در این مقاله به بررسی جرم ترمینیشن (قاچاق صوت) که از جمله جرایم سایبری میباشد، خواهیم پرداخت.
چنانچه برقراری تماس از داخل کشور به خارج از کشور یا بالعکس، از مجرای قانونی پیشبینی شده صورت نگیرد جرم ترمینیشن واقع میشود.
در گروه وکلای کیفری موسسه حقوقی مهرپارسیان، تیم پژوهشی به بررسی جرم ترمینیشن پرداخته است و همچنین آماده ارائه هرگونه خدمات به شما مخاطبان گرامی در خصوص جرم ترمینیشن میباشد.
جهت تنظیم وقت و برقراری ارتباط با وکلای متخصص در حوزه جرم ترمینیشن، با شماره تماسهای موسسه حقوقی مهرپارسیان که در انتهای مقاله درج شدهاند تماس برقرار نمایید.
سوالات مهمی که پیرامون موضوع جرم ترمینیشن بررسی میشوند:
1. جرم ترمینیشن چیست؟
2. قوانین مرتبط با جرم ترمینیشن چه میباشند؟
3. برای شکایت از جرم ترمینیشن چه اقدامی باید انجام شود؟
4. نقش وکیل در در پروندههای مربوط به جرم ترمینیشن چه میباشد؟
جرم ترمینیشن
مكالمات تلفنی بین المللی باید از طریق سامانه مربوط به وزارت ارتباطات انجام شود که متولی آن شرکت ارتباطات زیر ساخت میباشد.
چنانچه شخصی بدون مجوز قانونی از طریق استفاده از پهنای باند بین المللی نسبت به منظور برقراری تماس با خارج از کشور اقدام نماید (ارجینیشن) یا بالعکس اقدام به برقراری تماس از خارج به داخل کشور نماید (ترمینیشن)، طبق قانون جرایم رایانه ای مرتکب جرم شده.
هم ارجینیشن و هم ترمینیشن، قاچاق صوت یا قاچاق مکالمات تلفنی، قاچاق مخابراتی و یا تلفن اینترنتی غیر مجاز طلقی می گردد. برای درک بهتر موضوع به بررسی یک مثال خواهیم پرداخت.
فرض کنید شخصی خارج از ایران زندگی میکند و میخواهد با خانواده خود در ایران تماس تلفنی برقرار کند. این تماس زمانی قانونی است که از طریق مراکز ارتباطات بین الملل کشورهای گیرنده و فرستنده انجام شود. یعنی در بستری که وزارت ارتباطات (خطوط مخابرات) ایجاد کرده، ثبت گردد.
در فرضی دیگر، اشخاصی اقدام به قاچاق مكالمات تلفنی میكنند، به این صورت که با سوء استفاده از رایانه و خدماتی كه دولت برای برقراری ارتباط تلفنی به شهروندان اختصاص میدهد، اقدام به برقراری ارتباطات سایر كشورها “از طریق ایران” و یا “به داخل ایران” میكنند.
یعنی به جای این كه ارتباطات دیگر كشورها به طور مستقیم به مقصد ارسال شود، به ایران ارسال میشود و از طریق مراكز بین الملل کشور ما به كشور مقصد ارسال میشود، كه این امر خسارت غیرقابل جبرانی را به اقتصاد كشورمان وارد میكند.
قوانین مرتبط با جرم ترمینیشن
جرم ترمینیشن سال 1388 در قانون جرایم رایانهای توسط قانونگذار جرمنگاری شد و براساس این قانون و قانون مجازات اسلامی، این رفتار جرم محسوب شده و قابل پیگیری در مراجع قضایی است و شخص برقرار کننده تماس نیز قابل مجازات است.
طبق ماده قانونی یاد شده، هركس بدون مجوز قانوني از پهناي باند بين المللي براي برقراري ارتباطات مخابراتي مبتني بر پروتكل اينترنتي از خارج ايران به داخل يا برعكس استفاده كند، طبق ماده 752 قانون مجازات اسلامی (ماده 24 قانون جرایم رایانهای)، جرم انگاری گردیده و مرتکب به حبس تعزیری از يك تا سه سال يا جزاي نقدي از يكصد ميليون ريال تا يك ميليارد ريال و يا هر دو مجازات مذکور محكوم خواهد شد.
بنابراین برای مرتکب این جرم مجازات حبس (زندان) و یا جزای نقدی پیشبینی شده است.
بر اساس نظر حقوقدانان، وقوع جرایم ترمینیشن و اورجینیشن، به صرف برقراری تماس تلفنی با استفاده از پهنای باند بین المللی بدون داشتن مجوز قانونی، (اعم از اینکه از داخل کشور به خارج و یا بالعکس حاصل شود)، محقق می گردد.
جرم ترمینیشن از حیث ورود ضرر مالی به وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، حائز اهمیت میباشد، ضمن اینکه ابعاد امنیتی جرم مذکور نیز دارای اهمیت به سزایی است.
اقدامات لازم برای شکایت از جرم ترمینیشن
جرم مذکور از جمله جرایمی است که عموماً شاکی آن شرکت ارتباطات زیر ساخت به نمایندگی از وزارت ارتباطات می باشد و مشتکی عنه (کسی که از او شکایت میشود) شخصی است که تماس به نحو مذکور بدون مجوز قانونی را برقرار کرده، و یا فردی است که بستر را برای برقراری اینگونه تماسها برقرار کرده است.
با انجام تحقیقات مقدماتی و مستند سازی توسط دادسرا و ضابطین قضایی مانند پلیس فتا، پرونده پس از اظهار عقیده بازپرس و یا دادیار، مبنی بر وقوع جرم و متعاقب صدور کیفرخواست، به دادگاه کیفری دو ارسال میگردد تا دادگاه کیفری نسبت به صدور رأی اقدام نماید.
جرم ترمینیشن
علاوه بر شکایت شاکی، گزارشهای مردمی و اعلام جرم توسط مراجع ذیصلاح نیز از جمله جهات شروع به تعقیب کیفری مشتکی عنه می باشد.
نقش وکیل در در پروندههای مربوط به جرم ترمینیشن چه میباشد:
با توجه به اینکه در خصوص جرم ترمینیشن فقط یک ماده قانونی وجود دارد لذا ابعاد دیگر جرم نیازمند بررسی توسط وکیل متخصص در این حوزه میباشد.
به طور مثال برای تحقق هر جرم سه رکن قانونی، مادی و معنوی باید احراز گردد. چنانچه هر یک از این ارکان نباشد و یا در مورد وجود آنها شبهه و تردید به وجود آید، ممکن است اثبات وقوع جرم با چالش های جدی مواجه گردد.
بهره گیری از دانش و تجربه وکلای متخصّص در حوزه جرایم رایانه ای، به منظور دفاع از اتهام استفاده غیرمجاز از پهنای باند اینترنت برای برقراری مکالمات خارجی، (ترمینیشن و اورجینیشن)، امری لازم و ضروری می باشد.
در مورد اتهام شرکت در جرم ترمینیشن و یا اتهام معاونت در بزه مذکور و یا در صورت تحت تعقیب قرار گرفتن بابت فراهم آوردن مقدمات ارتکاب جرم مذکور و شروع به جرم ترمینیشن، بررسی حقوقی تمامی ابعاد جرم مذکور و همچنین دفاع از اتهامات انتسابی در مراجع قضایی برای جرم ترمینیشن و همچنین عنداللزوم گرفتن حکم برائت از جرم ترمینیشن، ما به شما موسسه حقوقی مهر پارسیان، را معرفی میکنیم.
موسسه حقوقی مهرپارسیان با مدیریت دکتر محمدرضا مهری، دارای وکلای متخصّص و متبحر در حوزه جرایم رایانهای و با تجربه در مورد جرم ترمینیشن میباشد. این موسسه آماده ارائه هرگونه خدمات حقوقی به شما همراهان گرامی میباشد.
نشانی دفتر وکالت وکیل آنلاین در تهران
میدان ونک- ابتدای بزرگراه حقانی- خیابان گاندی جنوبی- خیابان چهاردهم- پلاک 14- طبقه 4- واحد 9 و 10
تلفنهای تماس ثابت با دفتر موسسه مهر پارسیان (محمدرضا مهری) در تهران
تماس با دفتر وکیل آنلاین خارج از ساعات اداری و تعطیلات و ارسال پیام از طریق خط تلفن همراه
ارسال پیام از طریق شماره واتس اپ و تلگرام
پس از ارسال پیام شکیبا باشید تا جهت وقت مشاوره حضوری یا آنلاین هماهنگی صورت گیرد
حداکثر ظرف 12 ساعت وقت مشاوره تنظیم و به شما اعلام خواهد شد
دفتر وکالت مهر پارسیان – محمدرضا مهری وکیل پایه یک دادگستری
خدمات دفتر وکالت و امور حقوقی بین المللی محمدرضا مهری
مشاوره حقوقی آنلاین با وکلای پایه یک دادگستری در موضوعات تخصصی در همه ساعات شبانه روز
امکان مشاوره حقوقی حضوری با وکیل تخصصی جرایئم اقتصادی
قبول وکالت دادگستری بدون حضور موکل در دفتر وکیل
خدمات وکالت ایرانیان خارج از کشور در ایران
وکالت ایرانیان در سایر کشورها توسط وکیل رسمی
معرفی بهترین وکیل مهاجرت بین المللی در تهران
بهترین وکیل کیفری تهران
معرفی بهترین وکیل ملکی تهران
بهترین وکیل دعاوی پولی و بانکی تهران
معرفی وکیل خانواده تهران
بهترین وکیل دادگاه تجدید نظر
وکیل اعاده دادرسی و دیوان عالی کشور
بهترین وکیل فرجام خواهی
سلام ضمن تبریک سال نو. سوالی داشتم برای جرم قاچاق صوت. مجازاتش به چه شکل است و از پهنای باند بین المللی استفاده شود غیر مجازه ؟
سلام دوست عزیزسال نو برشما هم مبارک
اگر فردی مرتکب قاچاق صوت یا ترمینیشن گردد، به حبس از یک تا سه سال یا جزای نقدی از یک صد میلیون ریال تا یک میلیارد ریال و یا هر دو مجازات میشود و طبق ماده 24 قانون جرایم اینترنتی و رایانهای، استفاده از پهنای باند بین المللی غیر مجاز میباشد، مگر اینکه فرد یا شرکت مورد نظر دارای مجوز رسمی باشد، در غیر این صورت هنگام استفاده، ترمینیشن به حساب میآید.
سلام خسته نباشید
من به جرم معاونت در ترمینیشن محکوم شدم ولی اعلام شده ۱ ماه دیگه جلسه دادرسی تو اینترنت شما رو پیدا کردم در صورت مشاوره من با چه وکیلی قرار صحبت کنم ؟ راه ارتباطی لطفا بفرمایید
سلام وقت شما بخیر
در خصوص این مورد میتوانید با خود جناب آقای دکتر مهری جلسه مشاورهای داشته باشید. جهت دریافت اطلاعات بیشتر و رزرو تایم مشاوره با شماره ۰۹۱۲۰۰۶۷۶۶۱ تماس حاصل فرمایید.
سلام در مورد مجازات قاچاق صوت یا همون ترمینیشن چیه و برای دفاع در پرونده های این مدلی باید چه اطلاعاتی داشته باشیم؟
سلام
به متن مقاله مراجعه بفرمائید