با موضوع مشاوره حقوقی کارهای سخت و زیان آور همراه شما هستیم.
1- کارهای سخت و زیان آور به چه کارهایی گفته می شود؟
کارهای سخت و زیان آور، کارهایی است که در آن ها عوامل فیزیکی، شیمیایی، مکانیکی و بیولوژیکی محیط کار، غیر استاندارد بوده و در اثر اشتغال کارگر تنشی به مراتب بالاتر ازظرفیت های طبیعی (جسمی و روانی) در وی ایجاد گردد که نتیجه آن بیماری شغلی و عوارض ناشی از آن بوده و بتوان با به کارگیری تمهیدات فنی، مهندسی، بهداشتی و ایمنی و غیره، صفت سخت و زیان آور بودن را از آن مشاغل کاهش یا حذف نمود.
2- منظور از نوع الف و ب در کارهای سخت و زیان آور چیست؟
به موجب ماده 1 آئین نامه اجرایی بند (5) جزء (ب) ماده واحده قانون اصلاح تبصره (2) الحاقی ماده (76) قانون اصلاح مواد (72) و (77) و تبصره ماده (76) قانون تامین اجتماعی مصوب 1354 و الحاق دو تبصره به ماده (76) مصوب 1371 ـ مصوب 1380ـ موضوع تصویب نامه شماره 15365/ت36005هـ مورخ 5/2/1386، مشاغل به دو گروه الف و ب تقسیم بندی می شوند.
گروه الف: مشاغلی که صفت سخت و زیان آوری با ماهیت شغل وابستگی دارد اما میتوان با به کارگیری تمهیدات بهداشتی، ایمنی و تدابیر مناسب توسط کارفرما سختی و زیان آوری آن ها را حذف نمود.
گروه ب: مشاغلی که ماهیتا سخت وز یان آور بوده و با به کارگیری تمهیدات بهداشتی، ایمنی و تدابیر فنی توسط کارفرما، صفت سخت و زیان آوری آن ها کاهش یافته ولی کماکان سخت و زیان آوری آن ها حفظ می گردد.
جهت دریافت مشاوره حقوقی کارهای سخت و زیان آور با گروه مشاوره تخصصی موسسه مهر پارسیان از طریق شماره تماس های 88663925-88663926-88663927 با ما در ارتباط باشید.
3- شرایط بازنشستگی در کارهای سخت و زیان آور چیست؟
مطابق با بخش اول بند (ب) تبصره 2 قانون بازنشستگی پیش از موعد در مشاغل سخت و زیان آور، داشتن حداقل بیست سال متوالی و یا بیست و پنج سال متناوب اشتغال در کارهای سخت و زیان آور که در هر مورد حق بیمه مدت مزبور را نیز به صندوق تامین اجتماعی پرداخت کرده باشند بدون شرط سنی میتوانند درخواست خود را به ادارات کار و امور اجتماعی استان ها جهت طرح در کمیته های استانی ارائه نمایند.
4- تعیین سخت و زیان آور بودن شغل یا مشاغل توسط چه کسی و به چه صورت مشخص می شود؟
تعیین سخت و زیان آور بودن شغل یا مشاغل بر اساس بررسی سوابق و شرایط محیط کار و توسط کمیته کارشناسان موضوع ماده 2 آئین نامه اجرایی و متعاقبا کمیته استانی موضوع ماده 8 آئین نامه اجرایی مربوطه مشخص می شود.
5- بررسی ماغل برای موضوع کارهای سخت و زیان آور چگونه درخواست می گردد؟
حسب درخواست کارگر، کارفرما، تشکل ها، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، وزارت کار و امور اجتماعی و صندوق تامین اجتماعی، تعیین سخت و زیان آور بودن مشاغل در هر کارگاه با بررسی سوابق، انجام بازدید و بررسی شرایط و با تائید کمیته های استانی انجام می گیرد.
6- پرداخت فوق العاده سختی کار برای کارگرانی که در کارهای سخت و زیان آور اشتغال دارند چگونه است؟
در مواد 52 و 65 قانون کار در کارهای سخت و زیان آور مزایایی پیش بینی شده است و چنانچه کارگاه دارای طرح طبقه بندی مشاغل باشد فوق العاده سختی کار با توجه به ماهیت شغل یا محیط کار پرداخت می گردد.
7- میزان مرخصی در مورد کارهای سخت و زیان آور به چه میزان می باشد؟
به استناد ماده 65 قانون کار مرخصی سالیانه کارگرانی که به کارهای سخت و زیان آور اشتغال دارند 5 هفته می باشد.
استفاده از این مرخصی، حتی الامکان در دو نوبت و در پایان هر شش ماه کار صورت می گیرد.
8- در مورد مرخصی کارهای سخت و زیان آور که در سال 5 هفته است آیا این مرخصی، با احتساب پنج روز جمعه است یا خیر؟
مرخصی سالیانه کارگرانی که به کارهای سخت و زیان آور اشتغال دارند 5 هفته می باشد.
9- حدود 5 سال است که در شغل سخت و زیان آور مشغول به کار می باشم، آیا میتوانم برای تطبیق مشاغل سخت و زیان آور این 5 سال اقدام نمایم؟
در صورت احراز شرایط بازنشستگی در قانون تامین اجتماعی (اعم از داشتن شرایط عادی و یا سخت و زیان آور) و با توجه به استفساریه قانون مشاغل سخت و زیان آور مصوب 9/6/90 مجلس شورای اسلامی این مورد امکان پذیر است.
جهت دریافت مشاوره حقوقی کارهای سخت و زیان آور با گروه مشاوره تخصصی موسسه مهر پارسیان از طریق شماره تماس های 88663925-88663926-88663927 با ما در ارتباط باشید.
10- آیا مشاغل اداری در یک کارگاه میتواند جزء مشاغل سخت و زیان آور باشد؟
با توجه به تعریف کارهای سخت و زیان آور چنانچه آلاینده های محیطی محل کار متقاضی مورد بررسی قرار گیرد و بیش از حد مجاز باشد میتواند جزء مشاغل سخت و زیان آور محسوب گردد.
11- انجام کارهای سخت و زیان آور در خصوص کارگران نوجوان چه حکمی دارد؟
با استناد به ماده 83 قانون کار، ارجاع هر نوع کار اضافی و انجام کار در شب و نیز ارجاع کارهای سخت و زیان آور و خطرناک و حمل بار با دست، بیش از حد مجاز و بدون استفاده از وسایل مکانیکی برای کارگر نوجوان (بین 15 تا 18 سال سن) ممنوع است.
12- آیا تعطیلات هفتگی و تعطیلات رسمی به عنوان سابقه اشتغال در کارهای سخت و زیان آور محسوب می شود؟
به موجب جزء «الف» و« ب» بند 1 ماده 12 آئین نامه اجرایی قانون بازنشستگی در کارهای سخت و زیان آور، تعطیلات هفتگی و تعطیلات رسمی به عنوان سابقه اشتغال در کارهای سخت و زیان آور محسوب می گردد.
13- برای کارهای سخت و زیان آور کارفرما چه مقدار هزینه میبایست پرداخت نماید؟
به استناد ماده 14 آئین نامه اجرایی بند (5) جزء (ب) ماده واحده قانون اصلاح تبصره (2) ماده (76) قانون تامین اجتماعی کارفرما مکلف است پس از احراز شرایط بازنشستگی بیمه شده شاغل در کارگاه وی، معادل چهار درصد (4%) میزان مستمری برقراری بیمه شده نسبت به سنوات اشتغال او در مشاغل سخت و زیان آور را که توسط صندوق تامین اجتماعی محاسبه و مطالبه می گردد بطور یکجا به سازمان یاد شده پرداخت نماید.
14- آیا کارفرمایی که مشاغل کارگران وی سخت و زیان آور می باشد بایستی به کارگران فوق العاده سختی کار بپردازد؟
در قانون وجهی به عنوان سختی کار وجود ندارد و در صورتی که طرح طبقه بندی مشاغل در شرکت اجرا شده باشد پرداخت فوق العاده سختی کار قابل اعمال می باشد.
15- آیا کارفرمایانی که کارگاه های آنان مشمول آئین نامه سخت و زیان آور می باشد بایستی حق بیمه بیشتری پرداخت نمایند؟
در خصوص آن دسته از کارگران شاغل در کارهای سخت و زیان آور پس از احراز شرایط بازنشستگی بیمه شده در کارگاه وی، میزان 4 درصد حق بیمه سنوات اشتغال میبایست پرداخت گردد.
16- وظیفه کارفرمایانی که مشاغل موجود در کارگاه های آن ها سخت و زیان آور می باشد کدام است؟
کارفرمایان کارگاه های دایر از تاریخ تصویب آئین نامه تمام یا برخی از مشاغل آن ها در کمیته های بدوی و تجدیدنظر استانی یا شورای عالی حفاظت فنی، سخت و زیان آور شناخته شده یا می شود مکلف اند ظرف دو سال از تاریخ ابلاغ تصمیم قطعی کمیته یا شورا حسب مورد نسبت به ایمن سازی عوامل و شرایط محیط کار مطابق حد مجاز و استانداردهای مشخص شده در قانون کار و آئین نامه های مربوط (مصوب شورای عالی حفاظت فنی) و سایر قوانین موضوعه در این زمینه اقدام و صفت سخت و زیان آوری مشاغل موضوع بند “الف” ماده (1) را حذف و نتیجه را کتبا به کمیته بدوی موضوع ماده (8) این آئین نامه برای بررسی و تائید گزارش نمایند.
17- چنانچه درخواست شغل یا مشاغل سخت و زیان آور افراد یا گروهی در کارگروه بررسی مشاغل سخت و زیان آور مطرح و منتج به صدور رای شود نحوه اعتراض به نظریه کارگروه به چه صورت می باشد؟
مراتب از ناحیه کمیته تجدیدنظر استان قابل پی گیری خواهد بود.
در مرحله بعد در صورت اعتراض صرفا از ناحیه دیوان عدالت اداری قابل اعتراض می باشد.
18- مبنای پرداخت پاداش بازنشستگی به کارگرانی که با استفاده از قانون بازنشستگی پیش از موعد بازنشسته می شوند چیست؟
مبنای پرداخت مزایای بازنشستگی موضوع ماده 31 قانون کار میزان سابقه کار کارگر در کارگاه مربوط می باشد و کسانی که با استفاده از قانون بازنشستگی پیش از موعد بازنشسته می شوند نیز به نسبت سابقه کاری که در کارگاه دارند از مزایای مذکور برخوردار خواهند شد.
جهت دریافت مشاوره حقوقی کارهای سخت و زیان آور با گروه مشاوره تخصصی موسسه مهر پارسیان از طریق شماره تماس های 88663925-88663926-88663927 با ما در ارتباط باشید.
19- آیا کارگران شاغل در دستگاه های اجرایی نیز مشمول قانون بازنشستگی پیش از موعد در کارهای سخت و زیان آور مصوب مورخ 14/7/80 هستند؟
به استناد مصوبه شماره 124610/ت44547ک مورخ 6/6/89 وزیران عضو کمیسیون امور اجتماعی و دولت الکترونیک که در تاریخ 1/6/89 به تائید مقام محترم ریاست جمهوری رسیده است. کارگران تابع قانون کار و تامین اجتماعی شاغل در دستگاه های اجرایی (وزارتخانه ها، موسسات و شرکت های دولتی، شهرداری ها، بانک ها و سازمان هایی که شمول حکم بر آن ها مستلزم ذکر نام است)، در مورد بازنشستگی پیش از موعد در مشاغل سخت و زیان آور مشمول ماده واحده قانون اصلاح تبصره (2) الحاقی ماده (76) قانون تامین اجتماعی هستند.
20- شغل مشابه من در یک کارگاه دیگر به عنوان شغل سخت و زیان آور تائید شده ولی شغل من سخت و زیان آور تائید نشده آیا این کار قانونی است؟
مستند به ماده 15 آئین نامه اجرایی تبصره 2 الحاقی ماده 76 قانون تامین اجتماعی، سخت و زیان آور بودن مشاغل قابل تسری به دیگر واحدها نمی باشد به بطور مثال: یک عنوان شغلی در یک کارگاه خاص سخت و زیان آور شناخته می شود و همان عنوان شغلی در کارگاه دیگر سخت و زیان آور شناخته نمی شود. ملاک تطبیق و تشخیص مشاغل سخت و زیان آور، آلاینده سنجی از محیط کار متقاضی می باشد.
21- آیا کارفرما مجاز به ارجاع کار اضافی با جلب رضایت کارگران در مشاغل سخت و زیان آور می باشد؟
به استناد ماده 61 قانون کار:
ارجاع کار اضافی به کارگرانی که کار شبانه یا کارهای خطرناک و سخت زیان آور انجام می دهند ممنوع است.
22- آیا بیمه بیکاری جزء سوابق کارهای سخت و زیان آور محسوب می گردد؟
به موجب بند (د) ماده 12 آئین نامه اجرایی بند (5) جزء (ب) ماده واحده قانون اصلاح تبصره (2) الحاقی ماده (76) قانون اصلاح مواد (72) و (77) و تبصره ماده (76) قانون تامین اجتماعی مصوب 1354 و الحاق دو تبصره به ماده (76) مصوب 1371 ـ مصوب 1380 ـ موضوع تصویب نامه شماره 15365/ت36005هـ مورخ 5/2/1386 ایام استفاده از مقرری بیمه بیکاری مشروط بر این که بیمه شده قبل از برقراری بیمه بیکاری در مشاغل سخت و زیان آور اشتغال به کار داشته و در حین مقرری بگیری و یا حداکثر تا دو ماه پس از اتمام دوره مزبور در مشاغلی که سخت و زیان آور شناخته شده مشغول به کار شده یا طبق آئین نامه بتواند بازنشسته شود مدت مزبور فقط موجب زائل شدن توالی اشتغال در کارهای و زیان آور نمی باشد.
مگر اینکه بر اساس مصوبه هیات وزیران به صورت ویژه و موردی تصمیم گیری شده باشد.
23- آیا حضور داوطلبانه در جبهه جزء سوابق در کارهای سخت و زیان آور محسوب می شود؟
مطابق بند (1) ماده 12 آئین نامه اجرایی بند (5) جزء (ب) ماده واحده قانون اصلاح تبصره (2) الحاقی ماده (76) قانون اصلاح مواد (72) و (77) و تبصره ماده (76) قانون تامین اجتماعی مصوب 1354 و الحاق دو تبصره به ماده (76) مصوب 1371 ـ مصوب 1380 ـ موضوع تصویب نامه شماره 15365/ت36005هـ مورخ 5/2/1386، تمام یا قسمی از خدمت نظام وظیفه در جبهه های نبرد حق علیه باطل یا حضور داوطلبانه در جبهه که به تائید مراجع ذی صلاح رسیده باشد جزء سوابق کارهای سخت و زیان آور محسوب می گردد.
24- آیا آراء کمیته های بدوی استانی قابل اعتراض می باشد؟
به استناد تبصره 5 ماده 8 آئین نامه اجرایی بند (5) جزء (ب) ماده واحده قانون اصلاح تبصره (2) ماده 76 قانون تامین اجتماعی، رای کمیته بدوی ظرف پانزده روز اداری از تاریخ ابلاغ قابل تجدیدنظر خواهی است در صورتی که هر یک از طرفین (کارگر و کارفرما) به رای اعتراض داشته باشند درخواست تجدیدنظر خود را بایستی کتبا (طی فرم شماره 4) به اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی محل تسلیم نمایند.
25- آیا رای قطعی و لازم الاجرا کمیته های استانی در خصوص کارهای سخت و زیان آور قابل اعتراض می باشد؟
بلی، دیوان عدالت اداری میتواندبه استناد بند 2 ماده 13 قانون دیوان عدالت اداری آراء مغایر با هدف و حکم متقن را نقض نماید.
26- آیا نوع «الف» یا «ب » شغل تائید شده سخت و زیان آور نیز قابل اعتراض می باشد؟
بلی، تعیین نوع الف یا ب جزیی از آراء کمیته های استانی می باشد لذا همانگونه که آرای کمیته های بدوی حداکثر ظرف مدت 15 روز اداری پس از ابلاغ قابل تجدیدنظر خواهی در کمیته تجدیدنظر همان استان می باشد نوع «الف» یا «ب» نیز از این امر مستثنی نیست.
27- شغل من در کمیته تجدیدنظر استانی سخت و زیان آور تائید نشده و به رای کمیته اعتراض دارم تکلیف چیست؟
مراتب صرفا از ناحیه دیوان عدالت اداری قابل پی گیری خواهد بود.
28- چه نوع مرخصی هایی جزء سابقه اشتغال در کارهای سخت و زیان آور محسوب می شود؟
به استناد جزء د، ج و ه بند 1 ماده 12 آئین نامه اجرایی بند (5) جزء (ب) ماده واحده قانون اصلاح تبصره (2) ماده (76) قانون تامین اجتماعی، ایام استفاده از مرخصی استحقاقی، مرخصی بابت ازدواج یا فوت همسر، پدر، مادر و فرزندان به مدت 3 روز با دریافت دستمزد در مورد مشمولان قانون کار و ایام استفاده از مرخصی استعلاجی یا استراحت پزشکی از اینکه حقوق ایام مزبور توسط کارفرما پرداخت شود و یا اینکه بیمه شده از غرامت دستمزد ایام بیماری استفاده کرده باشد.
29- آیا مرخصی بدون حقوق توالی اشتغال مشاغل سخت و زیان آور را از بین می برد؟
به استناد جزء الف بند 3 ماده 12 آئین نامه اجرایی بند (5) جزء (ب) ماده واحده قانون اصلاح تبصره (2) ماده (76) قانون تامین اجتماعی استفاده از مرخصی بدون حقوق به مدت بیش از دو ماه به هر منظور و تحت هر عنوان علاوه بر مرخصی مندرج در بند (ی) موضوع ردیف 2 آئین نامه اجرایی بازنشستگی در مشاغل سخت و زیان آور توالی اشتغال را از بین برده و موجب تناوب اشتغال وی می شود.
30- آیا استفاده از مرخصی استحقاقی توالی اشتغال در سخت و زیان آور را از بین می برد؟
به استناد بند (ی) بخش 2 ماده 12 آئین نامه اجرایی ماده 76 قانون تامین اجتماعی، چنانچه مرخصی استحقاقی در فواصل اشتغال به کارهای سخت و زیان آور واقع شود موجب زائل شدن توالی اشتغال در کارهای سخت و زیان آور نمی گردد و به عنوان سابقه اشتغال در کارهای سخت و زیان آور محسوب می گردد.
جهت دریافت مشاوره حقوقی کارهای سخت و زیان آور با گروه مشاوره تخصصی موسسه مهر پارسیان از طریق شماره تماس های 88663925-88663926-88663927 با ما در ارتباط باشید.
31- چنانچه در فواصل اشتغال به کارهای سخت و زیان آور فرد از مرخصی استعلاجی استفاده نماید آیا توالی اشتغال از بین خواهد رفت؟
به استناد جزء هـ بند 1 ماده 12 آئین نامه اجرایی بند (5) جزء (ب) ماده واحده قانون اصلاح تبصره (2) الحاقی ماده (76) قانون اصلاح مواد (72) و (77) و تبصره ماده (76) قانون تامین اجتماعی مصوب 1354 و الحاق دو تبصره به ماده (76) مصوب 1371 ـ مصوب 1380 ـ موضوع تصویب نامه شماره 15365/ت36005هـ مورخ 5/2/1386، ایام استفاده از مرخصی استعلاجی یا استراحت پزشکی اعم از این که حقوق ایام مزبور توسط کارفرما پرداخت شود و یا این که بیمه شده از غرامت دستمزد ایام بیماری استفاده کرده باشد توالی را از بین نخواهد برد.
32- در صورتی که در حین کار سخت و زیان آور فردی به سربازی رفته و پس از سربازی به کار قبلی بازگشته باشد آیا توالی اشتغال از بین می رود؟
به استناد جزء هـ بند 2 ماده 12 آئین نامه اجرایی بند (5) جزء (ب) ماده واحده قانون اصلاح تبصره (2) ماده (76) قانون تامین اجتماعی، ایام خدمت سربازی (دوران ضرورت و احتیاط) مشروط بر این که بیمه شده حداکثر تا دو ماه پس از پایان خدمت به کار سابق خود برگشته و یا این که در کار دیگری که سخت و زیان آور شناخته شده مشغول به کار شده باشد موجب زائل شدن توالی اشتغال در کارهای سخت و زیان آور نمی گردد.
33- آیا اشتغال در حرف و مشاغل آزاد با پرداخت حق بیمه در مدت مذکور به صورت خویش فرما توالی اشتغال را زائل می کند؟
به استناد جزء د بند 3 ماده 12 آئین نامه اجرایی بند (5) جزء (ب) ماده واحده قانون اصلاح تبصره (2) ماده (76) قانون تامین اجتماعی چنانچه در فواصل اشتغال بیمه شده به کارهای سخت و زیان آور، اشتغال در حرف و مشاغل آزاد به مدت یک ماه واقع گردد، توالی اشتغال را از بین برده و موجب تناوب اشتغال می گردد.
34- انجام کارهای سخت و زیان آور به استناد ماده 75 قانون کار برای زنان ممنوع است پس چرا کار پرستاران زن جزو کارهای سخت و زیان آور اعلام شده است؟
به استناد قانون ارتقاء بهره وری کارکنان بالینی نظام سلامت که در جلسه علنی روز یکشنبه مورخ سی ام فروردین ماه یک هزار و سیصد و هشتاد و هشت مجلس شورای اسلامی تصویب و در تاریخ 9/2/1388 به تائید شورای نگهبان رسیده، مجلس شورای اسلامی ماده 75 قانون کار را در خصوص مورد مذکور اصلاح نموده است و پرستاران از شمول ماده مذکور مستثنی شده اند.
35- شغل من جزء مشاغل سخت و زیان آور تائید شده ولی در لیست بیمه عنوان کارگر برای من قید شه چگونه میتوانم از مزایای بازنشستگی در کارهای سخت و زیان آور استفاده نمایم؟
مراتب از طریق بررسی پرونده فنی بیمه شده از طریق شعبات صندوق تامین اجتماعی قابل احراز می باشد و در صورت عدم احراز مراتب از طریق دیوان عدالت اداری قابل پیگیری است.
36- آیا خدمت در مناطق جنگی پس از پایان جنگ تحمیلی نیز جزء کارهای سخت و زیان آور محسوب می شود؟
خیر، خدمت فقط در زمان جنگ و در مناطق جنگی (جبهه) جزء مشاغل سخت و زیان آور محسوب می گردد.
به استناد تبصره 2 ماده 14 قانون کار، آن دسته از بیمه شدگانی که مشمول اصلاحیه تبصره (2) ماده (76) قانون تامین اجتماعی مصوب 14/7/1380 مجمع تشخیص مصلحت نظام هستند به شرط آنکه خدمت نظام وظیفه خود رادر جبهه های نبرد حق علیه باطل طی نموده یا حضور داوطلبانه در جبهه داشته باشند، سوابق خدمتی آنان جزء کارهای سخت وزیان آور محسوب می شود.
37- من کمتر از 20 سال سابقه پرداخت حق بیمه در کارهای سخت و زیان آور را دارم.
ولی به دلیل اشتغال در کار سخت و زیان آوردچار فرسایش جسمی شده ام آیا میتوانم با قانون سخت و زیان آور بازنشسته شوم؟
بله، چنانچه کمیسیون های پزشکی موضوع ماده (91) قانون تامین اجتماعی، قبل از رسیدن بیمه شده شاغل در کارهای سخت و زیان آور به سابقه مقرر فوق، فرسایش جسمی و روحی وی را ناشی از اشتغال به کارهای سخت و زیان آور تشخیص و تائید نمایند، میتوانند از مزایای بازنشستگی قانون مذکور استفاده نمایند.
38- شغل من در کمیته استانی به موجب ماده 76 قانون تامین اجتماعی، سخت و زیان آور تشخیص داده شد.
درحال انجام مراحل بازنسشتگی می باشم.
تقاضای اضافه کاری ایامی که بیش از 6 ساعت در کارگاه کار کرده ام را دارم ولی کارفرما نمی پذیرد، تکلیف چیست؟
قوانین و آئین نامه های مربوط به تبصره 2 الحاقی ماده 76 قانون تامین اجتماعی در خصوص مزایای بازنشستگی در کارهای سخت وزیان آور می باشد و ارتباطی به مزایای مندرج در تبصره ماده 52 قانون کار و آئین نامه آن ندارد.
39- طبق قانون مشاغل سخت و زیان آور و آئین نامه اجرایی آن:
کارفرما مکلف است تا 2 سال پس از تائید مشاغل نسبت به ایمن سازی عوامل شرایط محیط کار اقدام کند.
ولی تاکنون این کار انجام نشده است تکلیف چیست؟
در صورت عدم حذف صفت سخت و زیان آوری محیط کار در مشاغل بند “الف” ظرف مهلت مقرر، مطابق قانون کار از سوی وزارتخانه های کار و امور اجتماعی، بهداشت و درمان و آموزش پزشکی از طریق مراجع ذی صلاح اقدام لازم به عمل می آید.
جهت دریافت مشاوره حقوقی کارهای سخت و زیان آور با گروه مشاوره تخصصی موسسه مهر پارسیان از طریق شماره تماس های 88663925-88663926-88663927 با ما در ارتباط باشید.
40- دیوان عدالت اداری دستور بررسی مجدد شغل من را صادر کرد.
پس از بررسی مجدد شغلم سخت و زیان آور تشخیص داده شده، اگر تامین اجتماعی اجرا نکند تکلیف چیست؟
در صورتی که سایر موارد مندرج در قانون بازنشستگی پیش از موعد در مشاغل سخت و زیا آور توسط متقاضی احراز شده باشد مراتب عدم تمکین تامین اجتماعی از اجرای مفاد رای صادره توسط دیوان عدالت اداری از طریق اداره کل ابلاغ و اجرائیات دیوان عدالت اداری قابل پی گیری خواهد بود.
41- عنوان شغلی مشابه من در کارخانجات سیمان تهران و درود سخت و زیان آور تائید شد.
ولی شغل من در سیمان آبیک سخت و زیان آور تائید نشده آیا صنایع سیمان با هم فرق دارند؟
به موجب ماده 15 آئین نامه اجرایی تبصره 2 الحاقی ماده 76 قانون تامین اجتماعی آراء صادره در خصوص هر عنوان شغلی مختص به همان شغل و در همان کارگاه خاص می باشد و قابل تسری به سایر مشاغل و کارگاه های دیگر نیست.
42- شغل من در کمیته استانی سخت و زیان آور تائید شده و سابقه مقرر را هم دارم.
آیا میتوان ترک کار کرده و منتظر برقراری مستمری از سوی تامین اجتماعی باشم؟
به استناد بند 3 ماده 13 آئین نامه اجرایی بند (5) جزء (ب) ماده واحده قانون اصلاح تبصره (2) ماده (76) قانون تامین اجتماعی بیمه شدگان به صرف ارائه درخواست بازنشستگی مجاز به ترک کار نبوده و میباید احراز شرایط و استحقاق آن ها جهت بازنشستگی پیش از موعد در کارهای سخت و زیان آور رسما از سوی صندوق تامین اجتماعی به آن ها ابلاغ و سپس ترک کار نمایند. چنانچه بیمه شده شرایط استفاده از بازنشستگی پیش از موعد در کارهای سخت و زیان آور را طبق این آئین نامه احراز کند صندوق تامین اجتماعی مکلف است نسبت به برقراری مستمری وی اقدام نماید.
43- بعضی از مشاغل کارگاه من توسط کمیته استانی سخت و زیان آور تشخیص داده شد.
کارگرانی که سابقه مقرر در مشاغل تائید شده را داشته اند بازنشسته شده اند.
چهار درصد میزان مستمری برقراری بیمه شدگان را نسبت به سنوات قبل را نیز به تامین اجتماعی پرداخت کرده ام.
ولی تامین اجتماعی به دلیل سخت و زیان آور بودن بعضی مشاغل، برای سایر کارگران که در این مشاغل مشغول به کار می باشند نیز تقاضای 4 درصد حق بیمه اضافه را نموده است تکلیف چیست؟
پرداخت چهار درصد حق بیمه اضافه به تامین اجتماعی قبل از تقاضای مستمری بازنشستگی مشمولان قانون خلاف حکم مقنن و جزء موارد تخلف بوده لذا بخشنامه شماره 6 مورخ 7/2/1381 تامین اجتماعی از طریق هیات عمومی دیوان عدالت اداری طی دادنامه 371-372 مورخ 23/5/1386 ابطال گردیده است.
44- افرادی که قبلا شغل آنان جزء تاسیسات ملی و مهم بوده و شورای عالی حفاظت فنی مشاغل آنان را چه به صورت شغل و یا در خصوص سایر افراد تائید ننموده و در حال حاضر متقاضی می باشند آیا قابل طرح در کمیته های استانی می باشد؟
مطابق مصوبه مورخ 16/12/1389 شورای عالی حفاظت فنی به شرح ذیل قابل طرح در کمیته های استانی می باشد.
در خصوص بررسی مشاغل افرادی که قبلا مشاغل آنان به صورت گروهی و یا انفرادی در شورای عالی حفاظت فنی مورد بررسی قرار گرفت.
شورای مذکور با توجه به آئین نامه قبلی در خصوص مشاغل آنان به دلیل ملی و مهم بودن مشاغل در موقعیت زمانی و نه ماهیت شغلی اظهارنظر نموده و با در نظر گرفتن حذف تاسیسات ملی و مهم از آئین نامه مارالذکر، کمیته های استانی میتوانند راجع به مشاغل مورد ادعای ایشان مطابق آئین نامه اجرایی (جدید) بند (5) جزء (ب) ماده واحده قانون اصلاح تبصره (2) الحاقی ماده (76) قانون اصلاح مواد (72) و (77) و تبصره ماده (76) قانون تامین اجتماعی مصوب 1354 و الحاق دو تبصره به ماده (76) مصوب 1371 ـ مصوب 1380 ـ موضوع تصویب نامه شماره 15365/ت36005هـ مورخ 5/2/1386 و اصلاحیه بعدی موضوع مصوبه شماره 124610/ت44547ک مورخ 6/6/89 وزیران عضو کمیسیون امور اجتماعی و دولت الکترونیک اظهارنظر نمایند و در صورت احراز سایر شرایط بیمه ای، صندوق تامین اجتماعی مکلف به برقراری مستمری اینگونه متقاضیان می باشد.
جهت دریافت مشاوره حقوقی کارهای سخت و زیان آور با گروه مشاوره تخصصی موسسه مهر پارسیان از طریق شماره تماس های 88663925-88663926-88663927 با ما در ارتباط باشید.
مشاوره حقوقی کارهای سخت و زیان آور
خدمات تخصصی گروه وکلای ملک و حقوقی تهران
موسسه حقوقی مهر پارسیان، با به کارگیری برترین وکلای تخصصی ملکی در شمال تهران خدمات زیر را ارائه خواهد نمود:
مشاوره حقوقی آنلاین و حضوری با وکیل مشاوره حقوقی کارهای سخت و زیان آور
قبول وکالت در پرونده اختلافات ملکی بین مالک و سازنده
قبول وکالت در مطالبه وجه چک و سفته، مطالبات بانکی و اختلافات مالی بین شرکاء
قبول وکالت در پرونده تصرف عدوانی حقوقی، مزاحمت و ممانعت از حق حقوقی، خلع ید
تنظیم دادخواست جهت دعاوی ملکی و حقوقی در تهران
قبول وکالت در پرونده الزام به اخذ پایانکار، صورتمجلس تفکیکی و الزام به تنظیم سند رسمی
تنظیم و تهیه لایحه دفاعیه جهت ارائه به دادگاه حقوقی و ملکی در تهران
در صورت نیاز به مشاوره حقوقی با وکیل تخصصی ملک و حقوقی در تهران به یکی از راه های زیر اقدام کنید.
ارسال پیام از طریق خط تلفن همراه
09120067661
09120067662
09120067663
09120067664
09120067665
09120067669
ارسال پیام از طریق شماره واتس آپ و تلگرام
09120067664
09120067669
پس از ارسال پیام شکیبا باشید تا جهت وقت مشاوره حضوری یا آنلاین هماهنگی صورت گیرد.
حداکثر ظرف 12 ساعت وقت مشاوره تنظیم و به شما اعلام خواهد شد.
دفتر وکیل پایه یک ویژه پرونده ملکی و حقوقی تهران
سلام و عرض ادب حدود دو ماه است که شغل های بنده در کمیته بدوی مشاغل سخت و زیان آور با سه رای مثبت تایید شده و نامه به شعبه مرکزی بیمه ارسال شده اما معاون بیمه که خود از اعضای کمیته مزبور می باشد به دلایل واهی و غیر منطقی نامه اینجانب را مسکوت کرده و از ارسال آن به شعبه بمنظور انجام سایر مراحل جلوگیری میکند و از طرفی به خود من نیز ابلاغ نمیکند با توجه به اینکه طبق آیین نامه های مشاغل سخت و زیان آور سازمان ملزم به بازنشسته کردن من میباشد آیا امکان شکایت به دیوان عدالت اداری وجود دارد. با تشکر
سلام عدم انجام وظیفه توسط مدیر مربوطه میتونه استنکاف محسوب و موجب شکایت کیفری باشه