱۳۸۰، این‌ گونه مقرر داشته است:

که اگر مؤدی قصد فرار از مالیات داشته باشد و عمداً مدارک و دفاتر و اسناد ملاک تشخیص مالیات را برخلاف حقیقت تهیه و تنظیم نماید یا به آن‌ها استناد نماید یا سه سال از ارائه اظهارنامه مالیاتی خودداری نماید، از بخشودگی مالیاتی محروم خواهد بود و جریمه و مجازات‌های نیز برای وی تعیین شده است.

بازداشت اموال بدهکار مالیاتی نزد شخص ثالث

طبق ماده ۲۷۴ قانون مالیات‌های مستقیم اصلاحی ۱۳۹۴ موارد زیر مصادیق جرم مالیاتی محسوب و مرتکب یا مرتکبان حسب مورد، به مجازات‌های درجه شش محکوم می‌گردند:

  1. دفاتر، اسناد و مدارک خلاف واقع تنظیم شود و به آن استناد شود.
  2. فعالیت اقتصادی را مخفی و درآمد حاصل از آن کتمان گردد.
  3. از دسترسی مأموران مالیاتی به اطلاعات مالیاتی و اقتصادی خود یا اشخاص ثالث در اجرای ماده ۱۸۱ قانون مالیات‌های مستقیم ممانعت شود و از انجام تکالیف قانونی مبنی بر ارسال اطلاعات مالی موضوع مواد ۱۶۹ و ۱۶۹ مکرر به سازمان امور مالیاتی کشور امتناع نمودن به ‌طوری ‌که این اقدام منجر به ورود زیان به دولت شود.
  4. تکالیف قانونی مربوط به مالیات‌های مستقیم و مالیات بر ارزش ‌افزوده در رابطه با وصول یا کسر مالیات مؤدیان دیگر انجام ندهد و به سازمان امور مالیاتی در مواعد قانونی تعیین‌ شده ارائه نگردد.
  5. معاملات و قراردادهای خود به نام دیگران، یا معاملات و قراردادهای مؤدیان دیگر به نام خود برخلاف واقع تنظیم شود (معامله صوری).
  6. از انجام تکالیف قانونی در خصوص تنظیم و تسلیم اظهارنامه مالیاتی حاوی اطلاعات درآمدی و هزینه‌ای در سه سال متوالی خودداری شود.
  7. از کارت بازرگانی اشخاص دیگر به ‌منظور فرار مالیاتی استفاده شود.

وکیل مالی

جرم فرار مالیاتی در این دو ماده پیش‌بینی ‌شده است، این جرم عمدی می‌باشد و رفتار فیزیکی مرتکب با فعل یا ترک فعل محقق می‌شود، حتی صرفاً با استناد توسط شخص ثالث نیز تحقق این جرم متصور است.

ماده ۲۴ قانون ارتقای سلامت اداری مصوب ۱۳۹۰ نیز عدم پرداخت عوارض را، جرم تلقی نموده است؛ که نسبت به قانون مالیات‌های مستقیم، قانون خاص می‌باشد، یعنی اگر عمل مرتکب مشمول ان نشود، نوبت به اجرای مواد ۲۰۱ و ۲۷۴ قانون مالیات‌های مستقیم می‌رسد.

دادگاه ویژه جرم مالیاتی

دو دسته مرجع در آیین دادرسی مالیاتی پیش‌بینی شده است.

مرجع شبه قضایی اداری و مرجع نظارتی. مرجع شبه قضایی اداری به حل اختلافات بین مؤدیان مالیاتی و سازمان امور مالیاتی می‌پردازد، مثل مراجع حل اختلاف بدوی و تجدیدنظر و شورای عالی مالیاتی (مواد ۲۴۴ الی ۲۶۰ قانون مالیات‌های مستقیم) و مرجع نظارتی به ‌نوعی کنترل از درون سازمان صورت می‌گیرد و به نظارت بر رفتار کارکنان و کشف و رسیدگی به تخلفات اداری کارکنان می‌پردازد مثل هیئت عالی انتظامی مالیاتی و دادستانی انتظامی مالیاتی (مواد ۲۶۱ الی ۲۷۰ قانون مالیات‌های مستقیم)؛ اما در خصوص جرائم مالیاتی که جرم تلقی می‌شوند و رسیدگی در دادگاه را می‌طلبد با توجه به اصلاحات قانون مالیات‌های مستقیم مصوب ۹۴ دادگاه ویژه جرائم مالیاتی پیش‌بینی ‌شده است؛ در کنار سازمان طرح جامع مالیاتی (برای دستیابی به اطلاعات مالیاتی) از دستاوردهای این اصلاحات می‌باشد.

وکیل مالیات ونک

برای کاهش فرار مالیاتی و افزایش تمکین مالیاتی مؤدیان می‌توان از راه افزایش آگاهی به مؤدیان در مورد نحوه محاسبه و نحوه خرج کرد مالیات از طریق وکلا و مشاورین حقوقی متخصص در این زمینه ان را ارتقا داده و قانون‌گذار هم بایستی از طریق اصلاح نرخ‌های مالیاتی و معافیت‌های مالیاتی، همچنین ایجاد نظام جامع مالیاتی در جهت پیشبرد این اهداف گامی مؤثر بردارد.

اگر میزان مبلغ جرم مالیاتی یک میلیارد ریال یا بیش از ان باشد، در رسانه ملی یا یکی از روزنامه‌های کثیرالانتشار منتشر می‌شود حکایت از اهمیت این جرم از منظر قانون‌گذار دارد.

مراحل اعتراض مالیاتی

پیچیدگی قوانین و متعدد بودن مقررات مالیاتی، موجب سردرگمی اشخاص می‌شود و شناخت این امر که جرم مالیاتی صورت پذیرفته ‌شده است یا نه و فرد مرتکب، چه اقداماتی می‌بایست انجام دهد و جریان دادرسی و رسیدگی آن به چه شیوه‌ای می‌باشد، از وکیل متخصص جرائم مالیاتی می‌بایست مدد گرفت و کار را به ایشان سپرد که دشواری‌ها و پیچیدگی مسیر را شخص تحمل نکند.

موسسه حقوقی بین‌المللی مهر پارسیان خدمتگزار مردم در کلیه امور حقوقی و به‌ ویژه امور مرتبط با جرائم مالیاتی هست.

_

نشانی دفتر وکالت وکیل آنلاین در تهران

_

میدان ونک- ابتدای بزرگراه حقانی- خیابان گاندی جنوبی- خیابان چهاردهم- پلاک 14- طبقه 4- واحد 9 و 10

تلفن‌های تماس ثابت با دفتر موسسه مهر پارسیان (محمدرضا مهری) در تهران

تماس با دفتر وکیل آنلاین خارج از ساعات اداری و تعطیلات و ارسال پیام از طریق خط تلفن همراه

ارسال پیام از طریق شماره واتس اپ و تلگرام

پس از ارسال پیام شکیبا باشید تا جهت وقت مشاوره حضوری یا آنلاین هماهنگی صورت گیرد
حداکثر ظرف 12 ساعت وقت مشاوره تنظیم و به شما اعلام خواهد شد
دفتر وکالت مهر پارسیان – محمدرضا مهری وکیل پایه یک دادگستری

خدمات دفتر وکالت و امور حقوقی بین المللی محمدرضا مهری

مشاوره حقوقی آنلاین با وکلای پایه یک دادگستری در موضوعات تخصصی در همه ساعات شبانه روز
مشاوره حقوقی حضوری با وکیل تخصصی جرایئم اقتصادی
قبول وکالت دادگستری بدون حضور موکل در دفتر وکیل
خدمات وکالت ایرانیان خارج از کشور در ایران
خدمات وکالت ایرانیان در سایر کشورها توسط وکیل رسمی
معرفی بهترین وکیل مهاجرت بین المللی در تهران
بهترین وکیل کیفری تهران
بهترین وکیل ملکی تهران
بهترین وکیل دعاوی پولی و بانکی تهران
بهترین وکیل خانواده تهران
بهترین وکیل دادگاه تجدید نظر
بهترین وکیل اعاده دادرسی و دیوان عالی کشور
بهترین وکیل فرجام خواهی

4.5/5 - (101 امتیاز)

9 دیدگاه

    • سلام خیر مالیات بر حقوق طبق جدولی هست که بر اساس قانون ابلاغ و در موقع پرداخت کسر میشه.
      اکر مالیاتی دریافتی از ما بیش از اون جدول هست از محل کارتون اطلاعات رو کسب کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *