امروز با موضوع ضرب و جرح عمدی با شما مخاطبان گرامی همراه هستیم.
وقتی در درگیری های خیابانی و یا نزاع دسته جمعی یا دعوا و کتک کاری بین دو نفر آسیبی برجسم شخص به وجود می آید با پدیده اجتماعی جرم ضرب و جرح عمدی روبرو هستیم برای درک بهتر این مفهوم باید تعریف بهتری از ضرب و جرح عمدی به شما بگیم.
ضرب همون زدن هست در ضرب خونریزی ایجاد نمی شود و در ظاهر بدن کبودی سرخ شدگی یا تورم ایجاد می شود اما جرح عمدی به معنای زخم زدن است و به معنی صدماتی است که با شکستگی استخوان یا صدمه به یکی از حواس پنجگانه یا خون ریزی، خراش ،همراه است.
وسیلهای که ضارب که به واسطه آن آسیب وارد می کند در مجازات او تاثیر گذار است برای مثال اگر ضارب با دندان یا دست و پا مرتکب جرم شود علاوه بر دیه مطابق ماده ۵۶۷ احتمال دارد به حبس ۹۱ روز تا ۶ ماه یا شلاق محکوم شود.
تعیین مجازات حبس برای درگیری و ضرب و شتم
اما اگر ضارب به وسیله سلاح مرتکب جرم شود مطابق تبصره ماده ۶۱۴ احتمال دارد به شش ماه تا یک سال حبس محکوم شود.
بنابراین اگر ضرب و جرح عمدی اتفاق بیفتد احتمال دارد قصاص،دیه یا تعزیر و یا دیه و تعزیر در پی داشته باشد.
اگر به دنبال بهترین وکیل متخصص ضرب و جرح عمدی هستید ما به شما دکتر محمدرضا مهری وکیل پایه یک دادگستری با سابقه قضاوت را معرفی می نماییم.
هم اکنون می توانید جهت اخذ تایم مشاوره با وکیل ضرب و جرح عمدی با خطوط موسسه تماس حاصل نمایید و نوبت مشاوره خود را ثبت نمایید.
مشاوره حقوقی ضرب و جرح عمدی فواید بسیاری دارد فرض کنید اشخاصی که با یکدیگر دچار نزاع شده اند، و از این طریق آسیب هایی به وجود آمده و یا در حین نزاع از سلاح استفاده شده است در این صورت نتایج پرونده متفاوت خواهد بود مشاوره با وکیل متخصص کیفری به شما این کمک را میکند که بدانید چگونه می توان از از مهلکه نجات پیدا کرد یا متهم را به دام انداخت.
گاهی اوقات طول مدت یک پرونده می تواند سرنوشت این پرونده را تغییر دهد برای همین پیش از ورود به محاکم و دادسراها پیشنهاد می کنیم اگر دچار ضرب و جرح عمدی شده اید یا به نوعی درگیر پرونده ضرب و جرح عمدی هستید قبل از هر اقدامی با وکیل متخصص ضرب و جرح عمدی مشاوره نمایید.
نحوه طرح شکایت ضرب و جرح عمدی
اگر آسیب جزئی باشد که صرفاً دیه در پی داشته باشد باید حتماً شخص شکایت خود را از طریق پلیس یا دفاتر خدمات الکترونیک قضایی ثبت نمایید همچنین میتوانند شکایت خود را به دادستان اعلام نماید.
اما چنانچه ضرب و جرح منتهی به یکی از آسیبهای شدید شود . در این صورت مقام قضایی از جهت جنبه عمومی مرتکب را تعقیب خواهد نمود.
همچنین در مواردی که شخص از سلاح سرد یا گرم استفاده کرده باشد نیازی به شکایت شاکی خصوصی ندارد.
پس اگر ضرب و جرح منتج به جراحت شدید نشده باشد یا از چاقو استفاده نشده باشد به شکایت شاکی خصوصی در این مورد نیاز است و فقط می تواند مطالبه دیه نماید.
چه اشخاصی قصاص نمی شوند؟
قصاص در صورتی ثابت می شود که مرتکب، پدر یا از اجداد پدری مجنیٌ علیه نباشد و مجنیٌ علیه، عاقل و در دین با مرتکب مساوی باشد.
درصورتی که مجنیٌ علیه دارای یکی از حالات زیر باشد، مرتکب به قصاص و پرداخت دیه، محکوم نمی شود:
الف- مرتکب جرم حدی که مستوجب سلب حیات است.
ب- مرتکب جرم حدی که مستوجب قطع عضو است، مشروط بر اینکه جنایت وارد شده، بیش از مجازات حدی او نباشد، در غیر این صورت، مقدار اضافه بر حد، حسب مورد، دارای قصاص و یا دیه و تعزیر است.
پ- مستحق قصاص نفس یا عضو، فقط نسبت به صاحب حق قصاص و به مقدار آن قصاص نمی شود.
ت ـ متجاوز و کسی که تجاوز او قریب الوقوع است و در دفاع مشروع به شرح مقرر در ماده(۱۵۶) این قانون جنایتی بر او وارد شود.
ث- زانی و زانیه در حال زنا نسبت به شوهر زانیه در غیر موارد اکراه و اضطرار به شرحی که در قانون مقرر است.
تبصره ۱- اقدام در مورد بندهای(الف)، (ب) و (پ) این ماده بدون اجازه دادگاه جرم است و مرتکب به تعزیر مقرر در کتاب پنجم «تعزیرات» محکوم می شود.
تبصره ۲- در مورد بند(ت) چنانچه نفس دفاع صدق کند ولی از مراتب آن تجاوز شود قصاص منتفی است، لکن مرتکب به شرح مقرر در قانون به دیه و مجازات تعزیری محکوم می شود.
ضرب و جرح عمدی
مجازات شخص مست در جرح عمدی
ارتکاب جنایت در حال مستی و عدم تعادل روانی در اثر مصرف مواد مخدر، روانگردان و مانند آنها، موجب قصاص است.
مگر اینکه ثابت شود بر اثر مستی و عدم تعادل روانی، مرتکب به کلی مسلوب الاختیار بوده است که در این صورت، علاوه بر دیه به مجازات تعزیری مقرر در کتاب پنجم«تعزیرات» محکوم می شود. لکن اگر ثابت شود که مرتکب قبلاً خود را برای چنین عملی مست کرده و یا علم داشته است که مستی و عدم تعادل روانی وی ولو نوعاً موجب ارتکاب آن جنایت یا نظیر آن ازجانب او می شود، جنایت، عمدی محسوب می گردد.
مجازات جرح به وسیله چاقو
هر کس عمداً به دیگری جرح یا ضربی وارد آورد که موجب نقصان یا شکستن یا از کار افتادن عضوی از اعضا یا منتهی به مرض دایمییا فقدان یا نقص یکی از حواس یا منافع یا زوال عقل مجنیعلیه گردد در مواردی که قصاص امکان نداشته باشد چنانچه اقدام وی موجب اخلال در نظمو صیانت و امنیت جامعه یا بیم تجری مرتکب یا دیگران گردد به دو تا پنج سال حبس محکوم خواهد شد و در صورت درخواست مجنیعلیه مرتکببه پرداخت دیه نیز محکوم می شود.
تبصره – در صورتی که جرح وارده منتهی به ضایعات فوق نشود و آلت جرح اسلحه یا چاقو و امثال آن باشد مرتکب به سه ماه تا یک سال حبس محکوم خواهد شد.
نزاع بدون جرح چه حکمی دارد
در مواردی که رفتار مرتکب نه موجب آسیب و عیبی در بدن گردد و نه اثری از خود در بدن برجای بگذارد ضمان منتفی است.
لکن در موارد عمدی در صورت عدم تصالح، مرتکب به حبس یا شلاق تعزیری درجه هفت محکوم می شود.
ضرب و جرح عمدی
دفتر وکالت وکیل آنلاین کیفری و جنایی در تهران
خدمات دفتر وکالت و امور حقوقی بین المللی وکیل محمد رضا مهری
دفتر وکالت مجازی وکیل آنلاین در ایران خدمات زیر را ارائه خواهد نمود.
مشاوره حقوقی آنلاین با وکلای پایه یک دادگستری در موضوعات تخصصی در همه ساعات شبانه روز.
مشاوره حقوقی حضوری با وکیل تخصصی کیفری
عضویت شهروندان در بزرگترین جامعه حقوقی آنلاین کشور و برخورداری از تخفیف مشاوره و حق الوکاله.
امکان عضویت وکلای دادگستری و کارشناسان رسمی جهت معرفی به جامعه پس از تایید هیات مدیره.
قبول وکالت دادگستری بدون حضور موکل در دفتر وکیل.
خدمات وکالت ایرانیان خارج از کشور در ایران.
خدمات وکالت ایرانیان در سایر کشورها توسط وکیل رسمی.
معرفی بهترین وکیل مهاجرت بین المللی در تهران.
بهترین وکیل کیفری تهران
بهترین وکیل ملکی تهران
بهترین وکیل دعاوی پولی و بانکی تهران
بهترین وکیل خانواده تهران
بهترین وکیل دادگاه تجدید نظر
بهترین وکیل اعاده دادرسی و دیوان عالی کشور
بهترین وکیل فرجام خواهی
نشانی دفتر وکالت وکیل آنلاین کیفری یک در تهران
میدان ونک- ابتدای بزرگراه حقانی- خیابان گاندی جنوبی- خیابان چهاردهم- پلاک 14- طبقه 4- واحد 9و10
تلفن های تماس با دفتر وکیل آنلاین دادسرای جنایی در تهران
021-88663925
021-88663926
021-88663628
021-88796143
تماس با دفتر وکیل آنلاین کیفری خارج از ساعات اداری و تعطیلات
ارسال پیام از طریق خط تلفن همراه به موبایل وکیل تخصصی درگیری و نزاع
09120067661
09120067662
09120067663
09120067664
09120067665
09120067669
ارسال پیام از طریق شماره واتس آپ و تلگرام وکیل متخصص نزاع دسته جمعی
09120067664
09120067665
09120067669
پس از ارسال پیام شکیبا باشید تا جهت وقت مشاوره حضوری یا آنلاین هماهنگی صورت گیرد.
حداکثر ظرف 12 ساعت وقت مشاوره تنظیم و به شما اعلام خواهد شد.
سلام وقت به خیر
چگونه می توانیم دیه را اثبات کنیم؟
سلام وقت به خیر
قانون مجازات اسلامی در فصل سوم و طی ۸ ماده راههای اثبات دیه را عنوان کرده است.
🟡 ماده ۴۵۴ از فصل سوم قانون مجازات اسلامی بیان میدارد ادله اثبات دیه، علاوه بر قسامه (قسم یاد کردن گروهی از افراد)، همان ادله اثبات دیون و ضمان مالی است.
🟡 بر اساس ماده ۴۵۵، در قتل عمدی موجب دیه، به شرح مقرر در باب قصاص با قسم ۵۰ مرد و قتل غیرعمدی با قسم ۲۵ مرد، تنها درصورت حصول لوث (وجود قرائن و دلایلی که برای اثبات وقوع جرم کافی نباشد ولی ظن به راست بودن آن وجود داشته باشد) و فقدان ادله دیگر غیر از سوگند منکر، اثبات میشود.
🟡 همچنین در ماده ۴۵۶ عنوان شده که در جنایت بر اعضاء و منافع اعم از عمدی و غیرعمدی درصورت لوث و فقدان ادله دیگر غیر از سوگند منکر، مجنیٌ علیه میتواند با اقامه قسامه به شرح زیر، جنایت مورد ادعا را اثبات و دیه آن را مطالبه کند. لکن حق قصاص با آن ثابت نمیشود.
الف- شش قسم در جنایتی که دیه آن به مقدار دیه کامل است.
ب- پنج قسم در جنایتی که دیه آن پنج ششم دیه کامل است.
پ- چهار قسم در جنایتی که دیه آن دو سوم دیه کامل است.
ت- سه قسم در جنایتی که دیه آن یک دوم دیه کامل است.
ث- دو قسم در جنایتی که دیه آن یک سوم دیه کامل است.
ج- یک قسم در جنایتی که دیه آن یک ششم دیه کامل یا کمتر از آن است.
🟡 تبصره ۱: در مورد هر یک از بندهای فوق در صورت نبودن نفرات لازم، مجنیٌ علیه، خواه مرد باشد خواه زن، میتواند به همان اندازه قسم را تکرار کند.
🟡 تبصره ۲: در هر یک از موارد فوق چنانچه مقدار دیه، بیش از مقدار مقرر در آن بند و کمتر از مقدار مقرر در بند قبلی باشد، رعایت نصاب بیشتر لازم است.
🟡 در ماده ۴۵۷ قانون مجازات اسلامی عنوان شده که اگر مدعی به ترتیب فوق، اقامه قسامه نکند، میتواند از مدعی علیه، مطالبه قسامه کند و در این صورت مدعی علیه با قسامه تبرئه میشود.
🟡 طبق ماده ۴۵۸ قانون مجازات اسلامی مقررات سوگند در قسامه همان مقررات کتاب قصاص است.
🟡 همچنبن در ماده ۴۵۹ بیان شده هرگاه در اثر جنایت واقع شده مجنیٌ علیه یا ولی او مدعی زوال یا نقصان منفعت عضو شود در صورت لوث و عدم دسترسی به کارشناس مورد وثوق و عدم امکان آزمایش و اختبار موجب علم، ادعای مجنیٌ علیه یا ولی او با قسامه به ترتیبی که ذکر شد، اثبات میشود.
🟡 در ماده ۴۶۰ قانون مجازات اسلامی هم آمده در اختلاف میان مرتکب و مجنیٌ علیه یا ولی او نسبت به بازگشت تمام یا بخشی از منفعت زائل شده یا نقصان یافته، درصورت فقدان دلیل اثباتی، قول مجنیٌ علیه یا ولی او با سوگند مقدم است و نوبت به اجرای قسامه نمیرسد.
🟡 بر اساس ماده ۴۶۱ قانون مجازات اسلامی هرگاه مجنیٌ علیه در ایامی که کارشناس مورد وثوقی برای بازگشت منفعت زائل شده تعیین کرده است، فوت نماید و مرتکب، مدعی بازگشت منفعت قبل از وفات بوده و اولیای میت، منکر آن باشند، در صورتی که مرتکب نتواند ادعای خود را ثابت کند، قول اولیاء با سوگند مقدم است و نوبت به اجرای قسامه نمیرسد و چنانچه تنها برخی از اولیاء سوگند بخورند، دیه نسبت به سهم آنان ثابت میشود.
موسسه حقوقی بین المللی مهر پارسیان