در این نوشتار به بررسی واردات کالا پرداخته است.
چنانچه در این زمینه نیازمند اخذ مشاوره هستید با شماره تماس های مندرج در سایت تماس حاصل فرمائید.
واردات کالا چیست؟
واردات کالا به معنی ورود کالا از سایر کشورها به ایران است.
کالاهای وارداتی به کالاهایی گفته میشوند که در کشورهای مختلف تولید و عرضه شده و سپس به یک کشور دیگر از طریق پرداخت پول یا مبادله کالا فروخته میشوند.
قدمت واردات به دوران اولین کشورهای متمدن در حدود ۴ هزار سال قبل برمیگردد.
با ظهور دولتهای مدرن، واردات و صادرات نظم خاصی گرفته و باعث شده علاوه بر دولت، اشخاص نیز بتوانند طبق قوانینی که حاکمیت آن را تعیین میکند، مراحل واردات کالا به کشور را به درستی انجام بدهند.
واردات کالا اگر به شیوههای غیرقانونی صورت گیرد؛ مشمول مجازات خواهد بود؛ در این نوشتار توسط وکیل پایه یک دادگستری به بررسی واردات قانونی کالا خواهیم پرداخت:
قوانین کلی صادرات و واردات
مقررات صادرات و واردات کالا و انجام خدمات مربوطه نسبت به کلیه صادرکنندگان، واردکنندگان و نیز آنهایی که شمول قانون بر آنها مستلزم ذکر نام است؛ بموجب این قانون تعیین و کلیه قوانین مغایر با آن لغو میگردد.
جهت دریافت مشاوره در خصوص واردات کالا با گروه مشاوره تخصصی موسسه مهر پارسیان از طریق شماره تماس های 88663925-88663926-88663927 با ما در ارتباط باشید.
طبق قانون کالاهای صادراتی و وارداتی به سه گروه زیر تقسیم میشوند:
کالای مجاز
کالایی است که صدور یا ورود آن با رعایت ضوابط، نیاز به کسب مجوز ندارد.
کالای مشروط
کالایی است که صدور یا ورود آن با کسب مجوز امکان پذیر است.
کالای ممنوع
کالایی است که صدور یا ورود آن به موجب شرع مقدس اسلام (به اعتبار خرید و فروش یا مصرف) و یا بموجب قانون ممنوع گردد.
مبادرت به امر صادرات و واردات کالا به صورت تجاری مستلزم داشتن کارت بازرگانی است که توسط اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران صادر و به تایید وزارت بازرگانی میرسد.
وزارت بازرگانی موظف است؛ تغییرات کلی آئین نامه اجرایی این قانون و جداول ضمیمه مقررات صادرات و واردات را قبل از پایان هر سال، برای سال بعد و تغییرات موردی آنها را طی سال، پس از نظر خواهی از دستگاههای ذیربط و اتاق ضمن منظور نمودن حقوق مکتسب تهیه و پس از تصویب هیات وزیران جهت اطلاع عموم منتشر نماید.
کلیه وزارتخانههای تولیدی موظف اند همه ساله پیشنهادات خود را در خصوص شرایط صدور و ورود کالاهای مشابه تولید داخلی با توجه به نیازهای داخلی و مقتضیات کشور برای سال آینده حداکثر تا پانزدهم بهمن ماه همان سال به وزارت بازرگانی اعلام نمایند.
اولویت حمل کلیه کالاهای وارداتی کشور با وسایل نقلیه ایرانی است.
واردات مجاز و غیرمجاز گوشی همراه
دستورالعمل مربوط به استفاده از وسایل نقلیه خارجی اعم از؛ دریایی، هوایی، جاده ای و راه آهن را شورای عالی هماهنگی ترابری کشور براساس آئین نامه مصوب هیات وزیران تهیه مینماید.
دولت موظف است اماکن خاصی را برای نگهداری امانی کالاهای مورد نیاز جهت تعمیر و تجهیز ناوگان های تجاری دریایی و هوایی کشور اختصاص دهد.
واردکنندگان کالاهای مختلف اعم از؛ دولتی و غیردولتی جهت اخذ مجوز ورود و ثبت سفارش باید منحصراً به وزارت بازرگانی مراجعه نمایند.
بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و گمرک ایران موظف اند آمار ثبت سفارش گشایش شده و ترخیص کالا را حداکثر هر سه ماه یک بار به وزارت بازرگانی و سایر ارگان های ذیربط و اتاق ارسال دارند.
جهت دریافت مشاوره در خصوص واردات کالا با گروه مشاوره تخصصی موسسه مهر پارسیان از طریق شماره تماس های 88663925-88663926-88663927 با ما در ارتباط باشید.
مبادلات مرزی
دولت موظف است در آئین نامه اجرایی نکات ذیل را در خصوص مبادلات مرزی مشخص نماید:
- نقاط یا اعماقی از حاشیه های مرزی که ساکنین آن ها مجاز به مبادلات مرزی هستند.
- نوع و مقدار کالاهای قابل صدور و ورود توسط خانوارهای مرزنشین یا شرکت های تعاونی آن ها، کارگران ایرانی شاغل مجاز در خارج، پیله وران و مرزنشین، ملوانان و کارکنان شناورهایی که بین سواحل جمهوری اسلامی ایران و سایر کشورها در تردد هستند.
- شرایطی که اشخاص و گروه های یادشده باید داشته باشند.
- شرایط صدور و ورود کالا و انجام تعهدات.
به دولت اختیار داده می شود در هر یک از مناطق مرزی که ایجاد بازارچه مرزی را مفید تشخیص می دهد با رعایت اولویت نظیر؛ استعداد محلی، ضرورت اشتغال و توسعه روابط تجاری با کشور همسایه نسبت به ایجاد آن اقدام نماید.
واردات قبل از صادرات مواد و کالاهای مورد مصرف در تولید، تکمیل، آماده سازی و بسته بندی کالاهای صادرات بصورت ورود موقت با ارائه تعهد یا سفته معتبر به گمرک از پرداخت کلیه وجوه متعلقه به واردات، جز آنچه که جنبه هزینه یا کارمزد دارد، معاف است.
کلیه کالاهای صادراتی کشور (به استثنای نفت خام و فرآورده های پایین دستی آن که تابع مقررات خاص خود است) از هرگونه تعهد یا پیمان ارزی معاف می باشند.
مصادیق کالای قاچاق
مابهالتفاوت اخذ شده توسط سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان و کلیه وجوه دریافتی گمرک، به استثنای آنچه که جنبه هزینه و کارمزد دارد، در رابطه با کالاها، مواد، اجزاء و قطعات خارجی مورد مصرف در ساخت، تکمیل، آماده سازی و بسته بندی کالاهای صادراتی براساس دستورالعملی که در آئین نامه مشخص می شود، به صادرکننده مسترد می گردد.
وزارتخانه های بازرگانی و امور اقتصادی و دارایی موظف اند، ضمن عنایت به حمایت از تولیدات داخلی به منظور ساده کردن محاسبات مربوط به مبالغ دریافتی از کالاهای وارداتی از قبیل؛ سود بازرگانی، عوارض گمرکی، مابهالتفاوت سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان، حق ثبت سفارش، حق انحصار، عوارض شهرداری، عوارض شهرداری محل (تعاون)، عوارض هلال احمر، عوارض آسفالت، عوارض هوایی، عوارض بندری، عوارض بهداری و غیره به استثنای مبالغی که به عنوان حقوق گمرکی، هزینه یا کارمزد دریافت میشود؛ در مورد هر کدام از ردیف های تعرفه گمرکی با مأخذ مناسب در مجموع تحت عنوان سود بازرگانی تعیین و جهت وصول به گمرک جمهوری اسلامی ایران ابلاغ نمایند.
چگونگی بررسی قیمت کالاهای وارداتی جهت ثبت سفارش در آئین نامه اجرایی که به تصویب هیأت وزیران می رسد، مشخص می شود.
مسافری که وارد کشور می شود، علاوه بر وسایل شخصی میتواند تا سقف مصوب هیأت وزیران با معافیت از حقوق گمرکی و سود بازرگانی کالا وارد نماید، ترخیص کالاهای موضوع این ماده به شرط غیر تجاری بودن آن بلامانع است.
وضع و اخذ هرگونه عوارض از اقلام و کالاهای صادراتی به وسیله مقامات استانی و محلی ممنوع بوده و مرتکبین، به عنوان تخلف قانونی تحت پیگرد قرار می گیرند.
دولت میتواند همه ساله وجوهی را تحت عنوان تشویق صادرات در بودجه سنواتی منظور و به صورت کمک سود تسهیلات پرداختی بنا به پیشنهاد وزارت بازرگانی و تصویب هیأت وزیران به صادرکنندگان پرداخت نماید.
مشاوره حقوقی جرایم اقتصادی
دولت مکلف است از ابتدای سال 1373 از واردکنندگان بخش های غیردولتی که به صورت تجاری کالا وارد می نمایند، برابر یک درصد (1%) از مجموع وجوه دریافتی بابت حقوق گمرکی و سود بازرگانی کلیه کالاهای وارداتی را علاوه بر حقوق گمرکی و سود بازرگانی مقرر به عنوان عوارض ویژه دریافت و به حساب درآمد عمومی کشور واریز نماید.
همه ساله معادل صد درصد (100%) مبالغی که از این بابت به حساب درآمد عمومی کشور واریز می گردد، از محل اعتباری که به همین منظور در قانون بودجه هر سال پیش بینی می شود، با تصویب هیأت وزیران در اختیار دستگاه های اجرائی ذی ربط قرار خواهد گرفت؛ تا بر اساس آئین نامه اجرایی این قانون جهت تشویق و توسعه صادرات کالاهای غیر نفتی و همچنین راه اندازی صندوق تضمین صادرات، آموزش و تبلیغات بازرگانی به مصرف برسانند.
هیأت وزیران موظف است به منظور حمایت از تولیدکنندگان داخلی و تنظیم سیاست بازرگانی کشور، ضمن رعایت حال مصرف کنندگان، ظرف مدت 2 ماه از تاریخ تصویب این قانون نسبت به تهیه لایحه قانونی حقوق گمرکی کالاهای وارداتی و همچنین اصلاح ماده 37 قانون امور گمرکی و تسلیم آن به مجلس شورای اسلامی جهت تصویب اقدام نماید.
اموال ناشی از قاچاق
وزارت بازرگانی موظف است به منظور حفظ و صیانت فرش ایران و ایجاد زمینه مناسب برای حمایت از آن در بازارهای جهانی از صدور فرش های صادراتی از 30 رج به بالا بدون شناسنامه از تاریخ 1/1/1374 جلوگیری به عمل آورد.
اتاق های بازرگانی و صنایع و معادن از تاریخ فوق بنا به درخواست صادرکننده، به صدور شناسنامه بطور الزامی و تا تاریخ مزبور به صورت تشویقی اقدام خواهد نمود.
وزارت بازرگانی موظف است ظرف یک ماه از تاریخ ابلاغ این قانون نسبت به تهیه آئین نامه اجرایی آن اقدام و به تصویب هیأت وزیران برساند.
وزارت بازرگانی مسئول حسن اجرای این قانون و آئین نامه های اجرایی آن می باشد.
جهت دریافت مشاوره در خصوص واردات کالا با گروه مشاوره تخصصی موسسه مهر پارسیان از طریق شماره تماس های 88663925-88663926-88663927 با ما در ارتباط باشید.
کالای مجاز و نحوه ترخیص آن از گمرک توسط ترخیص کار گمرکی
کالای مجاز میتواند مانند کالای ممنوع اجازه ورود پیدا نکند و صاحب آن مجبور به برگرداندن آن از کشور (قلمرو گمرکی) شود یا اینکه حتى ضبط یا معدوم کردد. این امر در مورد کالای مشروط نیز ممکن است اتفاق بیفتد.
کالای موضوع واردات کالا مجاز ممکن است به دلایل زیر قابل ترخیص از گمرک نباشد:
- اگر به هر دلیل ثبت سفارش کالا انجام نگیرد.
- مطابق استانداردهای اجباری نباشد (فاقد ویژگی های فنی ایمنی).
- از لحاظ بهداشتی، ایراد داشته باشد.
- با ضوابط مربوط به محیط زیست تطبيق ننماید.
- از مبدأ یا مبادی که واردات کالا از آنجا به کشور (قلمرو گمرکی) ممنوع است صادر شده باشد.
- ساخت یا تولید کشور یا کشورهایی باشد که به موجب قانون به عنوان مبادی ممنوع شناخته می شوند.
- دارای علائم یا نشانه ها با نوشته ها یا آدرسی روی خود کالا یا بسته بندی شد که مصرف کننده داخلی را نسبت به مبدأ ساخت اغفال نماید.
- دارای علائم، نوشته ها یا تصاویری بر روی کالا یا بسته بندی آن باشیم با موازین شرعی، ملی، فرهنگی، امنیتی، اخلاقی و سایر ملاحظات این دست مغایر باشد.
همین موارد در خصوص کالای مشروط با فرض صدور مجوز ورود اتفاق می افتد.
ترخیص کالا از گمرک
صرف مجاز بودن واردات کالا برای اینکه کالایی امکان ترخیص از گمرک پیدا نماید، کافی نیست.
زیرا الزامات قانونی از قبیل؛ ثبت سفارش کالا، رعایت ضوابط استاندارد، بهداشت و ایمنی کالا و محیط زیست و سایر ملاحظات مرتبط با موازین شرعی و غیره در هرحال و بر حسب مورد باید رعایت گردد.
کالای مجازی اظهار می شود و ضمن عمليات ارزیابی کالای مجاز دیگری در جوف یا همراه آن مشاهده می شود که اظهار نشده، در اسناد تسلیمی به گمرک نیز ذکری از آن نشده و در عین حال از نوع کالای اظهار شده نیز نمی باشد.
در چنین وضعی کالای اضافی با اینکه مجاز می باشد، به عنوان قاچاق گمرکی محسوب و ضبط می گردد که علاوه بر ضبط کالا، حداقل دو برابر ارزش کالا نیز جریمه باید پرداخت شود.
انواع کالاهای مشروط
- کالاهای مغناطیسی و مگنتی
- انواع پودر
- انواع مایعات
انواع تست در کالاهای مشروط
برای ترخیص کالاهای مشروط ذکر شده، به تست ریپورت و msds یا تست مگنتی نیاز است.
تست ریپورت
محصولاتی که توسط کارخانه تولید می شوند باید بر اساس استاندارد تعریف شده باشند، که تست ریپورت در حقیقت آنالیز فنی این محصولات است.
Msds
برگه اطلاعات ایمنی، برگه ای است که، اطلاعات کامل خطرات مواد شیمیایی در آن ذکر می شود.
این اطلاعات شامل؛ اطلاعات بهداشتی مواد شیمیایی و دستورالعمل های اضطراری و ایمنی در هنگام حمل مواد است.
تست مگنتی
در این تست کالایی که آهن ربا دارد را در میدان مغناطیسی قرار می دهند و اگر از حدی (10 درصد) رد شود امکان ترخیص آن کالا وجود نخواهد داشت.
جهت دریافت مشاوره در خصوص واردات کالا با گروه مشاوره تخصصی موسسه مهر پارسیان از طریق شماره تماس های 88663925-88663926-88663927 با ما در ارتباط باشید.
کالای مشروط و ترخیص کالا از گمرک
کالای مشروط در حقیقت کالاهایی هستند که در صدور یا ورود آن ها از کشور (قلمرو گمرکی) یا به کشور (قلمرو گمرکی) به ترتیب به لحاظ حمایت از مصرف کننده داخلی (نیاز داخل به آن کالاها) یا حمایت از تولیدکنندگان (کالاهای تولید داخل)، نیاز به مجوز صدور یا ورود به ترتیب از بخش بازرگانی یا صنایع وزارتخانه صنعت، معدن و تجارت دارد.
اصطلاح کالای مشروط چه برای واردات به قلمرو گمرکی و چه برای خارج صادرات کردن از قلمرو گمرکی فقط و فقط جنبه حمایت (در ورود از تولیدات داخلی و در صدور از مصرف کننده داخلی) دارد.
از این رو نباید با سایر ملاحظات مانند: بهداشت و ایمنی کالا راجع به مصرف کننده یا محیط زیست و همانند با استانداردهای ملی و غیره که در هر حال بدون تفاوت شرایط صدور یا ورود شامل همه کالاهای مجاز، مشروط، غیرمجاز یا ممنوع می شود، اشتباه شود.
تعریف اصطلاح کالای مشروطه که منطبق با تعریف بند (غ) ماده ۱ قانون گمرک است به خوبی مفهوم این اصطلاح را نمی رساند که مقوله الزامات قانونی مثل، ثبت سفارش کالا در سامانه جامع تجارت، بهداشت و ایمنی کالا و سایر ملاحظات قانونی را که متولی آن ها سازمان های دولتی هستند، پوشش داده و در عمل مشکلاتی ایجاد نماید.
لیست کالاهای ممنوعه گمرکی
این لیست متغیر است و سازمان گمرک آن را همواره تغییر می دهد.
- اشیا قیمتی؛ واردات و صادرات کالاهایی از قبیل؛ طلا، نقره، عتیقه جات، انواع سکه و سنگ های گران قیمت ممنوع است.
- مواد خوراکی؛ واردات و صادرات هرگونه مواد خوراکی اعم از؛ لبنیات، سبزیجات، مرکبات و…، ممنوع است.
- انواع کبریت، فندک، هیزم و زغال چوب.
- صنایع نساجی؛ انواع پارچه از نوع پشمی، فاستونی، پنبه و الیاف مصنوعی و…
- محصولات دارویی و بهداشتی و آرایشی؛ کرم دست و صورت، شوینده های صورت و…
- کالاهای دارای باطری؛ تلفن همراه، لپتاپ، پاوربانک و…
- کالاهای دارای حافظه داخلی؛ چیپست های فلش مموری، انواع رم، هارد (اکسترنال)، پورت لن یا آی سی بلوتوث و gps
- انواع صنایع چوبی؛ مبلمان، میز ناهارخوری و…
- مواد منفجره؛ گازها و جامدات قابل اشتعال، جیوه و…
- سلاح سرد و گرم؛ چاقو، زنجیر، پنجه بوکس، شوکرهای الکتریکی، تفنگ، مسلسل و…
- نرم افزارهای فیلتر شکن و تجهیزات ماهواره.
- مکانیک و فلزشناسی؛ انواع تیرآهن، سیلندر گاز مایع و…
- صنایع تجهیزات نظامی؛ گاز اشک آور، گازهای بیهوشی، شوکر، باتوم و…
- تجهیزات پزشکی؛ گوشی پزشکی، آنژیوکت، جرمگیر دندان، سرنگ، دستکش جراحی، انواع عصا و…
- کالاهای ساختمانی و معدنی؛ انواع سیمان، آجر رسی و…
- کالاهای شیمیایی؛ شامپو سر، خمیردندان، انواع گریس، ضدیخ و…
- کالاهای مخابراتی؛ بیسیم، ریموت و کنترل های مخابراتی.
- مواد مخدر و روان گردان؛ واردات و صادرات هرگونه مواد مخدر ممنوع بوده و تنها با مجوز و موافقت وزارت بهداشت و درمان و اموزش پزشکی مجاز است.
- دستگاه های فرستنده؛ از هر نوع که باشند همچنین واردات قطعات متعلق به آن، مگر با دریافت مجوز از وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات.
- دستگاه های مربوط به عکاسی و فیلمبرداری هوایی.
- مگر با دریافت مجوز از وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح.
- کتاب و نوشت افزار.
- ادوات موسیقی.
- عطر، ادکلن و فراورده های معطر.
مجاز بودن واردات در صورت ممنوعیت
وقتی کالایی ثبت و سفارش می شود انجام سایر مراحل جز حقوق مکتسبه محسوب می شود و در صورت ممنوعیت واردات هم به شرط دارا بودن سایر شرایط میتواند اجازه ترخیص پیدا کنند.
هر کالایی که ثبت و سفارش شده، دارای قبض انبار بوده و منشا ارز آن مشخص باشد میتواند به گمرک اظهار شود. بعد از اظهار به گمرک باید مجوزهای دیگر مورد نیاز قانونی اخذ شود و با اخذ کدرهگیری بانک و پرداخت حقوق ورودی اجازه وارد شدن به داخل کشور را پیدا کند.
هرکالایی بعد از ورود به انبار تنها ۲ ماه برای ترخیص شدن زمان دارد. بعد از این مدت مشخص جز کالاهای متروکه محسوب می شود و تحویل سازمان اموال تملیکی داده می شود.
با آزاد سازی واردات، شرایط عرضه و قیمت ها در بازار بهتر می شود.
قاچاق کالا
بطور کلی به هر نوع انتقال غیرقانونی کالا قاچاق گفته می شود.
انواع قاچاق کالا
قاچاق داخلی
در قاچاق داخلی، کالا از جایی به جای دیگر در داخل کشور به صورت غیرقانونی جابجا می شود.
قاچاق خارجی
در قاچاق خارجی انتقال کالا از کشوری به کشور دیگری صورت می گیرد.
در قاچاق کالا، نقل و انتقال کالا بر خلاف قوانینی که در قانون وضع شده است، صورت می گیرد.
به عنوان مثال: ممکن است محدودیتی در انتقال کالا وجود نداشته باشد اما واردات کالای مجاز بدون پردخت عوارض گمرکی صورت گیرد.
جهت دریافت مشاوره در خصوص واردات کالا با گروه مشاوره تخصصی موسسه مهر پارسیان از طریق شماره تماس های 88663925-88663926-88663927 با ما در ارتباط باشید.
انواع قاچاق کالا
بر اساس قانون، قاچاق کالا به چهار بخش قاچاق کالاهای مجاز، مجاز مشروط، یارانه ای و ممنوع تقسیم می شود؛ که برای هر یک مجازات متفاوتی در نظر گرفته می شود.
بر اساس قانون کالای ممنوع به کالایی گفته می شود که بر اساس قانون ورود یا خروج آن ها از کشور ممنوع است.
کالای مجاز به کالایی گفته می شود که واردات یا صادرات آن ها با ارائه اسناد و مدارک و انجام تشریفات گمرکی ممنوعیتی ندارد.
کالای مجاز مشروط به کالایی گفته می شود که واردات و صادرات آن ها مستلزم طی کردن تشریفات گمرکی و دریافت مجوز از مراجعه ذی ربط قانونی می باشد.
کالای یارانه ای نیز به کالایی گفته می شود که توسط هیئت دولت و به پیشنهاد وزارت اقتصاد، صنعت، معدن و تجارت معرفی می شود.
ورود و خروج کالا از مسیرهای مجاز
در صورتی که کالا بدون انجام تشریفات گمرکی و از مسیرهای غیرمجاز به کشور وارد شود و در داخل کشور توسط سازمان بازرسی کشف شود، به عنوان کالای قاچاق شناخته می شود.
ورود و خروج کالا از مسیرهای غیرمجاز
در صورتی که کالا از طریق مسیرهای غیرمجاز یا بدون انجام تشریفات گمرکی از قلمرو گمرکی خارج شود یا به آن ورود پیدا کند، به عنوان کالای قاچاق شناخته می شود.
صادرات کالای ممنوعه
کالاهایی که بر اساس قانون صادرات آن ها ممنوع است، در صورت صدور به عنوان کالای قاچاق شناخته می شوند.
واردات کالا برخلاف اظهارنامه
در صورتی که کالای مجازی برخلاف اظهارنامه و با نام کالای دیگری برای کاهش تعرفه های گمرکی یا با ارائه اسناد دیگری اظهار شود، به عنوان قاچاق شناخته می شود.
وجود کالای اضافه غیر هم نوع
در صورتی که همراه کالای اظهار شده به گمرک، کالای دیگری مشروط بر آن از نوع کالای اظهار شده نباشد وجود داشته باشد، به عنوان قاچاق شناخته می شود.
اظهار کالا با اسناد جعلی
در صورتی که برای بهره مندی از معافیت های گمرکی اسناد ارائه شده غیرواقعی باشد یا مجوزهای جعلی ارائه شده باشد، کالا به عنوان قاچاق شناخته می شود.
خروج کالا از گمرک
خروج کالا از اماکن گمرکی بدون اظهار گمرکی یا بدون پرداخت عوارض و حقوق ورودی گمرکی از دیگر مصادیق قاچاق کالا است.
صادرات کالا با اظهار ارزش کمتر
در صورتی که کالای صادراتی که برای آن پروانه خروج صادر شده است با کالایی مشروط یا کالایی با ارزش کمتر تعویض شود، به عنوان قاچاق کالا شناخته می شود.
خودروهای مناطق آزاد
اگر وسایل نقلیه ظرف مدت تعیین شده از قلمروهای گمرکی کشور خارج نشوند و سازمان بازرسی آن ها را در داخل کشور کشف کند، در دسته قاچاق کالا قرار می گیرد.
جهت دریافت مشاوره در خصوص واردات کالا با گروه مشاوره تخصصی موسسه مهر پارسیان از طریق شماره تماس های 88663925-88663926-88663927 با ما در ارتباط باشید.
مجازات قاچاق کالا
قاچاق کالا موضوع مهمی است که تجار و بازرگانان پیش از شروع مراحل واردات کالا و صادرات بایستی با آن آشنا باشند.
قاچاق کالا انواع گوناگونی داشته و پیامدهای بسیاری برای افراد مرتکب به همراه می آورد.
بر اساس ماده 18 قانون مبارزه با قاچاق کالا هر شخص مرتکب قاچاق کالا به جرائمی از ضبط کالا، جریمه نقدی و حبس محکوم می شود.
در صورتی که به کشور وارد شود به عنوان قاچاق شناخته شده و برای آن جرائمی از قبیل؛ ضبط کالا، جریمه نقدی سه تا پنج برابر ارزش کالا و دو تا پنج سال حبس در نظر گرفته می شود.
ضبط کالا و جریمه نقدی یک تا سه برابر ارزش کالا مجازات قاچاق کالا مجاز مشروط است.
ضبط، جریمه نقدی دو تا چهار برابر ارزش کالا جریمه قاچاق کالای یارانه ای می باشد.
توجه داشته باشید که فهرست کالاهای یارانه ای به تصویت هیئت دولت رسیده و توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت اعلام می شود.
کالاهای اساسی، دارو، نهاده های کشاورزی، حامل های انرژی برخی از کالاهای رایانه ای است.
همچنین لازم به ذکر است که بر اساس ماده 114 قانون امور گمرکی، کارت بازرگانی مرتکبین قاچاق کالا پس از رسیدگی به موضوع بطور موقت یا دائم ابطال خواهد شد.
نگهداری کالای قاچاق
بر اساس قانون مبارزه با قاچاق کالا نگهداری، عرضه و فروش هر گونه کالای قاچاق ممنوع بوده و فرد مرتکب علاوه بر ضبط کالا مشمول جریمه نیز می شود.
اگر کالای قاچاق (مجاز، مشروط، یارانه ای) با کالای دیگری تفکیک شود به صورتی که امکان تفکیک آن ها از یکدیگر وجود نداشته باشد، کل کالا ضبط شده و پس از آن که جریمه ها و سایر هزینه های قانونی کسر شد، به نسبت کالای غیر قاچاق از حاصل فروش به مالک پرداخت می شود.
- صاحب کالا میتواند به مدت 10 روز از تاریخ ابلاغ حکم جهت اعتراض و تعین تکلیف نهایی قاچاق، به اداره تعزیرات شهرستان محل کشف مراجعه نماید.
- در صورت تکرار برای مرتبه سوم و بالاتر، مرتکب قاچاق علاوه بر ضبط کالا به جریمه نقدی نیز محکوم می شود.
- به کشفیات موضوع این ماده هیچگونه وجهی جهت حق الکشف و پاداش تعلق نمی گیرد.
مجازات قاچاق کالای ممنوعه
مجازات قاچاق کالای ممنوعه نسبت به قاچاق دیگر کالا سنگین تر است.
بر اساس ماده 22 قانون مبارزه با قاچاق کالا هر فردی که کالای ممنوعه را قاچاق کند یا آن را نگهداری نماید و بفروشد علاوه بر ضبط کالا بر اساس مواد 23 و 24 این قانون مجازات می شود.
قیمت کالاهای وارداتی چگونه تعیین میشود؟
چگونگی بررسی قیمت کالاهای وارداتی جهت ثبت سفارش در آئین نامه اجرایی که به تصویب هیأت وزیران میرسد، مشخص میشود.
آیا نگهداری کالای بدون مجوز مشمول قانون قاچاق میشود؟
براساس قانون مبارزه با قاچاق کالا نگهداری، عرضه و فروش هر گونه کالای قاچاق ممنوع بوده و فرد مرتکب علاوه بر ضبط کالا مشمول جریمه نیز میشود.
نشانی دفتر وکالت وکیل واردات کالا در تهران
میدان ونک- ابتدای بزرگراه حقانی- خیابان گاندی جنوبی- خیابان چهاردهم- پلاک 14- طبقه 4- واحد 9
تلفن های تماس ثابت موسسه مهر پارسیان (محمدرضا مهری متانکلائی) در تهران
تماس با موسسه مهر پارسیان خارج از ساعات اداری و تعطیلات و ارسال پیام از طریق خط تلفن همراه
ارسال پیام از طریق شماره واتس اپ و تلگرام
پس از ارسال پیام شکیبا باشید تا جهت وقت مشاوره حضوری یا آنلاین هماهنگی صورت گیرد
حداکثر ظرف 12 ساعت وقت مشاوره تنظیم و به شما اعلام خواهد شد
دفتر وکالت محمدرضا مهری متانکلائی وکیل پایه یک دادگستری
خدمات دفتر وکالت و امور حقوقی بین المللی محمدرضا مهری متانکلائی
مشاوره حقوقی آنلاین با وکلای پایه یک دادگستری در موضوعات تخصصی در همه ساعات شبانه روز
امکان مشاوره حقوقی حضوری با وکیل تخصصی جرائم اقتصادی
قبول وکالت دادگستری بدون حضور موکل در دفتر وکیل
خدمات وکالت ایرانیان خارج از کشور در ایران
وکالت ایرانیان در سایر کشورها توسط وکیل رسمی
معرفی بهترین وکیل مهاجرت بین المللی در تهران
بهترین وکیل کیفری تهران
معرفی بهترین وکیل ملکی تهران
بهترین وکیل دعاوی پولی و بانکی تهران
معرفی وکیل خانواده تهران
بهترین وکیل دادگاه تجدیدنظر
وکیل اعاده دادرسی و دیوان عالی کشور
بهترین وکیل فرجام خواهی
بدون دیدگاه