امروز با معرفی وکیل برای کمیسیون ماده 100 شهرداری همراه شما هستیم.
یکی از کمیسیون هایی که مردم خیلی با آن سر و کار دارند کمیسیون ماده 100 شهرداری است که به شدت درگیر کننده است اما راهکار قانونی نیز در خصوص مشکلات آن وجود دارد.
ماده 100 کمیسیون شهرداری بیان می کند که صاحبان املاک و اراضی واقع در محدوده یا حریم شهر برای هرگونه عملیات ساختمانی یا احداث بنا، ابتدا ملزم به اخذ پروانه هستند.
در صورت فقدان پروانه ی عملیات ساختمانی، مامورین شهرداری می توانند از فعالیت ساخت و ساز جلوگیری کنند.
در موارد این چنینی، به تقاضای شهرداری مطابق با ماده 100 قانون شهرداری عمل می شود. در مواردی که شهرداری از ادامه ی عملیات ساختمانی یا احداث بنا به علت فقدان پروانه یا مخالف مفاد پروانه جلوگیری می کند، موظف است حداکثر در مدت یک هفته از تاریخ جلوگیری از عملیات ساختمانی، موضوع را در کمیسیون ماده 100 شهرداری مطرح کند. در غیر این صورت کمیسیون ماده 100 به خواست ذی نفع عمل می کند.
وکیل برای کمیسیون ماده 100 شهرداری
کدام تخلفات ساختمانی در قانون ماده 100 شهرداری بررسی می شود؟
پیش از بررسی بیش تر موضوع، لازم به ذکر است که ماده 100 قانون شهرداری ها تنها، پیرامون تخلفات عملیات ساختمانی یا احداث بنا در فضای درون شهری است و به عملیات ساختمانی یا احداث بنا در فضای حومه و برون شهری اختصاص نمی یابد.
تخلفاتی که شهرداری ها صلاحیت بررسی آن را، طبق ماده 100 قانون شهرداری دارند عبارت اند از:
احداث بنا بدون پروانه:
چنانچه پیشتر گفته شد، طبق ماده 100 قانون شهرداری، صاحبان املاک و اراضی پیش از اقدام به هرگونه عملیات ساختمانی، احداث بنا یا تفکیک اراضی، باید نسبت به اخذ پروانه از شهرداری اقدام کنند.
در غیر این صورت شهرداری موضوع را به کمیسیون ماده 100 ارجاع می دهد و کمیسیون نیز بر اساس تبصره یک ماده 100 ممکن است بر اساس عدم رعایت معیار های موجود در این تبصره دستور تخریب بدهد یا اقدام به اخذ جریمه از ذی نفع به ازای هر متر مربع بنای بدون مجوز یک دهم ارزش معاملاتی ساختمان یا یک پنجم ارزش سرقفلی ساختمان در صورتی که ساختمان ارزش سرقفلی داشته باشد، می کند.
عدم احداث پارکینگ یا غیر قابل استفاده بودن پارکینگ:
هنگامی که مالک از احداث پارکینگی که با توجه به مشخصات در پروانه و نقشه ها و ضوابط شهرداری محل الزامی است، خودداری کند، دچار تخلف شده است.
همچنین اگر پارکینگ احداثی مالک به گونه ای باشد که امکان اصلاح تخلفات وجود نداشته باشد، نیز دچار تخلف شده است.
در این حالت کمیسیون ماده 100 حکم به اخذ جریمه می دهد و در صورت عدم امکان اصلاح، کمیسیون ماده 100، با توجه به موقعیت محلی و نوع استفاده از فضای پارکینگ، توانایی رای به اخذ جریمه ای که حداقل یک برابر و حداکثر دو برابر ارزش معاملاتی ساختمان برای هر متر مربع فضا از بین نرفته پارکینگ باشد، صادر نماید.
تجاوز به معابر شهری:
هنگام نوسازی ساختمان، مالکین مکلف به اصلاح پروانه ی ساختمانی بر اساس طرح های تصویب شده هستند. چنانچه هنگام احداث بنا برخلاف پروانه یا فاقد آن، تجاوزی در حدود مشخص شده بکنند، شهرداری موظف به جلوگیری از ادامه عملیات ساختمانی است و همچنین باید پرونده را به کمیسیون ارسال کند.
تراکم اراضی:
در صورتی که مالک اضافه بنا افزون بر مساحت زیر بنای درج شده در پروانه ساختمانی انجام دهد، دچار تخلف شده است. این تخلف در کمیسیون ماده 100 شهرداری رسیدگی می شود.
عدم استحکام بنا:
در صورت عدم استحکام لازم برای بنا به دلیل عدم رعایت اصول فنی و معماری توسط مالک، کمیسیون ماده 100 حکم به تخریب ساختمان می هد.
عدم رعایت اصول فنی و بهداشتی و شهرسازی:
در این زمینه نیز یعنی عدم رعایت اصول فنی و بهداشتی، کمیسیون ماده 100 می تواند حکم به تخریب دهد.
تغییر کاربری:
زمانی که برخلاف مندرجات پروانه ساختمانی، در منطقه تجاری محل کسب و یا پیشه یا تجارت دائر شود تخلف تغییر کاربری می باشد در این صورت کمیسیون به تعطیلی محل کسب یا پیشه و یا تجارت، ظرف مدت یک ماه حکم می دهد.
وکیل برای کمیسیون ماده 100 شهرداری
رسیدگی به پرونده و مراحل دادگاه چگونه است؟
مرجع رسیدگی شکایات به آرای قطعی کمیسیون ماده 100 شهرداری، دیوان عدالت اداری است. شکایات طرف پرونده تخلف ساختمانی، رسیدگی به شکایات را به جریان می اندازد. اما رسیدگی در مرحله تجدید نظر به وسیله هیئت تجدید نظر دیوان عدالت اداری صرفاً با شکایت و اعتراض شهرداری نسبت به رای شعبه دیوان ممکن می گردد.
همچنین دیوان عدالت اداری این توانایی را دارد که از هر یک از طرفین پرونده برای ادای توضیحات دعوت کند. چه در صورت حضور فرد مدعو و ادای توضیحات و چه در صورت عدم حضور وی با بررسی اوراق پرونده رای صادر می شود. اگر صدور رای بدون اخذ توضیح ممکن نباشد شعبه دیوان قرار ابطال دادخواست صادر می کند
برای امور کمیسیون ماده 100 شهرداری و تمامی مسائل حقوقی و کیفری خود میتوانید از موسسه حقوقی مهر پارسیان کمک بگیرید.
دفتر وکالت وکیل آنلاین برای کمیسیون ماده 100 شهرداری در تهران
دفتر وکالت و امور حقوقی بین المللی وکیل محمد رضا مهری بنا به مقتضیات روز جامعه تصمیم به اجرایی کردن سریعتر پروژه استارت آپ وکیل در ایران نموده است.
با توجه به ضرورت کم کردن حجم مراجعین به اماکن عمومی.
کم کردن رفت و آمدهای غیر ضروری شهروندان در سطح شهر.
کمک به متمرکز شدن امور اداری، حقوقی و مالیاتی شهروندان در سراسر ایران.
سایت جدید دفتر حقوقی محمد رضا مهری با عنوان وکیل آنلاین آغاز به کار نموده است.
دفتر وکالت مجازی وکیل آنلاین در ایران خدمات زیر را ارائه خواهد نمود.
ارائه منظم اطلاعات و مشاوره حقوقی رایگان صرفا از طریق درج مقالات علمی حقوقی.
امکان مشاوره حقوقی آنلاین با وکلای پایه یک دادگستری در موضوعات تخصصی در همه ساعات شبانه روز.
مشاوره حقوقی حضوری با وکیل تخصصی پس از تعیین وقت قبلی.
عضویت شهروندان در بزرگترین جامعه حقوقی آنلاین کشور و برخورداری از تخفیف مشاوره و حق الوکاله.
امکان عضویت وکلای دادگستری و کارشناسان رسمی جهت معرفی به جامعه پس از تایید هیات مدیره.
قبول وکالت دادگستری بدون حضور موکل در دفتر وکیل.
خدمات وکالت ایرانیان خارج از کشور در ایران.
خدمات وکالت ایرانیان در سایر کشورها توسط وکیل رسمی.
در صورت نیاز به خدمات مشاوره حقوقی، تهیه و تنظیم لوایح و دادخواست و شکواییه های حقوقی، تنظیم قرارداد های حقوقی، مالیاتی و اداری با دفتر حقوقی محمد رضا مهری تماس بگیرید.
نشانی دفتر وکالت وکیل برای کمیسیون ماده 100 شهرداری
میدان ونک- ابتدای بزرگراه حقانی- خیابان گاندی جنوبی- خیابان چهاردهم- پلاک 14- طبقه 4- واحد 9و10
تلفن های تماس با دفتر وکیل آنلاین ملکی در تهران
021-88663925
021-88663926
021-88663628
021-88796143
تماس با دفتر وکیل آنلاین شهرداری خارج از ساعات اداری و تعطیلات
ارسال پیام از طریق خط تلفن همراه به موبایل وکیل برای کمیسیون ماده 100 شهرداری
09120067661
09120067662
09120067663
09120067664
09120067665
09120067669
ارسال پیام از طریق شماره واتس آپ و تلگرام وکیل برای کمیسیون ماده 100 شهرداری
09120067664
09120067669
09121281014
پس از ارسال پیام شکیبا باشید تا جهت وقت مشاوره حضوری یا آنلاین هماهنگی صورت گیرد.
حداکثر ظرف 12 ساعت وقت مشاوره تنظیم و به شما اعلام خواهد شد.
سلام وقتتون بخیر، اگر شخصی از تخلفات یک نفر در خصوص ساخت و ساز ضرر ببیند، باید به کمیسیون ماده ۱۰۰شهرداری مراجعه کند یا خیر؟
سلام، تمامی شهروندان اگر از این نوع تخلفات ضرر و زیان ببینند، علاوه بر اینکه حق مراجعه به مراجع قضایی را دارند، میتوانند به شهرداری مراجعه نمایند و اگر شهرداری پس از بررسیهای لازم رسیدگی به تخلف را در صلاحیت کمیسیون ماده 100 ببیند، پرونده را به این کمیسیون ارجاع میدهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر میتوانید از گروه وکلای مهر پارسیان مشاوره دریافت نمایید.
09120067663
سلام خسته نباشید
بنده یک ملکی رو دارم که پایین مغازه است و بالا یک واحد مسکونی من رو قسمت بهار خواب که متراژش حدود ۳۰ متر سقف زدم و گفتن ساخت غیر قانونی و پرونده رفت کمیسیون ماده ۱۰۰ و احتمالا جریمه لحاظ بشه این مقدار جریمه به چه نحوه ای تعیین میشه؟
سلام وقت شما بخیر
اخذ جریمه از ذی نفع به ازای هر متر مربع بنای بدون مجوز، یک دهم ارزش معاملاتی ساختمان یا یک پنجم ارزش سرقفلی ساختمان در صورتی که ساختمان ارزش سرقفلی داشته باشد. لحاظ خواهد شد.
سلام وقت بخیر من یه سوال راجب این مسئله داشتم که سه طبقه واحد مسکونی بوده خونمون برداشتیم طبقه اول رو برای کارای دفتری حالت اداری در آوردیم اگر شهرداری متوجه بشه چه کاری انجام میده ممنون میشم جواب بدین.