در گروه وکلای کیفری موسسه حقوقی مهر پارسیان، تیم پژوهشی به بررسی جرم تریدینگ پرداخته است و همچنین آماده ارائه هرگونه خدمات در این زمینه به شما مخاطبان گرامی میباشد.
در ابتدا باید گفت که تریدینگ جرم نیست اما ممکن است در رابطه با تریدینگ یکسری جرایم اتفاق بیفتد که مورد بررسی قرار خواهیم داد.
تریدینگ به معنی انجام معاملات در بازارهای رمزارزها و پولهای الکترونیکی میباشد. تریدینگ و انجام معاملات رمزارزها در کشور ما از قانون خاصی پیروی نمیکند و بسیار ناشناس میباشند، به همین دلیل جرایم مختلفی ممکن است در خصوص تریدینگ به وقوع بپوندد.
علاوه بر آنچه که در توضیح جنبه کیفری تریدینگ گفته شد، به لحاظ حقوقی هم ممکن است اشخاص در پی انجام اقداماتی در فضای تریدینگ، مسئولیتهایی برای خود ایجاد کنند که در ادامه مورد بررسی قرار خواهند گرفت.
جهت تنظیم وقت و دریافت مشاوره از وکلای موسسه مهر پارسیان، میتوانید با شماره تماسهای موسسه مهر پارسیان که در انتهای مقاله درج شدهاند تماس حاصل نمایید.
سوالاتی که پیرامون موضوع جرم تریدینگ بررسی میگردند:
1. تریدینگ چیست؟
2. تریدر کیست؟
3. آیا آموزش تریدینگ جرم میباشد؟
4. قوانین مربوط به تریدینگ چه میباشند؟
5. جرایم مربوط به تریدینگ چه مواردی میباشند؟
6. دریافت مشاوره از وکیل در خصوص تریدینگ چه کمکی به افراد میکند؟
تریدینگ چیست
رمزارز یا پول دیجیتال، پولی است که وجود خارجی و فیزیکی ندارد اما امروزه در بسیاری از معاملات مورد استفاده قرار میگیرد و توسط معاملات دیجیتالی و نرمافزارهای خاص مورد معامله و جابجایی قرار میگیرد و در برخی از کشورها و در برخی معاملات به جای پرداخت پول از رمزارزها یا ارزهای دیجیتال استفاده میشود.
رمزارزها توسط نرمافزار یا دستگاههای خاصی استخراج میشوند، و تریدینگ که به معنی معامله کردن میباشد به عبارت سادهتر همان خرید و فروش رمزارزها یا پولهای دیجیتال است.
تریدر کیست
چه شخص حقوقی و چه شخص حقیقی موجود در یک سازمان میتواند تریدر باشد. تریدر، به شخصی گفته میشود که در بازار مالی رمز ارزها برای خود یا به نمایندگی از شخص یا موسسه دیگری به خرید و فروش رمزارزها میپردازد و هدفش دریافت سود از معاملات میباشد. به بیان سادهتر میتوان گفت تریدر یعنی معاملهگر و شخصی که معامله انجام میدهد.
تریدرها با تکیه به اطلاعات خود از تحلیل معاملات و نوسانات بازار در مدتی کوتاه، سود به دست میآورند. بدین صورت که تریدر با اطلاعات ناشی از تحلیل خود در بازار، معاملات را انجام میدهد و از نوسانات قیمت در بازار کسب سود میکنند.
آیا آموزش تریدینگ جرم میباشد
آموزش تریدینگ به تنهایی جرم نمیباشد اما گاهی اوقات اشخاص سودجود با استفاده از عدم آگاهی افراد و با تبلیغات گسترده در فضای مجازی و با ارائه مدرک جعلی، آموزش تریدینگ و تریدر شدن میدهند.
چنانچه که این اشخاص دارای مدارک آموزشی نباشند، مرتکب جرم شدهاند و قابل پیگیری و مجازات میباشند. همچنین چنانچه مدرکی را جهت آموزش جعل کرده باشند نیز مرتکب جرم جعل شدهاند، و چنانچه با جعل مدرک اقدام به کلاهبرداری نمایند بر اساس شرایط موجود مرتکب تعدد و تکرار جرم شدهاند.
قوانین مربوط به تریدینگ
در خصوص تریدینگ و جرایم مربوط به آن قانون مدون و نوشته شده ای وجود ندارد اما میتوان به ماده 49 قانون بازار اوراق بهادار، قانون مسئولیت مدنی، قانون مجازات اسلامی و قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشا و اختلاس و کلاهبرداری، قانون جرایم رایانهای و قانون تجارت الکترونیک اشاره نمود.
جرم رفتار یا عملی است که توسط قانونگذار جرم محسوب میشود و برای آن مجازات تعیین شده است. بنابراین در رابطه با تریدینگ جرایم مختلفی ممکن است به وقوع بپوندد، در واقع هر عملی در رابطه با تریدینگ که بتوان در این تعریف جای داد، جرم در رابطه با تریدینگ میباشد.
قانون بازار اوراق بهادار در خصوص بورس نوشته شده و در آن به جرایم مربوط به کارگزار یا معاملهگر نیز اشاره شده است، با توجه به اینکه تریدینگ به لحاظ ماهیتی چیزی شبیه به انجام معامله در بورس میباشد و تریدر نیز به لحاظ کاری مشابه کارگزار بورس میباشد، در نتیجه میتوان به قوانین بورس استناد نمود.
جرم تریدینگ
به طور مثال در خصوص کارگزار بورس و انجام فعالیتهایی که توسط او جرم محسوب میشوند ماده 49 قانون بازار اوراق بهادار جاری میباشد.
اشخاص زیر به حبس تعزیری از یک ماه تا شش ماه یا جزای نقدی معادل یک تا سه برابر سود بدست آمده یا زیان متحمل نشده یا هر دو مجازات محکوم خواهند شد:
- هر شخصی که بدون رعایت مقررات این قانون تحت هر عنوان به فعالیتهایی از قبیل کارگزاری، کارگزار/ معاملهگری، یا بازار گردانی که مستلزم اخذ مجوز است مبادرت نماید یا خود را تحت هر یک از عناوین مزبور معرفی کند.
- شخصی که به موجب این قانون مکلف به ارائه تمام یا قسمتی از اطلاعات، اسناد و یا مدارک مهم به سازمان و یا بورس مربوط بوده و از انجام آن خودداری کند.
- هر شخصی که مسئول تهیه اسناد، مدارک، اطلاعات، بیانیه ثبت یا اعلامیه پذیره نویسی و امثال آنها جهت ارائه به سازمان میباشد و نیز هر شحصی که مسئولیت بررسی و اظهار نظر یا تهیه گزارش مالی، فنی یا اقتصادی یا هرگونه تصدیق مستندات و اطلاعات مذکور را بر عهده دارد و در اجرای وظایف محوله از مقررات این قانون تخلف نماید.
- شخصی که عالما (از روی آگاهی) و عامدا (از روی عمد و قصد) هرگونه اطلاعات، اسناد، مدارک یا گزارشهای خلاف واقع مربوط به اوراق بهادار را به هر نحو مورد سوء استفاده قرار دهد.
جرایم مربوط به تریدینگ چه مواردی میباشند
از جمله جرایمی که میتوان در خصوص تریدینگ پیشبینی نمود و بسیار هم شایع میباشد، جرم کلاهبرداری است که به شیوههای مختلفی صورت میگیرد.
به طور مثال شخصی که با انجام عملیات فریبکارانه و متقلبانه مانند ساختن نرمافزار مشابه سایتهای اصلی موجب فریب و اغفال افراد میشود و در نتیجه این فریب، اشخاص اموال خود را در اختیار او قرار میدهند و کلاهبردار پس از دریافت مبلغی پول از دسترس خارج میشود.
علاوه بر کلاهبرداری میتوان به جرم خیانت در امانت نیز اشاره نمود، به این صورت که شخصی از عدهای مبلغی را به امانت میگیرد که با آنها فعالیت انجام دهد و سپس بازگرداند، اما هنگامی که موعد برگشت پول میشود از بازگرداندن آن خودداری میکند، که این امر با تحقق سایر شرایط جرم در قالب جرم خیانت در امانت قابل پیگیری میباشد.
همانگونه که بیان شد از جمله جرایم دیگری که میتوان در خصوص تریدینگ پیشبینی نمود، جرم جعل و جعل رایانهای و سرقت اینترنتی اشاره نمود که لازمه وقوع این جرایم جمع ارکان محقق کننده جرم میباشد.
در خصوص قانون مسئولیت مدنی که در بالا به آن اشاره شد میتوان گفت که براساس این قانون هر کس که موجبات ضرر و آسیب دیگری را فراهم کند، چه از باب تسبیب (باعث شدن) و چه از باب ضمان مسئول جبران خسارت میباشد.
بنابراین هرکس بدون قصد و عمد در تریدینگ بنا به هر دلیلی سبب خسارت به دیگری شود مسئول (ضامن) میباشد.
دریافت مشاوره از وکیل در خصوص تریدینگ چه کمکی به افراد میکند
دریافت مشاوره از یک وکیل متخصص و متبحر در حوزه رمزارزها و تریدینگ موجب میشود که از خطرات و جرایمی که در این حوزه وجود دارد قبل از وقوع آنها آگاه شوید و همچنین از قوانین و مقررات مربوط به آن آگاهی پیدا نمود و علاوه بر آن از ایجاد ضرر بیشتر جلوگیری نمود.
علاوه بر این چنانچه به وسیله تریدینگ حقی از شما زائل شده باشد با انتخاب بهترین شیوه در کمترین زمان ممکن میتوان اقدام نمود.
به همین دلیل موسسه حقوقی مهر پارسیان با مدیریت وکیل پایه یک دادگستری، دکترمحمدرضا مهری، که دارای وکلای متخصص و متبحر در این زمینه میباشد به شما مخاطبان گرامی معرفی میگردد.
نشانی دفتر وکالت وکیل آنلاین در تهران
میدان ونک- ابتدای بزرگراه حقانی- خیابان گاندی جنوبی- خیابان چهاردهم- پلاک 14- طبقه 4- واحد 9 و 10
تلفنهای تماس ثابت با دفتر موسسه مهر پارسیان (محمدرضا مهری) در تهران
تماس با دفتر وکیل آنلاین خارج از ساعات اداری و تعطیلات و ارسال پیام از طریق خط تلفن همراه
ارسال پیام از طریق شماره واتس اپ و تلگرام
پس از ارسال پیام شکیبا باشید تا جهت وقت مشاوره حضوری یا آنلاین هماهنگی صورت گیرد
حداکثر ظرف 12 ساعت وقت مشاوره تنظیم و به شما اعلام خواهد شد
دفتر وکالت مهر پارسیان – محمدرضا مهری وکیل پایه یک دادگستری
خدمات دفتر وکالت و امور حقوقی بین المللی محمدرضا مهری
مشاوره حقوقی آنلاین با وکلای پایه یک دادگستری در موضوعات تخصصی در همه ساعات شبانه روز
امکان مشاوره حقوقی حضوری با وکیل تخصصی جرایئم اقتصادی
قبول وکالت دادگستری بدون حضور موکل در دفتر وکیل
خدمات وکالت ایرانیان خارج از کشور در ایران
وکالت ایرانیان در سایر کشورها توسط وکیل رسمی
معرفی بهترین وکیل مهاجرت بین المللی در تهران
بهترین وکیل کیفری تهران
معرفی بهترین وکیل ملکی تهران
بهترین وکیل دعاوی پولی و بانکی تهران
معرفی وکیل خانواده تهران
بهترین وکیل دادگاه تجدید نظر
وکیل اعاده دادرسی و دیوان عالی کشور
بهترین وکیل فرجام خواهی
1 دیدگاه