دادسرای بین الملل تهران سلسله مباحث معرفی دادسرای عمومی تهران و داسراهای تخصصی تهران، به ایستگاه معرفی دادسرای امور بین الملل تهران و دادگاه بین الملل تهران رسیده است. بازوی اجرایی دادسرای بین الملل تهران، پلیس اینترپل ایران و یا پلیس بین الملل میباشد. گروه وکلای دادسرای تهران، همکار گروه وکلای مهر، در مقاله پیش رو صلاحیت های دادسرای بین الملل تهران، معرفی دادسرای بین الملل تهران، معرفی دادگاه بین الملل تهران، معرفی دادسرای فرودگاه امام خمینی تهران و همچنین نحوه طرح شکایت در دادسرای بین الملل تهران را تشریح خواهد نمود.
جرایم قابل رسیدگی در دادسرای بین الملل تهران
دادسرای امور بین الملل تهران و یا دادسرای ناحیه 30 تهران، به جرايم زير رسيدگی می نمايد:
الف) جرايم مرتبط با ماموران سياسی و كنسولی خارجی، جرايم عليه اماكن و اموال ديپلماتيک و كنسولی و پیگيری درخواست های واصله از ناحيه آنان؛ حسب ارجاع دادستان تهران.
ب) شكايات عليه اتباع و مقامات آمريكا و رژيم غاصب صهيونيستی و اتباع ساير كشورها؛ غير از کشورهای افغانستان، پاكستان، بنگلادش، هندوستان و عراق و همچنین جرايم ارتكابی از ناحيه آن ها،
پ) جرايم و جنايات بين المللی موضوع ماده 9 قانون مجازات اسلامی مصوب 1392 و جرايم موضوع مواد 5 و 6 و 7 و 8 قانون مذكور.
نحوه طرح شکایت در دادسرای امور بین الملل
ماده 5 قانون مجازات اسلامی: هر شخص ایرانی یا غیر ایرانی که در خارج از قلمرو حاکمیت ایران مرتکب یکی از جرائم زیر یا جرائم مقرر در قوانین خاص گردد، طبق قوانین جمهوری اسلامی ایران محاکمه و مجازات میشود و هرگاه رسیدگی به این جرائم در خارج از ایران به صدور حکم محکومیت و اجرای آن منتهی شود، دادگاه ایران در تعیین مجازاتهای تعزیری، میزان محکومیت اجراء شده را محاسبه میکند:
الف- اقدام علیه نظام، امنیت داخلی یا خارجی، تمامیت ارضی یا استقلال جمهوری اسلامی ایران
ب- جعل مهر، امضاء، حکم، فرمان یا دستخط مقام رهبری یا استفاده از آن
پ- جعل مهر، امضاء، حکم، فرمان یا دستخط رسمی رئیس جمهور، رئیس قوه قضائیه، رئیس و نمایندگان مجلس شورای اسلامی، رئیس مجلس خبرگان، رئیس دیوانعالی کشور، دادستان کل کشور، اعضای شورای نگهبان، رئیس و اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام، وزرا یا معاونان رئیس جمهور یا استفاده از آنها
ت- جعل آراء مراجع قضائی یا اجرائیه های صادره از این مراجع یا سایر مراجع قانونی و یا استفاده از آنها
ث- جعل اسکناس رایج یا اسناد تعهدآور بانکی ایران و همچنین جعل اسناد خزانه و اوراق مشارکت صادرشده یا تضمین شده از طرف دولت یا تهیه یا ترویج سکه قلب در مورد مسکوکات رایج داخل
وکیل کلاهبرداری اینترنتی
دادسرای بین الملل تهران
ماده 6 قانون مجازات اسلامی: به جرائم مستخدمان دولت، اعم از ایرانی یا غیر ایرانی که در رابطه با شغل و وظیفه خود در خارج از قلمرو حاکمیت ایران مرتکب شده اند و به جرائم مأموران سیاسی و کنسولی و دیگر وابستگان دولت ایران که از مصونیت سیاسی برخوردارند طبق قوانین جمهوری اسلامی ایران رسیدگی میشود.
ماده 7 قانون مجازات اسلامی: علاوه بر موارد مذکور در مواد فوق هریک از اتباع ایران در خارج از کشور مرتکب جرمی شود، در صورتی که در ایران یافت و یا به ایران اعاده گردد، طبق قوانین جمهوری اسلامی ایران محاکمه و مجازات میشود مشروط بر اینکه:
الف- رفتار ارتکابی به موجب قانون جمهوری اسلامی ایران جرم باشد.
ب- در صورتی که جرم ارتکابی از جرائم موجب تعزیر باشد، متهم در محل وقوع جرم محاکمه و تبرئه نشده یا در صورت محکومیت، مجازات کلاً یا بعضاً درباره او اجراء نشده باشد.
پ- طبق قوانین ایران موجبی برای منع یا موقوفی تعقیب یا موقوفی اجرای مجازات یا سقوط آن نباشد.
نمونه دادخواست اجرای حکم دادگاه خارجی
ماده 8 قانون مجازات اسلامی: هرگاه شخص غیر ایرانی در خارج از ایران علیه شخصی ایرانی یا علیه کشور ایران مرتکب جرمی به جز جرائم مذکور در مواد قبل شود و در ایران یافت و یا به ایران اعاده گردد، طبق قوانین جزائی جمهوری اسلامی ایران به جرم او رسیدگی میشود، مشروط بر اینکه:
الف- متهم در جرائم موجب تعزیر در محل وقوع جرم، محاکمه و تبرئه نشده یا در صورت محکومیت، مجازات کلاً یا بعضاً درباره او اجراء نشده باشد.
ب- رفتار ارتکابی در جرائم موجب تعزیر به موجب قانون جمهوری اسلامی ایران و قانون محل وقوع، جرم باشد.
ماده 9 قانون مجازات اسلامی: مرتکب جرائمی که به موجب قانون خاص یا عهدنامه ها و مقررات بینالمللی در هر کشوری یافت شود در همان کشور محاکمه میشود، اگر در ایران یافت شود طبق قوانین جزائی جمهوری اسلامی ایران محاکمه و مجازات میگردد.
ت) جرايم اتباع ايرانی عليه يكديگر در خارج از كشور و پيگیری درخواست های واصله از ناحيه اتباع ايرانی مقيم خارج.
ث) پیگیری و اقدام لازم راجع به جرايم ماموران و نمايندگان سياسی ديگر كشورها كه در ايران ارتكاب يافته است.
ج) اجرای نيابت های واصل شده از كشورهای خارجی؛ اعم از استرداد مجرمان، انتقال محكومان و معاضدت های قضايی بین المللی.
چ) پيگیری امور مرتبط با محكومان ايرانی در خارج از كشور، به استثنای محكومان به قصاص.
تبصره – به اتهامات ساير اتباع خارجی داخل كشور، غير از اتباع كشورهای مذكور در بند ب، در ناحيه 30 دادسرا (امور بين الملل) رسيدگی میشود؛ مگر اين كه رسيدگی به موضوع در صلاحيت نواحی تخصصی باشد. متهمان موضوع اين تبصره در صورت بازداشت، به زندان اوين معرفی میشوند.
تفاوت دادسرای فرودگاه تهران با دادسرای بین الملل تهران
صلاحیت رسیدگی به جرایم در دادسرای بین الملل تهران، عام تر از دادسرای فرودگاه تهران میباشد. تشخیص ماهیت جرایم ارتکابی و مرجع صالح دادسرای رسیدگی کننده به موضوع، پس از مشورت با وکیل متخصص دادسرای بین الملل مشخص خواهد شد. با توجه به نوع پرونده های قابل طرح در هر کدام از دادسراهای تخصصی تهران، پیش از مطالعه موضوع، اظهارنظر در این باب امکان پذیر نیست.
دادسرای بین الملل تهران
دفتر وکالت محمدرضا مهری وکیل پایه یک دادگستری و دارای بیش از 20 سال سابقه خدمات حقوقی و دارای سابقه قضایی دادگستری استان تهران، آماده پاسخگویی به سوالات عزیزان درباره نحوه اعلام وکالت در پرونده های دادسرای بین الملل تهران و دادگاه بین الملل تهران میباشد. وکیل بین المللی و همکار گروه وکلای مهر و موسسه حقوقی مهر پارسیان، آماده همکاری با نهادهای بین المللی در ایران میباشد.
نشانی دفتر وکالت وکیل آنلاین
میدان ونک- ابتدای بزرگراه حقانی- خیابان گاندی جنوبی- خیابان چهاردهم- پلاک 14- طبقه 4- واحد 9و10
تلفن های تماس با دفتر وکیل آنلاین ملکی در تهران
021-88663925
021-88663926
021-88663927
تماس با دفتر وکیل آنلاین خارج از ساعات اداری و تعطیلات
ارسال پیام از طریق خط تلفن همراه به موبایل وکیل تخصصی
09120067661
09120067662
09120067663
09120067664
09120067665
09120067669
ارسال پیام از طریق شماره واتس آپ و تلگرام وکیل متخصص
09120067664
09120067669
09121281014
دادسرای بین الملل تهران
پس از ارسال پیام شکیبا باشید تا جهت وقت مشاوره حضوری یا آنلاین هماهنگی صورت گیرد.
حداکثر ظرف 12 ساعت وقت مشاوره تنظیم و به شما اعلام خواهد شد.
بدون دیدگاه