مشاوره حقوقی نحوه تقسیم ملک مشاع

مشاوره حقوقی نحوه تقسیم ملک مشاع

مشاوره حقوقی نحوه تقسیم ملک مشاع


با بررسی نحوه دریافت مشاوره حقوقی نحوه تقسیم ملک مشاع همراه شما هستیم.

مشاع یا مشترک بودن مال به دو صورت ارادی یا غیرارادی، اتفاق خواهد افتاد. به تعبیری دیگر، مالکیت مشاع یا به صورت قهری یا به صورت قراردادی، خواهد بود.

قراردادی مانند اینکه، چند نفر با هم با اراده و توافق خود پول می‌ گذارند که یک ملک را به صورت مشترک بخرند و قهری یعنی بدون اراده، مانند اینکه فردی فوت کند و اموالش بین ورثه مشترک خواهد بود.

وقتی فردی فوت می‌ شود اموال او به صورت مشاع (مشترک) به ورثه او به ارث می‌ رسند. وراث میتوانند این اموال را بین خود تقسیم کنند و تقسیم و ارث اموال فرد فوت شده به شیوه‌ ای است که در شرع و قرآن تعیین شده و نمیتوان برخلاف آنچه در شرع تعیین شده اموال را تقسیم نمود.

مگر اینکه نسبت به تقسیم مساوی اموال بین وراث، وصیت شده باشد و همه وراث نیز آن را تائید نموده باشند. مانند اینکه پدری وصیت کند، بعد از فوت کلیه اموالش بعد از فوت بین دختران و پسرانش به صورت مساوی تقسیم شود.

در این مقاله توسط مشاوره حقوقی نحوه تقسیم ملک مشاع (مشترک)، به بررسی نحوه تقسیم ملک مشاع خواهیم پرداخت.

سوالات مهمی که توسط مشاوره حقوقی نحوه تقسیم ملک مشاع بررسی خواهند شد:

ملکی به من ارث رسیده ولی سایر ورثه حاضر به فروش ملک و تقسیم وجه آن نیستند.

یا بابت مهریه از همسرم سه دانگ منزل مسکونی به من رسیده و الان از هم جدا شدیم، سهم خودم از ملک را می‌ خواهم.

از شرکتی طلبکار بودم که ورشکسته شد؛ ملک شرکت بین طلبکاران تقسیم شد و یک دانگ هم به نام من شد.

جهت دریافت مشاوره حقوقی نحوه تقسیم ملک مشاع با گروه مشاوره تخصصی موسسه مهر پارسیان از طریق شماره تماس های 88663925-88663926-88663927 با ما در ارتباط باشید.

حال باید برای دریافت سهم چه اقدامی باید انجام دهیم؟

سوالات فوق نمونه‌ هایی از درخواست مشاوره حقوقی نحوه تقسیم ملک مشاع هستند که از بهترین وکیل دعاوی ملکی در تهران پرسیده شده است.

در صورت نیاز به مشاوره حقوقی نحوه تقسیم ملک مشاع و سایر دعاوی ملک و موضوعات ملکی با گروه وکلای مهر پارسیان تماس بگیرید.

چگونگی پایان دادن به شراکت در ملک مشاع در صورت بروز اختلاف؛ افراز یا فروش ملک مشاع!!!

زمانی که شرکای ملک مشاع دچار اختلاف با یکدیگر شوند، هر یک از شرکا میتواند برای تقسیم ملک، که به اصطلاح قوانین ثبتی افراز نامیده می‌ شود، اقدام کند.

اولین سوال این است که شریک ملک باید برای تقسیم به کدام مرجع مراجعه کند؟

پاسخ بدین سوال به وضعیت ثبتی ملک مورد تقسیم مرتبط است.

به عبارتی در فرضی که ملک موصوف دارای سابقه ثبتی در دفتر املاک اداره ثبت نباشد، یعنی ملک در دفاتر اسناد رسمی ثبت نشده باشد، مرجع صالح، دادگاه محل وقوع ملک خواهد بود و در فرضی که ملک دارای سوابق ثبتی در دفتر املاک باشد، درخواست افراز از اداره ثبت محل وقوع ملک به عمل خواهد آمد.

بنابراین در قریب به نود درصد موارد، شخص باید درخواست افراز خود را به واحد ثبتی حوزه‌ ای که ملک در آن حوزه ثبت شده است تقدیم کند و در صورتی‌ که مطابق ضوابط قابلیت افراز داشته باشد، عملیات افراز (تقسیم) در مرجع ثبتی مربوطه ادامه خواهد یافت.

اما در صورتی‌ که واحد ثبتی پس از بررسی، عدم امکان افراز به دلایل گوناگون از جمله به جهت مساحت ملک، را اعلام نماید، متقاضی ناگزیر از مراجعه به دادگستری و طرح دعوا خواهد بود که در ادامه به شرح هر کدام از صور فوق پرداخته خواهد شد.

در مورد مراجعه به دادگاه باید به این نکته توجه شود که در دادخواست افراز مال مشاع یا همان تقسیم مال مشاع، نام کلیه‌ شرکا باید در دادخواست چه به عنوان خواهان و چه به عنوان خوانده قید گردد.

در ادامه مشاوره حقوقی نحوه تقسیم ملک مشاع به بررسی مراجعه به اداره ثبت و فرآیندی که در اداره ثبت طی خواهد شد، می‌ پردازد.

پس از مراجعه به اداره ثبت و ارائه درخواست یا تقاضای افراز، فرآیندی اداری طی خواهد شد.

بدین صورت که نماینده‌ ثبت در پی درخواست افراز به پرونده ثبتی ملکی که تقاضای افراز آن شده است، مراجعه می‌ کند. باید بدانیم که هر ملک دارای شماره پلاکِ ثبتی است که در سند مالکیت آن درج شده و همان پلاک ثبتی معرف پرونده‌ ای است که در ارتباط با همان ملک در اداره ثبت وجود دارد.

پس از بررسی مسئول واحد ثبتی و ارجاع پرونده به نقشه‌ بردار ثبت، در صورتی که مساحت ملک طبق رویه اداره ثبت به حد نصاب برسد، در روز و تاریخ معین با دعوت از کلیه‌ شرکا و نماینده‌ ثبت از ملک بازدید به عمل آمده و نقشه‌ بردار بعد از بازدید صورت مجلسی از وضعیت ملک تهیه می‌ کند که به امضاء شرکا رسیده و بعد از آن نقشه‌ بردار تصمیمش را در خصوص قابل تقسیم (افراز) بودن ملک اعلام خواهد کرد.

تصمیم واحد ثبتی مبنی بر عدم قابلیت افراز از طرف هریک از شرکا، ظرف ده روز قابل اعتراض در دادگاه عمومی حقوقی محل وقوع ملک است.

اگر ملک قابل تقسیم یا افراز نباشد چه باید کرد؟

مشاوره حقوقی نحوه تقسیم ملک مشاع در پاسخ به این سوال که اگر ملک قابل تقسیم یا افراز نباشد چه باید کرد؟ بیان داشتند:

در صورتی که بنا به تشخیص اداره ثبت ملک غیرقابل افراز (تقسیم) باشد، گواهینامه‌ ای مبنی بر عدم قابلیت افراز به متقاضی تحویل داده می‌ شود و وی میتواند مستند به گواهی مزبور به همراه سایر مدارک، تصویر برابر اصل سند مالکیت و مدارک شناسایی، درخواست خود را مبنی بر فروش ملک به دادگاه حقوقی محل وقوع ملک تقدیم نماید.

با ارائه این دادخواست، پس از صدور دستور فروش در دادگاه‌، با تشکیل پرونده اجرایی، مدیر اجرا طبق مقررات قانون اجرای احکام مدنی، نسبت به مزایده و یا فروش ملک مشاع اقدام می‌ نماید.

مزایای داشتن وکیل در پرونده درخواست فروش ملک مشاع

دقت در تنظیم دادخواست و پیوست نمودن مدارک لازم، تهیه لوایح و درخواست حقوقی که در طول رسیدگی به پرونده لازم است، امکان برگزاری نشست مشترک بین طرفین و خاتمه دعوا با صلح و سازش، پیگیری به موقع پرونده و اخطارهای صادر شده از دادگاه به واسطه تجربه، عدم نیاز به حضور موکل در مراحل رسیدگی.

به همین جهت توصیه می‌ شود، در خصوص اموال مشاع و مشترک خود با وکیل پایه یک دادگستری، مشاوره حقوقی نحوه تقسیم ملک مشاع را خواستار شوید.

جهت دریافت مشاوره حقوقی نحوه تقسیم ملک مشاع با گروه مشاوره تخصصی موسسه مهر پارسیان از طریق شماره تماس های 88663925-88663926-88663927 با ما در ارتباط باشید.

دفتر وکالت وکیل آنلاین در تهران

موسسه حقوقی مهر پارسیان در امور حقوقی و بین‌ المللی، با مدیریت دکتر محمدرضا مهری متانکلائی بنا به مقتضیات روز جامعه تصمیم به اجرایی کردن سریع‌ تر پروژه استارت آپ وکیل در ایران نموده است.

با توجه به ضرورت کم کردن حجم مراجعین به اماکن عمومی، کم کردن رفت و آمدهای غیر ضروری شهروندان در سطح شهر، کمک به متمرکز شدن امور اداری، حقوقی و مالیاتی شهروندان در سراسر ایران، سایت جدید با عنوان وکیل آنلاین آغاز به کار نموده است.

دفتر وکالت مجازی وکیل آنلاین در ایران خدمات زیر را ارائه خواهد نمود:

امکان مشاوره حقوقی آنلاین با وکلای پایه یک دادگستری در موضوعات تخصصی در همه ساعات شبانه روز.

مشاوره حقوقی حضوری با وکیل تخصصی پس از تعیین وقت قبلی.

عضویت شهروندان در بزرگترین جامعه حقوقی آنلاین کشور و برخورداری از تخفیف مشاوره و حق الوکاله.

امکان عضویت وکلای دادگستری و کارشناسان رسمی جهت معرفی به جامعه پس از تائید هیات مدیره.

قبول وکالت دادگستری بدون حضور موکل در دفتر وکیل.

خدمات وکالت ایرانیان خارج از کشور در ایران.

خدمات وکالت ایرانیان در سایر کشورها توسط وکیل رسمی.

جهت دریافت مشاوره حقوقی نحوه تقسیم ملک مشاع با گروه مشاوره تخصصی موسسه مهر پارسیان از طریق شماره تماس های 88663925-88663926-88663927 با ما در ارتباط باشید.

در چه مواردی دستور فروش ملک مشاع صادر می‌ شود؟

در صورتی که ملک مشاع (مشترک) قابل تقسیم نباشد.

آیا میتوان وصیت کرد که فرزندان به صورت مساوی ارث ببرند؟

بله تا یک سوم اموال چنین وصیتی صحیح است و بیش از آن نیاز به موافقت کلیه ورثه دارد.

نشانی دفتر وکالت وکیل آنلاین ملکی در تهران

میدان ونک- ابتدای بزرگراه حقانی- خیابان گاندی جنوبی- خیابان چهاردهم- پلاک 14- طبقه 4- واحد 9

تلفن های تماس با دفتر وکیل آنلاین ملکی در تهران

021-88663925

021-88663926

021-88663927

تماس با دفتر وکیل آنلاین خارج از ساعات اداری و تعطیلات

ارسال پیام از طریق خط تلفن همراه به موبایل وکیل تخصصی مشاوره حقوقی نحوه تقسیم ملک مشاع

09120067661

09120067662

09120067663

09120067664

09120067665

09120067669

ارسال پیام از طریق شماره واتس آپ و تلگرام وکیل متخصص مشاوره حقوقی نحوه تقسیم ملک مشاع

09120067664

09120067669

پس از ارسال پیام شکیبا باشید تا جهت وقت مشاوره حضوری یا آنلاین هماهنگی صورت گیرد.

حداکثر ظرف 12 ساعت وقت مشاوره تنظیم و به شما اعلام خواهد شد.

دفتر وکیل پایه یک ویژه پرونده ملکی و حقوقی تهران

جهت دریافت مشاوره حقوقی نحوه تقسیم ملک مشاع با گروه مشاوره تخصصی موسسه مهر پارسیان از طریق شماره تماس های 88663925-88663926-88663927 با ما در ارتباط باشید.
5/5 - (30 امتیاز)

مقالات ملکی

ابطال تقسیم نامه ملک مشاعتقسيم ملك مشاع بين ملكانتقسيم ملكية عقار محفظتقسیم ارث ملکتقسیم ترکه ملکتقسیم ترکه ملک بدون سندتقسیم ترکه ملک قولنامه ایتقسیم ترکه ملک مشاعتقسیم عرفی ملک مشاعتقسیم عملی ملک مشاعتقسیم مال غیرمنقول مشاعتقسیم مال مشاع از طریق دادگاهتقسیم مال مشاع توسط دادگاهتقسیم مال مشاع چیستتقسیم مال مشاع در قانون مدنیتقسیم مال مشاع غیر قابل افرازتقسیم مال مشاع غیر منقولتقسیم مال مشاع فاقد سند رسمیتقسیم مال مشاع مالی است یا غیر مالیتقسیم مال مشاع مالی یا غیر مالیتقسیم مال مشاع منقولتقسیم ملک ارثیتقسیم ملک از وقفتقسیم ملک از وقف جایز استتقسیم ملک از وقف جایز است یعنی چهتقسیم ملک از وقف چیستتقسیم ملک افرازتقسیم ملک به قطعات کوچکترتقسیم ملک بین وراثتقسیم ملک پدریتقسیم ملک زراعیتقسیم ملک شش دانگتقسیم ملک قولنامه ایتقسیم ملک مشاعتقسیم ملک مشاع بین مالکانتقسیم ملک مشاع بین مالکینتقسیم ملک مشاع بین وراثتقسیم ملک مشاعیتقسیم نامه عادی ملک مشاعتقسیم نامه ملکتقسیم نامه ملک پدریتقسیم نامه ملک تجاریتقسیم نامه ملک چیستتقسیم نامه ملک مشاعتقسیم نامه ملک مشاعیچگونگی تقسیم ملک مشاعدادخواست تقسیم مال مشاع غیر منقولدادخواست تقسیم مال مشاع منقولدادخواست تقسیم ملکدادخواست تقسیم ملک مشاعدادخواست تقسیم ملک مشاعیدرخواست تقسیم ملک مشاعدعوی تقسیم ملک مشاعشرایط تقسیم ملک مشاعصورتجلسه تقسیم ملکقابل تقسیم بودن ملک مشاعقانون تقسیم ملک بین وراثقانون تقسیم ملک مشاعقرارداد تقسیم ملکقوانین تقسیم ملک مشاعمتن تقسیم ملک بین وراثمتن تقسیم نامه ملکمراحل تقسیم ملکمشاوره حقوقی نحوه تقسیم ملک مشاعملک قابل تقسیمملک مشاع چگونه تقسیم میشودنحوه تقسیم ملک بین وراثنحوه تقسیم ملک بین ورثهنحوه تقسیم ملک شراکتینحوه تقسیم ملک مشاعنمونه تقسیم ملک مشاعنمونه تقسیم نامه ملکنمونه تقسیم نامه ملک کشاورزینمونه تقسیم نامه ملک مشاعنمونه دادخواست تقسیم ملک مشاعنمونه قرارداد تقسیم ملک مشاعنمونه متن تقسیم نامه ملک

7 دیدگاه

  • سلام، بنده یک زمین کلنگی با سهم سه دانگ سه دانگ با شخصی شریکم و قرار بود بسازیم و خاکبرداری هم کردیم، اما در حال حاضر بابت بقیه کارا شریکم‌ نمیاد و برای جدا شدن نه سهم می‌فروشه و نه میخره باید چی کارکنم که جدا بشیم یا سهمشو بردارم؟

    • سلام وقت شما بخیر
      باید ابتدا از طریق اداره ثبت اسناد درخواست افراز آن ملک را بنمایید، در صورت عدم افراز از طریق دادگاه دستور فروش آن را تسلیم نمایید و در مزایده می‌توانید، شخصا سهم ایشان را خریداری کنید. برای دریافت اطلاعات بیشتر و مشاوره با وکیل متخصص در زمینه ملک مشاع با شماره 09120067662 تماس حاصل فرمایید.

  • سلام روز خوش
    من یک ملک مشاعی دارم که زمین زراعی و چون میخوام سهمم بگیرم بهم سند تفکیکی نمیدن من چه کاری میتونم انجام بدم من به این پول نیاز دارم میخوام جهیزیه دخترم رو بدم

    • سلام وقت شما بخیر
      در صورتی که بنا به تشخیص اداره ثبت ملک غیرقابل افراز (تقسیم) باشد، گواهینامه‌ای مبنی بر عدم قابلیت افراز به متقاضی تحویل داده می‌شود و شما می‌توانید مستند به گواهی مزبور به همراه سایر مدارک، تصویرِ برابر اصل سند مالکیت و مدارک شناسایی، درخواست خود را مبنی بر فروش ملک به دادگاه حقوقی محل وقوع ملک تقدیم نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *