یکی از معاملاتی که اشخاص متفاوت در موارد مختلفی با آن مواجه میشوند، خرید و فروش ملک است که به دلیل اهمیت فوقالعادهای که دارد بسیار مورد توجه قرار میگیرد.
همچنین قانونگذار به دلیل اهمیت املاک، در این خصوص قوانین متفاوتی پیشبینی کرده است که در خرید و فروش املاک باید مورد توجه قرار گیرد.
یکی از راههای خرید و فروش املاک که در عرف به چشم میآید، خرید و فروش ملک با وکالتنامه است که اگر در آن جوانب مختلف مورد توجه قرار نگیرد ممکن است مشکلاتی را به وجود بیاورد.
وکالتنامه برای خرید ملک
وکلای متخصص میتوانند در خصوص جوانب حقوقی مختلف خرید و فروش ملک با وکالتنامه شما را همراهی نمایند.
جهت رزرو وقت مشاوره و کسب مشورت از وکلای متخصص میتوانید از طریق شمارههای مندرج در انتهای مقاله اقدام نمایید.
سوالاتی که در این مقاله بررسی میشوند:
-
خرید و فروش ملک باید به چه صورت انجام شود؟
-
وکالتنامه چیست؟
-
در خرید و فروش ملک با به صورت وکالتی باید چه نکاتی رعایت شده باشد؟
-
چه معایبی در خرید و فروش ملک با وکالتنامه وجود دارد؟
-
وکیل خوب در خرید و فروش ملک چه وکیلی است؟
نحوه انتخاب وکیل خرید و فروش ملک
شیوه صحیح خرید و فروش ملک:
خرید و فروش ملک یکی از شایعترین معاملاتی است که اشخاص با آن به صورتهای مختلف مواجه میشوند؛ پس باید در آن دقت فراوان داشت.
به همین جهت باید از مطالب و نکات حقوقی روز این نوع از معاملات اطلاع داشت تا دانسته شود که در خرید و فروش ملک باید به چه صورت عمل کرد.
خرید و فروش ملک ممکن است با سند عادی و یا با سند رسمی صورت گیرد؛ منظور از سند رسمی آن است که سند انتقال ملک در دفترخانه با رعایت ضوابط قانونی انجام پذیرد.
اما باید دانست که خرید و فروش ملک باید به چه صورت انجام پذیرد که تبعات منفی نداشته باشد که هر یک را در زیر مورد بررسی قرار میدهیم.
الف. اطمینان از مجاز بودن مشاور املاک:
به دلیل اینکه غالبا قراردادهای خرید و فروش املاک در مشاورین املاک صورت میپذیرد، باید دانسته شود که آیا مشاور املاک مورد نظر برای تنظیم قرارداد دارای مجوز است یا خیر.
همچنین اینکه مشاورین املاک باید در هنگام تنظیم قرارداد تمامی اسناد و مدارک طرفین را به رؤیت رسانده و بررسی نمایند که از اعتبار قانونی برخوردار باشد.
ب. ثبت دقیق مشخصات ملک در قرارداد:
در این نوع از قراردادها آنچه که اهمیت دو چندانی دارد این است که باید تمامی مشخصات ملک مورد نظر به صراحت و به وضوح مورد بررسی قرار گیرد.
مواردی از قبیل پلاک ثبتی، آدرس، مساحت عرصه (زمین) و اعیان (بنا)، پارکینگ و… باید در متن قرارداد مورد دقت قرار گرفته و قید شود.
ج. مکتوب کردن تضمینها در قرارداد:
اگر اسناد تجاری مانند چک، سفته و سایر اوراق بهادار نزد مشاور املاک به امانت گذاشته میشود، حتما باید در قرارداد قید شود که این اسناد تحت چه شرایطی و در چه زمانی و به چه اشخاصی قابل تسلیم است.
طرفین باید تاریخ مشخصی را برای حضور در دفترخانه اسناد رسمی و نقل و انتقال ملک به صورت سند رسمی مشخص کنند؛ تاریخ تعیین شده، ملاک بررسی تعهدات طرفین در قرارداد است.
د. شرایط فسخ قرارداد:
همچنین باید مشخص شود که قرارداد در چه مدتی و با چه شرایطی از سوی طرفین قابل فسخ است.
همچنین ممکن است در قرارداد قید شده باشد که هیچ یک از طرفین حق فسخ قرارداد را ندارند و در صورت تخلف و یا تأخیر در انجام تعهد، مبلغی را به عنوان خسارت بپردازند.
طرفین میتوانند علاوه بر امضای خودشان که باید بر تمامی نسخهها به صورت مجزا انجام شود؛ امضای دو نفر به عنوان شاهد را در قرارداد داشته باشند.
وکالتنامه:
وکالت قراردادی است که شخصی به دیگری برای انجام برخی امور حقوقی خود، نمایندگی میدهد؛ به طوری که باید در حدود آنچه در قرارداد نوشته شده است عمل بنماید.
شخصی که به دیگری وکالت میدهد را موکل و شحصی که وکالت دیگری را قبول میکند وکیل نامیده میشود؛ قرارداد مابین این دو، قرارداد وکالت نام دارد.
آن سندی که عقد وکالت را بیان میدارد به عنوان وکالتنامه شناخته میشود که در دفترخانههای معتبر تنظیم میگردد.
قرارداد وکالت در حالت عادی ممکن است از طرف موکل و یا وکیل برهم بخورد؛ حتی ممکن است که به صورت بلاعزل (بدون حق برکناری) باشد.
وکالت بلاعزل:
وکالت بلاعزل وکالتی است که در آن موکل حق عزل و برکنار نمودن وکیل را از خود سلب کرده است؛ به طوری که با وقوع قرارداد وکالت دیگر موکل نمیتواند عقد وکالت را برهم بزند و وکیل را عزل (برکنار) بنماید.
نکات خرید و فروش ملک با وکالتنامه:
در خرید و فروش ملک با وکالتنامه، با فوت و یا جنون و سفاهت هر یک از طرفین، قرارداد خود به خود از بین خواهد رفت و منحل میشود؛ بعد از آن، وکالتنامه اثری نخواهد داشت.
بنابراین باید مورد توجه باشد که بهتر است هر چه سریعتر این وکالت به سند قطعی تبدیل شود تا ریسک آن کمتر شود.
نکته دیگری که در خرید و فروش ملک با وکالتنامه لازم است رعایت شود این است که به صرف وکالتنامه نباید رضایت داد و بهتر آن است که همزمان با اینکه وکالتنامه تنظیم میشود، یک مبایعهنامه نیز تنظیم گردد.
مورد دیگری که لازم است به آن اشاره شود این است که در وکالت، موکل میتواند نسبت به آنچه که وکالت داده است؛ تصرفاتی داشته باشد؛ بنابراین بهتر است که موکل حق تصرف و دخالت خود را ساقط بنماید.
معایب خرید و فروش ملک با وکالتنامه:
در معاملاتی که با وکالتنامه انجام میشود زمانی که موضوع عقد قرارداد از بین برود، قرارداد منحل شده و وکالت بی اثر میگردد.
به طور مثال، اگر خریدار، ماشینی را با وکالتنامه خریداری کند؛ اگر ماشین به سرقت برود، وکالتنامه نیز باطل شده و از بین میرود؛ بنابراین، وکالتنامه، مانند سند رسمی معتبر نیست و مخاطراتی خواهد داشت.
دفتر وکالت تخصصی دعاوی و حقوق بانکی
هنگامی که وکالتنامهای تنظیم میگردد؛ مدت زمان آن قید میشود؛ هر زمان که این مدت به پایان برسد، قرارداد وکالت از بین رفته و اعتباری ندارد.
به عبارتی با منقضی شدن زمان وکالت، شخصی که وکیل است و وکالتنامه دارد، دیگر نمیتواند به استناد وکالتنامه تصرفاتی در ملک مورد معامله داشته باشد.
البته در صورتی که مبایعهنامهای نیز بین خریدار و فروشنده تنظیم شده باشد، میتوان به استناد مبایعه نامه از از روشهای پیشبینی شده دیگر اقدام نمود.
وکیل خوب در خرید و فروش ملک با وکالتنامه:
اگر به دنبال کسب اطلاعات لازم در مورد موضوع خرید و فروش ملک با وکالتنامه هستید؛ بهترین راهکار مشورت گرفتن از وکیل پایه یک دادگستری میباشد.
کلاهبرداری با فروش ملک در رهن بانک
بهتر است گه خرید و فروش ملک با تنظیم سند رسمی انجام شود که مشکلاتی را به بار نیاورد.
وکالتنامه به اعتبار سند رسمی نیست؛ معایب وکالتنامه در متن مقاله بررسی شده است. خرید و فروش ملک باید به چه صورت انجام شود؟
چه معایبی در خرید و فروش ملک با وکالتنامه وجود دارد؟
نشانی دفتر وکالت وکیل آنلاین در تهران
میدان ونک- ابتدای بزرگراه حقانی- خیابان گاندی جنوبی- خیابان چهاردهم- پلاک 14- طبقه 4- واحد 9 و 10
تلفنهای تماس ثابت با دفتر موسسه مهر پارسیان (محمدرضا مهری) در تهران
تماس با دفتر وکیل آنلاین خارج از ساعات اداری و تعطیلات و ارسال پیام از طریق خط تلفن همراه
ارسال پیام از طریق شماره واتس اپ و تلگرام
پس از ارسال پیام شکیبا باشید تا جهت وقت مشاوره حضوری یا آنلاین هماهنگی صورت گیرد
حداکثر ظرف 12 ساعت وقت مشاوره تنظیم و به شما اعلام خواهد شد
دفتر وکالت مهر پارسیان – محمدرضا مهری وکیل پایه یک دادگستری
خدمات دفتر وکالت و امور حقوقی بین المللی محمدرضا مهری
مشاوره حقوقی آنلاین با وکلای پایه یک دادگستری در موضوعات تخصصی در همه ساعات شبانه روز
امکان مشاوره حقوقی حضوری با وکیل تخصصی جرایئم اقتصادی
قبول وکالت دادگستری بدون حضور موکل در دفتر وکیل
خدمات وکالت ایرانیان خارج از کشور در ایران
وکالت ایرانیان در سایر کشورها توسط وکیل رسمی
معرفی بهترین وکیل مهاجرت بین المللی در تهران
بهترین وکیل کیفری تهران
معرفی بهترین وکیل ملکی تهران
بهترین وکیل دعاوی پولی و بانکی تهران
معرفی وکیل خانواده تهران
بهترین وکیل دادگاه تجدید نظر
وکیل اعاده دادرسی و دیوان عالی کشور
بهترین وکیل فرجام خواهی
با سلام. من حدود یک سال پیش یک قطعه زمین به صورت وکالتی در دفترخانه خریداری کردم و الان تازه سند هاش آماده شده و به دفترخانه مراجعه کردم که به نام خودم بزنم ولی دفترخانه گفت اون کسی که از اون زمین رو خریدی دوباره باید بیاید و امضا کنه و میگه اون موقع که وکالت نامه رو نوشتید یادشون رفته تفویض کنند و حالا اون بنده خدا نمیاد من باید چی کار کنم؟
سلام وقت شما بخیر
شما میتوانید دادخواست الزام به تنظیم سند به طرفیت مالک و وکیل مدنی را مطرح نمایید. این موضوع نیازمند بررسی مدارک و مستندات شماست. میتوانید برای دریافت اطلاعات بیشتر و مشاوره با وکیل متخصص در امور ملکی با شماره 09120067662 تماس حاصل فرمایید.
سلام جناب من پدرم به یکی از برادرهام وکالت دادن برای فروش خونه ای و الان پدرم 5 ماه محجور شدن و هنوز اون ملک به فروش نرفت من میخوام بدونم ایا وکالت نامه هنوزهم قانونی؟
سلام وقت شما بخیر
خیر، در خرید و فروش ملک با وکالتنامه، با فوت و یا جنون و سفاهت هر یک از طرفین، قرارداد خود به خود از بین خواهد رفت و منحل میشود؛ بعد از آن، وکالتنامه اثری نخواهد داشت.