اختلافات شرکت های تجاری در امور مختلفی به وجود میآید و در خصوص برخی از آنها قانون تجارت تعیین تکلیف نموده و در خصوص برخی دیگر باید به قوانین دیگر مراجعه نمود.
دعاوی مختلفی در باب دعاوی تجاری و شرکتها ممکن است ظهور و بروز نماید؛ باید اشاره کرد که در حال حاضر با تشکیل دفاتر الکترونیک خدمات قضایی کلیه دعاوی مربوط و قابل طرح مربوط به شرکتها و امور تجاری در محاکم دادگستری چه از طریق بهترین وکیل تجاری مطرح گردد و چه از سوی اشخاص غیر وکیل، میبایست از طریق این دفاتر بدوا ثبت و به محاکم دادگستری ارسال گردد.
در این مقاله به دنبال این هستیم که با ارایه توضیحات کاربردی و به تفکیک هر یک از این دعاوی قابل طرح را در حد مجال ذکر نماییم تا مخاطبان گرامی، با آشنایی نسبی به مفاهیم حقوقی، از شیوه و طریق طرح دعوا اطلاع یابند.
نظام حقوقی و قضایی اتریش
نقش وکیل دعاوی تجاری، دکتر محمدرضا مهری در عرصه اقتصادی امروز و روابط پیچیده بین شرکتهای تجاری در فعالیتهای اقتصادی امری ملموس است.
از آنجایی که شرکتهای بازرگانی در حوزه صنعت، عمرانی، خدماتی، تولیدی، پیمانکاری، واردات و صادرات در قالب قراردادهای نمایندگی، خرید و فروش، اجرا، پیمانکاری فعالیت میکنند، استفاده از وکیل متخصص دعاوی تجاری برای بقا و پیشبرد اهداف حقوقی شرکت امری ضروری است.
وکیل دعاوی تجاری باید تجربه و تخصص کامل بر قوانین و مقررات شرکتهای تجاری را داشته باشد. وکیل متخصص اختلاف شرکت های تجاری باید تخصص و تسلط کامل بر قوانین و مقررات گمرک، تعزیرات، بیمه، شهرداری و نهادهای دولتی را داشته باشد تا شرکت در ایجاد روابط حقوقی در این بخشها با مشکل روبرو نشود.
نکات مهم در بررسی اختلافات شرکتهای تجاری:
صلاحیت اختلافات شرکتهای تجاری
بهترین وکیل اختلافات شرکتهای تجاری
روند رسیدگی در اختلافات شرکت های تجاری
فلسفه تشکیل دادگاههای تجاری
تشکیل شعب دادگاه تجارت ظرف مدت ۳ سال از بعد از تاریخ لازمالاجرا شدن قانون تجارت در کلیه حوزههای قضایی شهرستانهای مرکز استان انجام گرفت.
تشکیل این دادگاه در حوزههای قضایی سایر شهرستانها به تناسب امکانات به تشخیص رئیس قوه قضائیه موکول است.
وکیل امور تجاری
در حوزه قضایی شهرستانهایی که دادگاه تجارت تشکیل نشده است تا زمان تشکیل آن، دادگاه حقوقی مستقر در آن حوزه با رعایت تشریفات مربوط و مقررات این قانون به امور و دعاوی موضوع این قانون رسیدگی میکند.
مطابق تبصره ۲ در مورد دعاوی که مطابق قواعد صلاحیت محلی رسیدگی به آنها در صلاحیت دادگاه عمومی حوزه قضایی بخش است، رسیدگی به کلیه امور و دعاوی و اختلافات شرکت های تجاری، دادگاه تجارت نزدیکترین حوزه قضایی شهرستان و در صورت عدم تشکیل دادگاه تجارت در نزدیکترین حوزه قضایی شهرستان، در دادگاه حقوقی آن شهرستان رسیدگی میشود.
شرایط قضات دادگاه تجاری
قضات دادگاه تجارت برای رسیدگی به اختلافات شرکت های تجاری، از بین اشخاص واجد شرایط زیر انتخاب میشوند:
۱- داشتن حداقل پنج سال سابقه قضاوت در محاکم حقوقی
۲- گذراندن دورههای آموزش تخصصی مطابق آییننامه مصوب رئیس قوه قضائیه
حداقل سابقه برای دارندگان مدرک دکتری رشته حقوق با گرایش حقوق خصوصی یا گرایشهای مرتبط با صلاحیت دادگاه تجارت، دوسال و برای دارندگان مدرک کارشناسی ارشد رشته حقوق با گرایشهای مزبور، سه سال است.
دعاوی در صلاحیت دادگاههای تجاری
رسیدگی به امور و دعاوی زیر تابع اصول و مقررات دادرسی مدنی و صرفا در صلاحیت دادگاه تجارت است:
۱- دعاوی بین تجار، مگر آنکه در صلاحیت سایر مراجع اختصاصی باشد؛
۲- دعاوی مربوط به تشکیل، اداره، ادغام، تجزیه، تبدیل، انحلال و تصفیه شرکتهای تجارتی و اختلافات بین شرکا و یا سهامداران با شرکت و اختلافات بین شرکا و یا سهامداران با یکدیگر در خصوص شرکت در صورتی که نام شرکت در دفتر ثبت تجارتی ثبت شده باشد؛
۳- کلیه امور و دعاوی مربوط به داوری از قبیل تعیین داور و ابطال و اجرای رأی داوری، در صورتی که رسیدگی به اصل دعوا در صلاحیت دادگاه تجارت باشد؛
۴- کلیه امور و دعاوی مربوط به داوریهای تجاری بینالمللی؛
۵- ورشکستگی تاجر و دعاوی مرتبط با آن؛
۶- شناسایی و اجرای احکام دادگاهها و مراجع داوری خارجی و اسناد خارجی علیه تاجر، مطابق مقررات مربوط.
روند تجدیدنظر و اعتراض در دادگاههای تجاری
رسیدگی تجدیدنظر یا فرجامی نسبت به اختلافات شرکت های تجاری و آرای دادگاههای تجارت، حسب مورد در دادگاه تجدیدنظر استان و دیوان عالی کشور، بر اساس مقررات این قانون انجام میگیرد.
حقوق تجارت در اتریش
رئیس قوه قضائیه با توجه به تجربه و تخصص قضات، شعبی از دادگاههای تجدیدنظر و دیوان عالی کشور را برای رسیدگی تجدیدنظر و فرجامی به اختلافات شرکت های تجاری و آرای دادگاههای تجارت اختصاص میدهد.
اختصاص شعبه یا شعبی از دادگاه تجدیدنظر یا دیوان عالی کشور برای رسیدگی تجدیدنظر یا فرجامی به آرای دادگاه تجارت، مانع صلاحیت شعب مذکور برای رسیدگی به آرای سایر دادگاه ها در حدود صلاحیت آنها نیست.
هزینه دادرسی اختلافات شرکت های تجاری در دادگاه های تجاری
در دعاوی مالی موضوع صلاحیت دادگاه تجارت که هزینه دادرسی آن از پانصد میلیون (۵۰۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال بیشتر است، در خصوص مبلغ مازاد خواهان میتواند با پرداخت ده درصد (۱۰درصد) آن تقسیط باقیمانده هزینه دادرسی را حداکثر به مدت هجده ماه از دادگاه درخواست کند.
در این صورت، دادگاه قرار پرداخت اقساطی هزینه دادرسی را مطابق با مهلت درخواست شده و در قبال أخذ تأمین مناسب و تعیین مهلت برای تودیع تامین صادر مینماید؛ این قرار قطعی است.
وکیل ثبت شرکت در تهران
در صورت عدم تودیع تأمین مناسب ظرف مهلت مقرر در قرار، برای پرداخت مابقی هزینه دادرسی اخطار رفع نقص صادر میشود.
در صورت تأخیر بیش از سه ماه در پرداخت هر قسط با دستور دادگاه، مطابق قانون اجرای احکام مدنی باقیمانده هزینه دادرسی از محل تأمین وصول میشود؛ این حکم در خصوص دعاوی طاری نیز مجرا است.
چنانچه حکم قطعی در خصوص اختلافات شرکت های تجاری به نفع خواهان صادر شود و برخی از اقساط وصول نشده باشد، مابقی هزینه دادرسی از محل اموال محکوم علیه وصول میشود، حتی اگر موعد اقساط فرا نرسیده باشد.
نحوه صدور حکم در اختلافات شرکت های تجاری در دادگاههای تجاری
منظور ثبت رویه قضائی دادگاههای تجارت، آرای قطعی دادگاه های مذکور با حفظ محرمانه بودن اسرار تجاری طرفین، باید حداکثر ظرف مدت شش ماه از تاریخ صدور رأی قطعی، به صورت طبقه بندی شده و قابل استفاده برای عموم، به نحو الکترونیک منتشر شود.
رسیدگی به امور و دعاوی تجارتی که پیش از تشکیل دادگاه تجارت اقامه شدهاند، در دادگاهی که دعوا نزد آن مطرح است ادامه مییابد.
اقسام شرکت های تجاری
شرکت های تجاری،اجتماع دو یا چند شخص حقیقی یا حقوقی به منظور انجام عملیات تجاری و کسب سود را گویند.
شرکتهایی که هدف از تاسیس آنها تجارت نیست و اعمال تجاری انجام نمیدهند، شرکتهای حقوقی یا مدنی نامیده میشوند.
شرکت های تجاری به موجب ماده 20 قانون تجارت بر هفت قسم به شرح ذیل طبقه بندی شدهاند.
1-شرکت های سهامی
2-شرکت های با مسئولیت محدود
3-شرکت های تضامنی
4-شرکت های نسبی
5-شرکت های مختلط سهامی
6-شرکت های مختلط غیر سهامی
7-شرکت های تعاونیی تولید و مصرف
تعریف اقسام شرکت های تجاری
شرکت سهامی:
شرکتی است که سرمایه آن به سهام تقسیم شده است؛ در این شرکتها مسوولیت صاحبان سهام محدود به مبلغ اسمی سهام آن ها است.
شرکت با مسوولیت محدود:
شرکتی است که بین دو یا چند نفر برای امور تجارتی تشکیل شده و هر یک از شرکا بدون اینکه سرمایه شرکت به سهام و یا قطعات سهام تقسیم شده باشد،فقط تا میزان سرمایه خود در شرکت مسوول قروض و تعهدات شرکت میباشند.
شرکت تضامنی:
شرکتی است که برای امور تجاری،بین دو یا چند نفر با مسوولیت تضامنی تشکیل میشود.
در این شرکتها چنانچه دارایی شرکت برای پرداخت تمام قروض شرکت کافی نباشد،هر یک از شرکا مسئول پرداخت تمام قروض شرکت است.
یعنی در صورت کسر سرمایه، هر یک از آنان به تنهایی در مقابل طلبکاران و اشخاص ثالث برای تادیه (پرداخت) تمام حقوق آنها مسئولاند.
در اسم شرکتهای تضامنی باید لااقل اسم یکی از شرکا و عبارتی که حاکی از مسئولیت تمام شرکا باشد مانند عبارت (شرکای تضامنی) قید گردد.
دادگاه حقوقی و کیفری شمال تهران
شرکت نسبی:
شرکتی است که به منظور امور تجارتی بین دو یا چند نفر تشکیل میشود و مسئولیت هر یک از شرکا به نسبت سرمایهای است که در شرکت گذاشته اند.
در این شرکتها چنانچه دارایی شرکت برای تادیه (پرداخت) قروض و بدهیهای شرکت کافی نباشد، هر یک از شرکا به نسبت سرمایهای که در شرکت دارند مسئول تادیه قروض شرکت هستند.
فرق بین شرکت تضامنی و نسبی
در شرکت تضامنی هر یک از شرکا متضامناَ مسئول قروض شرکت هستند ولی در شرکت نسبی هر شریک فقط به نسبت سرمایهای که در شرکت گذاشته، مسئول است.
موسسه حقوقی مهر پارسیان با مدیریت دکتر محمدرضا مهری، وکیل پایه یک دادگستری، دارای وکلای متخصص در رسیدگی به امور و اختلافات شرکت های تجاری میباشد.
جهت دریافت مشاوره از وکلای متخصص موسسه حقوقی مهر پارسیان، با شماره تماسهای این موسسه تماس بگیرید.
آیا شرکا میتوانند اختلافات شرکت های تجاری را از طریق داوری حل کنند؟
چنانچه در اساسنامه شرکت چنین شرطی قید شده باشد، میتوانند.
در چه صورتی حکم ورشکستگی صادر میشود؟
در صورتی که تاجر نتواند دیون (بدهی) و تعهدات مالی خود را پرداخت نماید.
نشانی دفتر وکالت وکیل آنلاین در تهران
میدان ونک- ابتدای بزرگراه حقانی- خیابان گاندی جنوبی- خیابان چهاردهم- پلاک 14- طبقه 4- واحد 9 و 10
تلفنهای تماس ثابت با دفتر موسسه مهر پارسیان (محمدرضا مهری) در تهران
تماس با دفتر وکیل آنلاین خارج از ساعات اداری و تعطیلات و ارسال پیام از طریق خط تلفن همراه
ارسال پیام از طریق شماره واتس اپ و تلگرام
پس از ارسال پیام شکیبا باشید تا جهت وقت مشاوره حضوری یا آنلاین هماهنگی صورت گیرد
حداکثر ظرف 12 ساعت وقت مشاوره تنظیم و به شما اعلام خواهد شد
دفتر وکالت مهر پارسیان – محمدرضا مهری وکیل پایه یک دادگستری
خدمات دفتر وکالت و امور حقوقی بین المللی محمدرضا مهری
مشاوره حقوقی آنلاین با وکلای پایه یک دادگستری در موضوعات تخصصی در همه ساعات شبانه روز
مشاوره حقوقی حضوری با وکیل تخصصی جرایئم اقتصادی
قبول وکالت دادگستری بدون حضور موکل در دفتر وکیل
خدمات وکالت ایرانیان خارج از کشور در ایران
خدمات وکالت ایرانیان در سایر کشورها توسط وکیل رسمی
معرفی بهترین وکیل مهاجرت بین المللی در تهران
بهترین وکیل کیفری تهران
بهترین وکیل ملکی تهران
بهترین وکیل دعاوی پولی و بانکی تهران
بهترین وکیل خانواده تهران
بهترین وکیل دادگاه تجدید نظر
بهترین وکیل اعاده دادرسی و دیوان عالی کشور
بهترین وکیل فرجام خواهی
سلا آقای وکیل میخواستم بدونم من پرونده ای در خصوص اختلاف دوتا شرکت تجاری باهم دارم و در مرحله اول حکم به ضرر ما بود و من میخوام در تجدید نظر اقدام کنم میخواستم بدونم تو مرحله تجدید نظر کدوم دادگاه بررسی کننده این پرونده خوهد بود؟
سلام وقت شما بخیر
رسیدگی تجدیدنظر یا فرجامی نسبت به اختلافات شرکتهای تجاری و آرای دادگاههای تجارت، حسب مورد در دادگاه تجدیدنظر استان و دیوان عالی کشور انجام میشود.