الزام به تنظیم سند رسمی خودرو

الزام به تنظیم سند رسمی خودرو

الزام به تنظیم سند رسمی خودرو


با بررسی امکان دعوای الزام به تنظیم سند رسمی خودرو همراهتان هستیم.

نحوه الزام به تنظیم سند رسمی خودرو

الزام به تنظیم سند خودرو یکی از شایع‌ ترین دعاوی مطروح در محاکم قضایی است و این زمانی است که معامله به‌ وسیله قولنامه عادی صورت‌ گرفته و فروشنده از انتقال سند رسمی به نام خریدار خودداری می‌ کند. به‌ موجب قانون به ‌محض انعقاد عقد بیع، مالکیت خریدار بر مبیع و مالکیت فروشنده بر ثمن محقق می‌ شود و در صورتی که یکی از طرفین قرارداد به تعهدات خود عمل ننمایند، متعهدله برای احقاق حق می‌ تواند اقامه دعوی قانونی نماید. ماهیت این دعوا در دادگاه حقوقی مطرح و تنظیم می‌ شود. به این ترتیب است که یک نفر از طریق یک مبایعه‌ نامه و با یک قرارداد عادی، خودرویی را به فرد دیگری واگذار می‌ کند و تعهد می‌ دهد که در تاریخ مشخص در دفترخانه حاضر شود تا سند رسمی را به نام خریدار انتقال دهد.

در مواردی بر خلاف اینکه طرفین مبایعه‌ نامه را تنظیم و امضاء کرده‌ اند و به صورت رسمی و مکتوب تعهد داده‌ اند، که در تاریخ مشخص به توافق فروشنده و خریدار در دفترخانه حاضر شوند تا مراحل انتقال سند را به صورت رسمی انجام دهند؛ اما فروشنده در تاریخ مشخص شده در دفترخانه حاضر نمی‌ شود و توجیهات و بهانه‌ هایی دارد (مانند بالا رفتن ارزش خودرو) در نتیجه ممکن است تقاضای فسخ معامله را مطرح کند.

در معاملات خودرو، به محض اجرای مراحل فروش، خریدار و فروشنده ملزم به اجرای تعهدات خود هستند و چنانچه هر یک از این دو، تعهد خود را به جا نیاورد طرف دیگر می‌ تواند اقامه دعوا کند.

یکی از موارد این چنینی، الزام به تنظیم سند خودرو است؛ یعنی هنگامی که خودرو با مبایعه‌ نامه و یا قولنامه به فروش رسیده باشد و فروشنده سند آن را به نام خریدار منتقل نکرده باشد، خریدار می‌ تواند مراحل قانونی مربوط به اقامه دعوا را آغاز کند و مقدمات مربوط به تنظیم سند رسمی خودرو را مطرح سازد.

جهت دریافت مشاوره در خصوص دعوای الزام به تنظیم سند خودرو با گروه مشاوره حقوقی تخصصی موسسه مهرپارسیان از طریق شماره تماس 88663925 یا 88663926 یا 88663927 با ما در ارتباط باشید.

امکان طرح دعوای الزام به تنظیم خودروی توقیف شده

مطابق با مقررات جاری کشور، الزام به تنظیم سند خودرو توقیف شده امکان‌ پذیر نیست. فقط در صورتی میتوان سند را تنظیم کرد که تاریخ فروش، پیش از تاریخ بازداشت یا توقیف باشد. در این مورد خریدار می‌ تواند به مرجع توقیف کننده مراجعه کند و با اعتراض به حکم، مقدمات تنظیم سند را آغاز نماید.

امکان طرح دعوای الزام به تنظیم سند خودرو در رهن

تنظیم سند خودرویی که در گرو رهن بانک است امکان‌ پذیر نیست و پیش از اقدام برای دادخواست الزام به تنظیم سند رسمی، باید سند آن را آزاد کرد. چرا که تا زمان تسویه حساب کامل، امکان ثبت سند رسمی آن وجود ندارد.

باید گفت تا زمانی که فک رهن انجام نشده و بدهی رهن خودرو بطور کامل پرداخت نشده باشد، تنها مدرکی که ثابت می‌ کند خریدار مالک خودرو است، برگ سبزی است که از طرف پلیس راهور صادر شده است. پس از تسویه حساب کامل، خریدار به دفتر اسناد رسمی مراجعه می‌ کند و سند رسمی را دریافت خواهد کرد.

مدارک و شرایط مورد نیاز برای تنظیم دادخواست دعوای الزام به تنظیم سند خودرو

  • مدارک هویتی (کارت ملی و شناسنامه) خریدار.
  • تنظیم دادخواست الزام به تنظیم سند رسمی خودرو.
  • هزینه دادرسی پرداخت شده.
  • مبایعه‌ نامه خرید خودرو و استشهاد شاهدان در هنگام خرید خودرو با سند عادی.
  • سند وکالت‌ نامه وکیل دادگستری.

نحوه رسیدگی به دعوای الزام به تنظیم سند رسمی

شعبه رسیدگی‌ کننده در صورت تکمیل بودن پرونده، جلسه رسیدگی را تعیین و به طرفین ابلاغ می‌ گردد و در جلسه رسیدگی با رویت مدارک و مستندات چنانچه حقانیت خریدار اثبات گردد حکم الزام فروشنده خودرو به انتقال سند به خریدار را صادر می شود.

پس از قطعیت دادنامه خریدار می‌ تواند تقاضای صدور اجرائیه را نماید.
در این صورت پرونده اجرایی تشکیل می‌ گردد و در صورتی‌ که فروشنده به رای دادگاه تمکین ننموده و در دفتر اسناد رسمی جهت انتقال سند رسمی حاضر نگردد، نماینده دادگاه به‌ جای فروشنده انتقال سند به نام خریدار را امضاء می‌ نماید.

خواندگان دعوی الزام به تنظیم سند رسمی خودرو

  • رویه قضایی دادگاه­ ها بر این است که در رای الزام به تنظیم سند خودرو که صادر می‌ کنند، در ضمن الزام فروشنده به حضور در دفتر اسناد رسمی و انتقال سند، خریدار را نیز به پرداخت الباقی ثمن ملزم می‌ کنند.
  • در صورتی‌ که مالک اولیه خودرو پس از معامله خودرو با قولنامه عادی متعاقبا خودرو را به شخص یا اشخاص دیگری معامله نماید خریدار میبایست دعوای خود را علیه ایادی ماقبل خود و مالک اصلی مطرح نماید.
  • مشکلی که در این مرحله امکان دارد به وجود بیاید این است که خریدار قادر به شناسایی فروشندگان قبلی خود نباشد که راه‌ حل آن این است خریدار دادخواست خود را به طرفیت فروشندگان معلوم و مجهول‌ المکان و مالک رسمی مطرح نماید.
  • در صورت فوت مالک ثبتی خودرو ابتدائاً گواهی انحصاروراثت را درخواست سپس به طرفیت ورثه دعوا را اقامه نماید. چنانچه انحصار وراثت نشده باشد باید ابتدائاً انحصار وراثت صورت گیرد.
  • چنانچه وفق خواسته خریدار، رأی به محکومیت فروشنده خودرو به تنظیم سند رسمی انتقال خودرو به خریدار صادر گردد رای صادره در صورتی قابلیت اجرا دارد که مالکیت خودرو در دفاتر اسناد رسمی به نام فروشنده ثبت شده باشد یا با استعلام از اداره راهور مالکیت او محرز گردد.

منع انتقال سند رسمی خودرو به نام خریدار به دلیل توقیف بودن خودرو

هرگونه نقل ‌و انتقال اعم از قطعی، شرطی و رهنی، نسبت به مال توقیف شده باطل و بلااثر است. رویه‌ ای که در محاکم وجود دارد دعوای الزام به تنظیم سند برای خودرویی که در توقیف است مسموع نیست، مگر آنکه خودرو پس از فروش، متوقف و بازداشت شده باشد. که در این صورت خریدار باید با مراجعه به مرجع توقیف کننده خودرو به‌ عنوان معترض ثالث اعتراض و آن را رفع توقیف نماید تا بتواند اقدام به تنظیم سند رسمی کند.

 امکان نقل ‌و انتقال خودروی رهنی

یکی از نکات مهم قبل از طرح دادخواست الزام به تنظیم سند این است که توجه داشته باشیم خودرو در رهن نباشد. زیرا که ثبت سند رسمی در دفاتر اسناد تا زمان فک رهن موجود نمی‌ باشد. بنابراین مالکیت خریدار تا زمان فک رهن تنها به‌ وسیله برگ سبز احراز می‌ گردد.

جهت دریافت مشاوره در خصوص دعوای الزام به تنظیم سند خودرو با گروه مشاوره حقوقی تخصصی موسسه مهرپارسیان از طریق شماره تماس 88663925 یا 88663926 یا 88663927 با ما در ارتباط باشید.

مراحل انتقال سند رسمی خودرو

  1. دریافت معرفی‌ نامه معتبر از شرکت خودرو ساز و ارائه نامه صادره به مراکز تعویض پلاک.
  2. اخذ گواهی مفاصا حساب از اجرائیات.
  3. مراجعه مالک یا وکیل قانونی به همراه خودرو در مرکز تعویض پلاک.
  4. پیگیری ثبت سابقه فک رهن ماشین در سامانه پلیس راهور.
  5. دریافت برگ معاینه فنی خودرو از مراکز مجاز.

مرجع صالح به رسیدگی دعوای الزام به تنظیم سند رسمی خودرو

دعوای الزام به تنظیم سند رسمی خودرو در صلاحیت دادگاه حقوقی محل اقامت خوانده و یا محل انعقاد قرارداد یا محل انجام تعهد است. این دعوا یک دعوای مالی است که با توجه ‌به ارزش خودرو در شورای حل اختلاف یا دادگاه حقوقی قابل‌ طرح است. در صورتی‌ که فروشنده در ایران اقامتگاه قانونی نداشته باشد، دادگاه محل سکونت موقت وی صالح به رسیدگی است و اگر در ایران سکونت گاه موقت نیز نداشته باشد، دادگاهی که اموال غیرمنقول دارد صالح است.

هزینه دادرسی دعوای الزام به تنظیم سند رسمی خودرو

با عنایت به اینکه دعوای مذکور یک دعوای مالی است و هزینه دادرسی دعاوی مالی به میزان ۵/۳ درصد از قیمت خواسته، یعنی اتومبیل است.

تکلیف سندی که فروشنده خودرو حاضر به انتقال سند نباشد

برای تعیین تکلیف در قانون 2 تکلیف لحاظ شده؛

  1. مرجعی که سند مالکیت خودرو را تنظیم و صادر می‌ کند، اداره ثبت اسناد و املاک است و این امر را از طریق دفتر ثبت اسناد رسمی انجام می‌ دهد. اگر فروشنده در دفترخانه حاضر نشود و خریدار خواهان حکم به الزام به تنظیم سند خودرو باشد و فروشنده اقدام نکند، مامور دادگاه می‌ تواند از طرف دفتر اسناد رسمی نماینده شود و به جای فروشنده امضاء کند.
  2. مرجع دیگری که سند مالکیت را صادر می‌ کند اداره راهنمایی و رانندگی بوده که از طریق صدور برگ سبز خودرو وظیفه خود را انجام می‌ دهد.

مدارک و شرایط برای فک رهن خودرو

  • معرفی‌ نامه را از شرکت خودروسازی مربوط به رهن، دریافت کنید و مرکز تعویض پلاک ارائه نمایید.
  • جریمه‌ های معوقه خودرو را پرداخت کنید و گواهی آن را از اجرائیات دریافت نمایید.
  • اگر مالک خودرو هستید، باید به همراه خودرو امور مربوط به رهن را در مرکز تعویض پلاک انجام دهید. در صورتی که خودتان شرایط انجام این امر را ندارید، وکیل رسمی شما می‌ تواند این مسئولیت را به عهده بگیرد.
  • از مراکز مجاز مکانیزه برای خودروی شخصی یا دولتی، برگ معاینه فنی را تهیه کنید.

همانطور که ملاحظه نمودید، پرونده‌ های الزام به تنظیم سند خودرو پیچیدگی ­های زیادی دارند. با بهره‌ گیری از وکلای با تجربه‌ و مجرب موسسه حقوقی مهرپارسیان می­توانید، در این خصوص گام موثری در رسیدن به هدف نهایی (پیروزی در پرونده خود) برداشته باشید. وکلای مبرز موسسه حقوقی مهرپارسیان، در حوزه دعاوی الزام به تنظیم سند رسمی، با کلیه قوانین موجود و مربوط آشنایی کاملی دارند و به دلیل همین شناخت و تسلط، پس از بررسی پرونده یک راهکار مناسب جهت رسیدن به هدف نهایی، یعنی پیروزی انتخاب نموده و شما را در کلیه مراحل دعاوی خود با مشاوره و راهنمایی موثرشان، همراهی می نمایند. مطمئن باشید با انجام این امر شانس پیروزی در پرونده مذکور چند برابر خواهد شد و از این بابت خیالتان راحت خواهد بود.

جهت دریافت مشاوره در خصوص دعوای الزام به تنظیم سند خودرو با گروه مشاوره حقوقی تخصصی موسسه مهرپارسیان از طریق شماره تماس 88663925 یا 88663926 یا 88663927 با ما در ارتباط باشید.

_

نشانی دفتر وکالت وکیل الزام به تنظیم سند رسمی خودرو در تهران

_

میدان ونک- ابتدای بزرگراه حقانی- خیابان گاندی جنوبی- خیابان چهاردهم- پلاک 14- طبقه 4- واحد 9

تلفن‌ های تماس ثابت موسسه مهر پارسیان (محمدرضا مهری متانکلائی) در تهران

تماس با موسسه مهر پارسیان خارج از ساعات اداری و تعطیلات و ارسال پیام از طریق خط تلفن همراه

ارسال پیام از طریق شماره واتس اپ و تلگرام

پس از ارسال پیام شکیبا باشید تا جهت وقت مشاوره حضوری یا آنلاین هماهنگی صورت گیرد
حداکثر ظرف 12 ساعت وقت مشاوره تنظیم و به شما اعلام خواهد شد
دفتر وکالت محمدرضا مهری متانکلائی وکیل پایه یک دادگستری

خدمات دفتر وکالت و امور حقوقی بین المللی محمدرضا مهری متانکلائی

مشاوره حقوقی آنلاین با وکلای پایه یک دادگستری در موضوعات تخصصی در همه ساعات شبانه روز
امکان مشاوره حقوقی حضوری با وکیل تخصصی جرائم اقتصادی
قبول وکالت دادگستری بدون حضور موکل در دفتر وکیل
خدمات وکالت ایرانیان خارج از کشور در ایران
وکالت ایرانیان در سایر کشورها توسط وکیل رسمی
معرفی بهترین وکیل مهاجرت بین المللی در تهران
بهترین وکیل کیفری تهران
معرفی بهترین وکیل ملکی تهران
بهترین وکیل دعاوی پولی و بانکی تهران
معرفی وکیل خانواده تهران
بهترین وکیل دادگاه تجدیدنظر
وکیل اعاده دادرسی و دیوان عالی کشور
بهترین وکیل فرجام خواهی

5/5 - (7 امتیاز)

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *