صلاحیت دیوان عدالت اداری در پرونده های وزارت کار

صلاحیت دیوان عدالت اداری در پرونده های وزارت کار

صلاحیت دیوان عدالت اداری در پرونده های وزارت کار


امروز با موضوع بررسی صلاحیت دیوان عدالت اداری در پرونده‌های وزارت کار با شما هستیم.

قانون تعریف مشاغل سخت و زیان‌آور، دیوان عدالت اداری را مرجع رسمی اعتراض و شکایت از آراء کمیته تجدیدنظر بررسی مشاغل سخت و زیان آور معرفی نموده است.

طی سالیان فعالیت دفتر وکالت محمدرضا مهری وکیل پایه یک و قاضی سابق دادگستری در کسوت وکالت و قضاوت و عضویت در هیأت های حل اختلاف کارگر و کارفرما، پرونده‌های بسیاری با موضوع شکایت از وزارت کار و یا شکایت از کارفرما مورد بررسی قرار گرفته است.

در این مقاله کارشناسان حقوقی وزارت کار موسسه حقوقی مهر پارسیان، به بررسی شرایط مشاغل سخت و زیان آور خواهند پرداخت.

نکات مهم در صلاحیت دیوان عدالت اداری در پرونده های وزارت کار

صلاحیت دیوان عدالت اداری در پرونده های وزارت کار مشمول چه مواردی می‌شود؟

آیا می توان با توجه به صلاحیت دیوان عدالت اداری در پرونده های وزارت کار درخواست ابطال بخش نامه های وزارت کار را تقدیم نمود؟

بهترین وکیل دیوان عدالت اداری ایران در پرونده های وزارت کار کیست؟

دیوان عدالت اداری مرجع رسیدگی به اعتراضات نسبت به آرای کمیته تجدیدنظر بررسی مشاغل سخت و زیان آور اداره کار و تصمیمات سازمان تأمین اجتماعی در خصوص این مشاغل می باشد. 

تعریف کارهای سخت و زیان آور

کارهای سخت و زیان آور، کارهایی است که در آن‌ها عوامل فیزیکی، شیمیایی، مکانیکی و بیولوژیکی محیط کار، غیر استاندارد بوده و در اثر اشتغال،کارگر تنشی به مراتب بالاتر از ظرفیت های طبیعی (جسمی و روانی) در وی ایجاد گردد که نتیجه آن بیماری شغلی و عوارض ناشی از آن بوده و بتوان با به کار گیری تمهیدات فنی، مهندسی، بهداشتی و ایمنی و غیره، صفت سخت و زیان آور بودن را از آن مشاغل کاهش یا حذف نمود.

منظور از نوع الف و ب در کارهای سخت و زیان آور اینست که به موجب ماده 1 آیین‌نامه اجرایی بند (5) جزء (ب) ماده واحده قانون اصلاح تبصره (2) الحاقی ماده (76) قانون اصلاح مواد (72) و (77) و تبصره ماده (76) قانون تأمین اجتماعی مصوب 1354 و الحاق دو تبصره به ماده (76) مصوب 1371 ـ مصوب 1380ـ موضوع تصویب‌نامه شماره 15365/ت36005هـ مورخ 1386.2.5 مشاغل به دو گروه الف و ب تقسیم بندی می شوند.

صلاحیت دیوان عدالت اداری در پرونده های وزارت کار

انواع کارهای سخت و زیان آور

گروه الف: مشاغلی که صفت سخت و زیان آوری با ماهیت شغل وابستگی دارد اما می توان با به کارگیری تمهیدات بهداشتی، ایمنی و تدابیر مناسب توسط کارفرماسختی و زیان آوری آن ها را حذف نمود.

گروه ب: مشاغلی که ماهیتاً سخت و زیان‌آور بوده و با به کارگیری تمهیدات بهداشتی، ایمنی و تدابیر فنی توسط کارفرما، صفت سخت و زیان آوری آنها کاهش یافته ولی کماکان سخت و زیان آوری آن ها حفظ می گردد.

مطابق با بخش اول بند (ب) تبصره 2 قانون بازنشستگی پیش از موعد:

در مشاغل سخت و زیان آور، داشتن حداقل بیست سال متوالی و یا بیست و پنج سال متناوب اشتغال در کارهای سخت و زیان آور که در هر مورد حق بیمه مدت مزبور را نیز به صندوق تامین اجتماعی پرداخت کرده باشند بدون شرط سنی می توانند درخواست خود را به ادارات کار و امور اجتماعی استان‌ها جهت طرح در کمیته های استانی ارائه نمایند.

تکلیف کارفرمایان در قبال مشاغل سخت و زیان آور

کارفرمایان کلیه کارگاه‌های مشمول قانون تأمین اجتماعی که تمام یا برخی از مشاغل آنها حسب تشخیص مراجع ذی ربط سخت و زیان آور اعلام شده است یا اعلام خواهد شد، مکلفند ظرف دو سال از تاریخ تصویب این قانون نسبت به ایمن سازی عوامل شرایط محیط کار مطابق حد مجاز و استانداردهای مشخص شده در قانون کار و آئین نامه های مربوطه و سایر قوانین موضوعه در این زمینه اقدام کنند.

کارفرمایان کارگاه‌های مشمول قانون تأمین اجتماعی مکلفند قبل از ارجاع کارهای سخت و زیان آور به بیمه شدگان، ضمن انجام معاینات پزشکی آنان از لحاظ قابلیت و استعداد جسمانی متناسب با نوع کارها رجوع داده شده (موضوع ماده 90 قانون تامین اجتماعی)، نسبت به انجام معاینات دوره های آنان که حداقل در هر سال نباید کمتر از یک بار باشد، به منظور آگاهی از روند سلامتی و تشخیص به هنگام بیماری و پیشگیری از فرسایش جسمی و روحی اقدام کنند.

وزارت بهداشت، درمان آموزش پزشکی و کار و امور اجتماعی مکلفند تهمیدات لازم را در انجان این بند به وسیله کارفرمایان اعمال کنند.

شرایط بازنشستگی مشاغل سخت

افرادی که حداقل 20 سال متوالی و 25 سال متناوب در کارهای سخت و زیان آور (مخل سلامتی) اشتغال داشته و در هر مورد حق بیمه مدت مذکور را به سازمان پرداخته باشند، میتوان تقاضای مستمری بازنشستگی کنند.

هر سال سابقه پرداخت حق بیمه در کارهای سخت و زیان آور (1.5) سال محاسبه خواهد شد.

در صورتی که بیمه شدگان موضوع این تبصره قبل از رسیدن به سن مقرر با کمتر از (20) سال سابقه خدمت دچار فرسایش جسمی و روحی ناشی از اشتغال در کارهای سخت و زیان آور شوند با تائید کمیسیون های پزشکی (موضوع ماده 91 قانون تامین اجتماعی) با هر میزان سن و سابقه خدمت از مزایای مندرج در این تبصره برخوردار خواهند شد.

از تاریخ تصویب این قانون برای مشمولان این تبصره چهاردرصد (4%) به نرخ حق بیمه در قانون تامین اجتماعی افزوده خواهد شد.

آن هم در صورت تقاضای مشولان قانون، به طور یکجا یا به طور اقساطی به وسیله کارفرمایان پرداخت خواهد شد.

صلاحیت دیوان عدالت اداری در پرونده های وزارت کار

بهترین وکیل وزارت کار در تهران

گروه وکلای رسمی مهر پارسیان، متشکل از وکلای پایه یک دادگستری، کارشناسان رسمی دادگستری در رشته حوادث کار، قضات بازنشسته و اساتید برتر حقوق در ایران، آماده پذیرش کلیه دعاوی عزیزان در پرونده های خانواده، کیفری، حقوقی و ثبتی می باشد.

نشانی دفتر وکالت وکیل آنلاین

میدان ونک- ابتدای بزرگراه حقانی- خیابان گاندی جنوبی- خیابان چهاردهم- پلاک 14- طبقه 4- واحد 9و10

تلفن های تماس با دفتر وکیل آنلاین ملکی در تهران

021-88663925

021-88663926

021-88663927

تماس با دفتر وکیل آنلاین خارج از ساعات اداری و تعطیلات

ارسال پیام از طریق خط تلفن همراه به موبایل وکیل تخصصی

09120067661

09120067662

09120067663

09120067664

09120067665

09120067669

ارسال پیام از طریق شماره واتس آپ و تلگرام وکیل متخصص

09120067664

09120067669

09121281014

صلاحیت دیوان عدالت اداری در پرونده های وزارت کار

پس از ارسال پیام شکیبا باشید تا جهت وقت مشاوره حضوری یا آنلاین هماهنگی صورت گیرد.

حداکثر ظرف 12 ساعت وقت مشاوره تنظیم و به شما اعلام خواهد شد.

دفتر وکیل پایه یک ویژه

امتیاز دهی به مقاله

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *